БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 661
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 585

Потрисала съм се винаги от подробностите и от фанатичността, с която тези жени, родили у дома – оправдават избора си.

Или са им платили добре или са им промили сериозно мозъците. А може и двете неща да са се случили.

Няма да забравя панаира в темата за пушещите бременни. 100страници глупости!
И там видяхме фанатично писане на глупости без задръжки и без почивка.

# 586

Потрисала съм се винаги от подробностите и от фанатичността, с която тези жени, родили у дома – оправдават избора си.

Или са им платили добре или са им промили сериозно мозъците. А може и двете неща да са се случили.

Аз напълно сериозно го пиша това.
Няма да забравя едно раждане в кенефа – главата на бебето стърчи, майката се разкрачила над тоалетната чиния, а голямото й дете суче от гърдата, голямо имам предвид 5-6 годишно...пък татко нали снима всичката тая хубост
 Sick
Или онова с плацентата в тенджерата...

# 587
   Темата е зададена точно какви са нагласите по отношение на необходимостта от регламент за домашното раждане. Затова всеки потребител следва да каже какви са му именно нагласите, има ли необходимост от такъв регламент, обществото изисква ли да има, и държавата има ли, по наше мнение ресурс. Ясно е - за какво спорите.

Вили стига бе, верно ли?

# 588
Не знам за любителско- клюкарски форуми общо, но и по тях, дори, си има определени теми. Някак нормално е хората да пишат по тях. Има си отделна спамо чат или както бе там, заглавие не помня, понеже не ме интересува и не влизам, за всичко, което на човек му цвъкне в главата.
Както и да е, спамете си.

За отговорността, за която конкретно попита Вилико, отговорих- ако има регламент, то ще е по- ясно кой и кога носи отговорност. Ако, напр., спрямо една майка не са изпълнени определени показатели за домашно раждане, тя не е направила нужните изследвания и, въпреки това, тя вземе, че го предприеме, би следвало да си поеме и отговорността при лошо стечение на обстоятелствата. Но ако е положила достатъчна грижа и е направила всички нужни изследвания, съответно- покрила е всички изисквания, и въпреки това "нещо се е объркало", помощ не й е оказана според съответния стандарт, то майката не би следвало да носи отговорност.
Сега е тип куче влачи- диря няма.
Отговорност би следвало, в последния случай, да се носи от този, който има съответните задължения, пак според стандарта, който ще ги дефинира.
Също така начинът на провеждане на такъв тип раждане ще е регламентиран и това, най- вероятно, ще изключва тоалетни, тенджери и т.н. Като няма правила има ... както дойде.
Това- най- общо, разбира се. В тази връзка би било интересно споделеното за аналогични решения в други държави, където регламенти са налице.

Реално какво може да стане с едно такова дело можем да гадаем. Един от изходите е да се установи, че правото на въпросната жена за избор не е защитено в нашето законодателство, т.к. стандарти и предвидена медицинска помощ няма и да плащаме обезщетение. Може и искът да се отхвърли или да не се гледа, ще видим.
И никой няма да ни пита и разпитва ресурс имаме ли, желание имаме ли, на Мара и Тамара какви им били гледните точки и биха ли раждали по къщите си. Ако се отчете, че нарушаваме защитимо право на избор /което е твърде вероятно/, ще трябва да ги изнамерим начините, а това не е непостижимо.
Аз нямам информация за периода от преди завеждането му, за да гадая по- задълбочено.

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 14:52 от Judy

# 589
И в колко поста точно възнамеряваш да повтаряш, че се спами? С мнения по темата за дом.раждане и дали има според нас смисъл от такова дело?

Ирис – напълно вярно.

# 590
Странно, Вилико пита, аз отговарям директно на неин въпрос и после тя- недоволна.  Laughing
Та да минем на нещо интересно, наистина.

# 591
Странно, Вилико пита, аз отговарям директно на неин въпрос и после тя- недоволна.  Laughing
Та да минем на нещо интересно, наистина.

Ако беше прочела и разбрала въпроса - нямаше да намериш нищо странно. Не само аз забелязах честото повторение, че изказването на личното мнение за теб е спам тук.

За отговора - очакваш някаква лична благодарност вероятно - ами мерси  Hug

# 592
  • На земята, която е всъщност звезда.
Интересно, някой тук смята ли, че ако няма регламент тези жени ще спрат да раждат над тоалетната чиния?

# 593
Интересно, някой тук смята ли, че ако няма регламент тези жени ще спрат да раждат над тоалетната чиния?

Въпросът тук май трябва да е – ако има регламент – ще спрат ли над тоалетната?

# 594
  Доколкото схващам, регламента би им позволил да раждат пак там, но в присъствието на акушерка.

# 595
И какво питаш по- различно от отговореното ти, Вилико?  Или отговорът не ти пасва?Laughing Е, за последното аз не нося отговорност. Разказвам за различията при наличие и липса на правила и носенето на отговорност. Един разбрал, друг- не могъл. Какво повече да сторим? Laughing

А де?  Laughing
Изарзявам становище, че подобен стандарт би действал повече възспиращо подобни начинания, след като неспазването му би могло да въведе и по- ясни критерии за отговорност.
А наличието на конкретни правила ще ни лиши от благото да плащаме обезщетения занапред.
Но иди че го разбери в някакъв, как беше, общ клюкарски форум.

Липсата му по кой начин ще подейства възспиращо?
  Доколкото схващам, регламента би им позволил да раждат пак там, но в присъствието на акушерка.
Зависи от съдържанието му, това го обсъждаме отдавна по темата. Нали затова са правилата- да кажат кога може, но и как.

# 596
И какво питаш по- различно от отговореното ти, Вилико?  Или отговорът не ти пасва?Laughing Е, за последното аз не нося отговорност. Разказвам за различията при наличие и липса на правила и носенето на отговорност. Един разбрал, друг- не могъл. Какво повече да сторим? Laughing

Но как точно реши, че не ми пасва отговора?  newsm78

# 597
  • На земята, която е всъщност звезда.

Не, въпросът който аз задавам е точно този. И допълвам към тези, които са против регламента: как тази липса ще помогне на сегашната ситуация?

# 598
  Няма причина някой изобщо да е против регламента, нито пък е толкова невъзможно да бъде изготвен при положение че съществува в европейската практика.
  По скоро е под въпрос дали държавата би могла да бъда задължена да осигури изпълнението му и до какви последващи искове би могло да доведе приемането му.

# 599

Не, въпросът който аз задавам е точно този. И допълвам към тези, които са против регламента: как тази липса ще помогне на сегашната ситуация?

А как наличието ще я промени?

Общи условия

Активация на акаунт