БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 425
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 765
  • София
В репортажа казаха, че е образувано досъдебно производство.
Така им личеше, че лъжат - и на свекървата, и на родилката. По-страшното е, че сякаш не им пука особено. 3 часа стояли и се чудели защо бебето не плаче...боже, боже....Да не би да сме в 19 век? Направо не мога да повярвам.  Rolling Eyes

ПП: А тези от Родилница, като ги облъчват, поне да облъчват жените с второ и следващо раждане. Знам ли, да им препоръчват поне първото раждане да е асистирано.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 22:04 от orchid

# 766
Типът жени, които искат да раждат в домашна обстановка или близка до такава са два- едните са тези кукли от Родилница, швейцарката с тенджерата и Сияна от Бургас, за които никакъв законов регламент няма да ги накара да потърсят асистенция, дали в дома или в болнично заведение. Другият тип са такива, които, колкото и да се чувстват подготвени, не биха родили без присъствието на медицинско лице. Сега вторите са лишени от това, както и поставени под общ знаменател с първите.

Едно ме учуди най-много- това че терминът на въпросната е бил на 17 октомври, а днес сме 11 ноември. То бива преносване, но това са три седмици.

# 767
  • София
Подписала отказ от кръвопреливане, отказ от ваксинации, родила в тях, терминът бил преди месец, но не влязла в болница, (което може и да е причина за смъртта)...  doh  

# 768
  • София
Не че не им пука, а ги е дострашало, че ще отнесат разправии с полицията, разпитване, ровене, а като се разрови някой, не се знае какво ще излезе. Страх за собствената кожа и семейство, представете си какво й е на свекървата при мисълта, че всички комшии и близки ще я одумват!

# 769
  • SA
Родителите 2 часа се чудели защо детето не изплаква  Shocked. Това просто не мога да го асимилирам. Откъде тези хора черпят самочувствие , че могат да се справят сами с раждане? Та те жив от мъртъв човек не могат да различат!

# 770
  • София
Родителите 2 часа се чудели защо детето не изплаква  Shocked. Това просто не мога да го асимилирам. Откъде тези хора черпят самочувствие , че могат да се справят сами с раждане? Та те жив от мъртъв човек не могат да различат!

Познай!

# 771
  • София
Ох, сектантите пак ли претърпяха турболенция?!  Tired На шматките, които кълват на тоя бастун им се дразня!... Лешове винаги ще има.

# 772
 Потресена съм. В репортажа свекървата нямаше следа от болка, от ужаса, който са преживели. Сякаш не ставаше дума за дете, а за "нещо". Недоумявам как може да има такива хора. Отговорност за трагедията имат както родителите, така и всички, които живеят в тази къща. Преносването не е било ден, два.
И какво? Нероденото няма право да се роди? Кой защитава неговия живот?

# 773
После защо да се узаконявало домашното асистирано раждане, ами ето защо  Thinking Още ли да мислим по казуса редно ли е или не. Това ще представи някаква сигурност за бебетата. А някои са се втурнали да разсъждават от къде на къде да се регламентират исканията на група шматки  ooooh!

# 774
В репортажа се казва, че бебето се е родило мъртво, а не, че е починало при раждането, каквото е заглавието на повечето статии  Thinking Интервюираният лекар го казва.
При преносване от три седмици щеше да е цяло чудо да проплаче бебчето ми се струва  Confused Независимо дали е родено вкъщи или в болница...

Аз съм много за извън болнично раждане (освен ако няма медицински причини да се контролира/извършва в болница).
Баш домашното раждане ми се струва непрактично по отношение на придвижването до болница в случай на усложнения  Thinking
Клоня към някакви центрове за активно раждани в близост до болниците.
Но много държа да има избор. Да има алтернативи.

# 775
  • Tам през Атлантическия океан
Пак ли умряло детенце при домашно раждане  Tired Ужас  Confused

# 776
  • Куциндрел
Този случай, с мъртвороденото бебе в домашна обстановка, много пасва на заглавието на темата. Ето сега ще кажат - понеже няма узаконено домашно раждане, за това има поредния трагичен случай на домашно раждане. Да вземат да приемат закон за домашното раждане, че при такива случаи да се търси отговорност от родителите.
То след като бебето е преносено почти месец, нищо чудно и да е било мъртво родено. Даже и да има регламент за домашно раждане, при едно толкова дълго преносване, никой нямаше да акушира в дома на жената. То и този случай много прилича на този на Цвети - преносено бебе, родено в домашна обстановка, края е трагичен.

# 777
  • София
Лъгала лекарите за цикъла!  ooooh! Направо потресаващо - май себе си е излъгала, че прави най-доброто за бебето си!...  Tired Дано "смелите" бойни сектантки се вразумят! Една да се откаже от експеримента "домашно раждане", пак е файда!  Tired

# 778
  • София-Лагера
Те нали са на принципа ,че когато му дойде времето тогава ,ще се роди.
При тях няма преносване. Tired

# 779
Аз също съм потресена от тази история и мисля, че е крайно време да се предприемат мерки за търсене на отговорност от подобни родители!

Общи условия

Активация на акаунт