БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 91 048
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 990
Само трябва дефинициите за "спешност" в БГ да се изравнят с тези по света.

Ей, каза го. Толкова ли беше трудно?  Laughing

Как да раждаме у дома асистирано или не, след като спешна медицинска помощ в България няма? (тук вече няма нужда да ми отговаряш)

# 991

Ей, каза го. Толкова ли беше трудно?  Laughing

Как да раждаме у дома асистирано или не, след като спешна медицинска помощ в България няма? (тук вече няма нужда да ми отговаряш)

Дефиницията на "спешност" не е равно на наличието или липсата на Спешна медицинска помощ... Кристиян каза нещо различно от това, което ти разбра...

# 992

Ей, каза го. Толкова ли беше трудно?  Laughing

Казах,ама не си разбрала другото,което писах.
Сьстоянието на здравната система не лишава една родилка от правата й.
А това,че в БГ след 1990 година на теория има демокрация и от 2007 е член а ЕС дали има нещо общо с практиката?
Така и тук.
Като не става отпред назад,го налагат отзад напред.

# 993
  • София
А какво пречи същата акушерка, която ще води домашното раждане, да води това раждане в болница, където може да се реагира много по-бързо, ако се наложи?
Добре,че дойде и този вьпрос.
Това сьщо е добьр вариант и се ползва масово в ЕС.
Раждането проти4а само с акушерката и роднини по желание и при спешност се взимат необходимите мярки.

Почти съм сигурна, че в момента потъмненото е факт. И според мен е много добър вариант, да не кажа идеален за тези жени, които не искат около тях да има лекари, освен при спешен случай.  Защо е целият този шум, вместо да се възползват от този вариант?

# 994
  • До морето :)
Само аз ли ще съм по-спокойна, ако около мен има лекар, а не акушерка?  newsm78

# 995
 Не знам защо така са ви планирали секциото, аз се уговорих да го направят когато тръгне бебето, изтекоха водите и отидох в болницата, където го "извадиха".  По зряло от това няма как да стане.
 И между другото, секциото изобще не е за предпочитане, тъй като си е операция, при мен просто се налагаше.
 Колкото до разни манекенки и дрисли, нищо чудно следващия хит при тях да е естественото раждане у дома, в компанията на йоги и дули и врачки с хороскопи.
  Имам чувството вече, че е въпрос на някаква мода, ерата на водолея и кристалните децаq да се върнем към майката земя и дрън-дрън.
Съжалявам за спама, но направо се заливам от смях с менията ти, които пък напълно сериозно подкрепям!   bouquet

Не, не си само ти ЛечеHug

# 996
А какво пречи същата акушерка, която ще води домашното раждане, да води това раждане в болница, където може да се реагира много по-бързо, ако се наложи?
Раждането проти4а само с акушерката и роднини по желание и при спешност се взимат необходимите мярки.

Почти съм сигурна, че в момента потъмненото е факт. И според мен е много добър вариант, да не кажа идеален за тези жени, които не искат около тях да има лекари, освен при спешен случай.  Защо е целият този шум, вместо да се възползват от този вариант?

Почти си сигурна, но не си убедена... Мен не ме е докосвала акушерка с пръст, а на съпругът ми няколкократно му бе отказано да присъства... Може да е факт някъде, но това някъде не е обикновена практика...

# 997
Добре, а при домашното раждане тонове слушат ли се...

Естествено, че се слушат.
За шиенето - тези, които са квалифицирани за домашно раждане - да.

Само аз ли ще съм по-спокойна, ако около мен има лекар, а не акушерка?  newsm78

По принцип, в нормалните страни нямаш лекар около теб, единствено акушерка.
В болницата, в която аз родих (Правителствена) имаше 1 лекар на 5 родилки. 2-3 от тях секцио. Просто беше смешно да разчитаме, че ще има лекар до всяка. И ако си представяте, че спешното секцио е наистина на секундата, лъжете се, всичко е много бавно и спокойно, изключения са другите, след час, час и нещо го правят, горе долу, колкото да стигнеш до болницата с линейка  Laughing

# 998
Добре, а при домашното раждане тонове слушат ли се, шевове ако се наложи, шият ли се? Или то вкъщи такива неща не се случват?
Слушат се с една специална слушалка.  И да ти споделя 2007 в Майчин дом София така ни слушаха в патологията, дето всички бяхме на косъм.
Иначе да не стане грешка, по същество съм против домашното раждане. И двата пъти бях в болница, но който иска в къщи - негова воля и отговорност.

# 999
Не се сърди човече, моето секцио по спешност беше, хайде не на секундата, но за 10 минути, с ходенето до операционната и почистването.

# 1 000
... И да ти споделя 2007 в Майчин дом София така ни слушаха в патологията, дето всички бяхме на косъм.
...

И сега така си слушат, всъщност е много добра слушалката, доколкото съм запозната Simple Smile

# 1 001
  • София

Почти си сигурна, но не си убедена... Мен не ме е докосвала акушерка с пръст, а на съпругът ми няколкократно му бе отказано да присъства... Може да е факт някъде, но това някъде не е обикновена практика...

Вече съм убедена. Законово е разрешено да се избира само акушерка, за тези, които не желаят лекари. Погледнах само в сайта на МД - София, не ми се търси в другите. Ето го - http://www.maichindom.com/bg/prices/

# 1 002
  • Пловдив
Явно никой няма да уведоми аудиторията какво е направено до момента, какво се прави и какво се предвижда да бъде направено. Упражняването на красноречието върви с пълна сила. И аз мога с много думи нищо да не кажа. Ама много съм добра в това, гарантирам. Дори Кристиян ще ми завиди.  Mr. Green

Темата стана поредната "за" ли сме или "против".  Whistling На мен наистина ми беше интересно как подобна идея може да се реализира у нас, и конкретно от къде трябва се тръгне като начало....ама явно никой няма и идея за това, нито активистки, нито лекари, нито пък някой от тук пишещите. Вече си мисля, че и да осъдят страната, пак нищо няма да се промени.  Thinking

# 1 003
Вече си мисля, че и да осъдят страната, пак нищо няма да се промени.  Thinking

Ще се промени. България ще извади определена сума от данъците ни и ще нахрани фондацията, която я съди. Simple Smile Друго нищо няма да стане.

# 1 004
  • В царството на игрите:)
Аз отново ще се включа, защото чак сега се загледах в заглавието на темата. До сега четях само постовете. Ясно е, че единомислие по темата няма да има, но от къде пък накъде БХК ще съди държавата newsm78 А, бе тя милата ни рОдина и без това взела дала, проблемите ни заливат отвсякъде и изведнъж, видиш ли, много важен проблем се оказа дали ще раждаме медитирайки вкъщи, сливайки се със Земята,Небето и не знам още си какво... За да има повод за съд трябва нещо дълго време да е отказвано, да е наболял проблем, за който обществото води дълго време дебати, а той все не се решава. newsm78 В България практика да се ражда вкъщи няма /Слава Богу!/, а не съм чула някой да се чувства Дискриминиран /ох, що ли я научихме тази дума/ и да е бил заставян с пушка да ражда в болница..
Понякога ми става мъчно за родината ми. Пълна е с болни мозъци и криворазбрани цивилизати, които откакто разбраха, че има международен съд са решили яко да го експлоатират за щяло и нещяло под благовидния претекст, че се борят за права. Sick
Признавам си, че не съм запозната с дейността на БХК - сигурно имат и по - сериозни каузи, но тази определено ме учудва #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт