БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 882
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 650
Аз по един по-теоретичен въпрос да се включа, че нещо сте зациклили, ми се струва.

Ако аз искам да раждам у дома близнаци примерно, но това се счита за противопоказание за домашно раждане и според действащия регламент не ми дава право на асистирано такова - това не ми ли нарушава личния живот и правото на избор къде да раждам? Какво би казал съдът в Страсбург по моя казус?
Едва ли ще се намери акушерка да се сьгласи,макар,4е знам само за един слу4ай за дьлго и трудно дом.раждане на близнаци,което завьрши благополу4но за вси4ки.
Има разбира се условия,на които родилката трябва да отговаря за дом.раждане.
Тези условия са ясни на вси4ки акушерки и дори да не отговаря на някои от тях е воля на акушерката дали да помогне или не.(както в слу4ая).
Ако не се намери желаеща акушерка в слу4ая,а майката желае непременно да роди в кьщи (напр.след тежка болни4на травма-някои хора само при влизането в болница припадат от ужас) се прави компромис и се сьобщава в най близката болница,4е се 4акат близнаци без асистенция или сьс,за да има готовност екип от лекари да реагира навреме,ако се наложи.

Само,ако майката е предупредена,4е ЩЕ има усложнения или риск при раждането и наистина стане нещо лошо,тогава може да бьде подведена под отговорност (което не е 20 години затвор,а обикновена 6 мес.условна присьда или пари4но наказание).

Ако оба4е за тази родилка се знае,4е има болни4на травма и по мед.при4ини не може да влезе в болница да роди,тогава се процедира в нейна полза при лош изход-т.е. злощастен слу4ай.

При вси4ки положения всеки иска майката и детето да останат живи.Защото това е пьрвия приоритет на медиците.Всяко увреждане е за сметка на спасяването на живота.
Затова и вси4ките процедури,които могат да увредят са аргументирани за по горното-ние спасихме живота (макар,4е го направихме инвалид за цял живот).

Да не говорим колко бебета са диагностицирани с Даун Синдром,а като излязат на бял свят са сьвсем нормални 4ове4ета,които е трябвало да бьдат абортирани по настояване на "специалистите".
Ето това е например умишлено убийство,което досега винаги е оставало ненаказано.

# 1 651
По повод въпросите ти, Мъни, изборът на лекарите, когато ситуацията е животозастрашаваща за родилка и плод, не са дилема- тя или то, а предрешен избор.

# 1 652
Стелта,бебетата биха избрали секцио, сигура!  Wink
Нима?
При условие, че това драстично снижава виталитета им?  Shocked

# 1 653

Подкрепям! Grinning
Дъщеря ми спеше, когато я извадиха. Плеснаха я по дупето да изплаче и ми я сложиха върху гърдите, да я целуна. После я претеглиха, измиха ( о , ужас), но не знам какво направиха с плацентата. Може би са ми нарушили правата ( о, ужас), но не ми дреме изобщо. Моят приоритет беше здраво дете и здрава майка. Получих раждане без болка, прекрасни грижи от персонала, таткото беше с мен в интензивното и не съм съжалявала нито за миг за избора си. Прекрасни спомени имам от раждането.

# 1 654
Питай докторите и психолозите, тук има и от двете! Confused Няма травма от самото раждане, няма го ужасът от задушаване...,такива работи. Simple Smile И тук съм съгласна с антивеганчето горещо! Grinning Grinning

# 1 655
Нима?

И откъде ти черпиш тези данни?Я ни поясни, моля , как се изчислява снижаването на виталитета? И колко години би отнело подобно проучване? Според мен минимум 80 години. Като почнете да си ги измисляте едни  - спирачка нямате.
Можеш ли да ми кажеш виталитета на моята дъщеря колко е снижен от секциото?

# 1 656
  • На земята, която е всъщност звезда.
Нима?

И откъде ти черпиш тези данни?Я ни поясни, моля , как се изчислява снижаването на виталитета? И колко години би отнело подобно проучване? Според мен минимум 80 години. Като почнете да си ги измисляте едни  - спирачка нямате.

Мислиш ли, че има смисъл от раждане без секцио? 

# 1 657

. и ми я сложиха върху гърдите, да я целуна.
Това с целуването ве4е е лигавене и се води ВИП. Crossing Arms
Какво сте ги зацелували тези верникозни бебета?Те дори не са ваши....

# 1 658

Питай докторите и психолозите, тук има и от двете! Confused Няма травма от самото раждане, няма го ужасът от задушаване...,такива работи. Simple Smile И тук съм съгласна с антивеганчето горещо! Grinning Grinning
Ти пък се излагаш - нали казахме, че докторите нищо не разбират. Питайте някоя дула или йога- масажистка. Mr. Green

# 1 659
Твоята дъщеря и твоето раждане са единствената истина и тя трябва да бъде наложена на всички.

# 1 660

Аз не съм искала да ми я слагат - беше инициатива на скапаните доктори. Mr. Green И за да не изглеждам кофти майка, какво да правя, целунах я! Mr. Green

# 1 661
Твоята дъщеря и твоето раждане са единствената истина и тя трябва да бъде наложена на всички.

Както и твоята истина, че секциото снижавало виталитета на бебето....

# 1 662

Аз не съм искала да ми я слагат - беше инициатива на скапаните доктори. Mr. Green И за да не изглеждам кофти майка, какво да правя, целунах я! Mr. Green
Що?Нямаш собствено мнение и плащаш даньк общо такова ли?

# 1 663

Както и твоята истина, че секциото снижавало виталитета на бебето....
Излагаш се.И знаеш ли с кое?
Не,4е не знаеш какви са последиците от едно секцио,а 4е може би дори не знаеш кьде да потьрсиш информация.

# 1 664
Нима?

Мислиш ли, че има смисъл от раждане без секцио? 

Не е незаконно, и честно казано, не ме интересува как другите искат да родят. Имат право на избор - аз предпочетох да не ме боли, да не рискувам на бебето да му стане нещо и да си имам пълноценен сексуален живот и след раждането. Това бяха моите критерии за моето раждане. Всеки сам си решава как да роди - но изборът трябва да е само между естествено и секцио В БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ.
Може да съм задръстена и всякаква, но умишлено раждане в къщи си е чиста изгъзица и крие много опасности. Това е моето мнение и не сте длъжни да сте съгласни с него, нито да го коментирате, защото темата е за друго.

Общи условия

Активация на акаунт