Но едно е да се проверява как е бебето (то пък преди почти 30 години как са проверявали...

Стана ми интересно как точно мислят за забранят раждането в дома? Има огромни области, където болниците са на не по-малко от 50-60 километра. При нормално дълго раждане на термин ок, може да се влезе по-рано или да се тръгне и да се стигне навреме. Но познавам жени, родили буквално за 2 часа. Е такива случаи какво да правят? Да стискат кълки и да тичат към болницата ли? Още повече, че местата с далечни болници, разбира се, са с прекрасни пътища и стигането до здравно заведение е леко и безпроблемно...
Другата страна на медала е, че няма доверие в болниците и компетентността на лекарите. Лошо ми става като си помисля каква сума трябва да дам, за да родя в качествена болница и да съм спокойна за себе си и за бебето. И това при положение, че СЪМ здравно осигурена. Министърката, която така компетентно се изказва първо да види на какъв хал е цялата работа, пък после да раздава заповеди. Ето днес сутринта гледах репортаж за метадоновата терапия, спонсорирана от здравното министерство. Десетки частни клиники получават почти безплатен метадон, който предписват на всеки, който се запише в програмата и накрая този наркотик се излива на улицата. А държавата, т.е. аз и вие, сме дали десетки милиони това да се случи. И ако тези пари се пренасочат правилно... Но не е само това...