БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 837
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 665
 Simple Smileгорещо, я стига с тази антивеганска и антийога пропаганда, ако 'бичаш! Laughing А регламент за раждане в къщи трябва да има.

# 1 666

Има разбира се условия,на които родилката трябва да отговаря за дом.раждане.
Тези условия са ясни на вси4ки акушерки и дори да не отговаря на някои от тях е воля на акушерката дали да помогне или не.(както в слу4ая).

Това в Германия ли?

Не ми се търси сега, но в Холандия имаше регламент при какви случаи може да се роди само с акушерка у дома и кои изискват лекар в болница. Така например, аз мога да искам акушерката да ми направи секцио или да ми приложи упойка - но не мисля, че тя има право - още по-малко пък у нас.

Т.е. акушерките нямат право да се захващат съзнателно със случаи извън тяхната компетентност. Не мисля, че е въпрос дали искат или не.

Дори на сайта на Родилница гледам, че има един американски наръчник, който започва с:

Съществуват състояния, изискващи грижи извън практиката на традиционните акушерки. Тъй като тези състояния са потенциално опасни за живота и здравето на майката и плода, акушерките трябва да насочат бременните жени, при които се среща някое от упоменатите състояния, към лекар за проследяване на бременността и водене на раждането.

Тъй че при определени условия - като рискова бременност - на практика на жените им се отказва асистирано домашно раждане. Това не нарушава ли правото им на избор къде да родят?

# 1 667
Твоята дъщеря и твоето раждане са единствената истина и тя трябва да бъде наложена на всички.

Както и твоята истина, че секциото снижавало виталитета на бебето....
Излагаш се.И знаеш ли с кое?
Не,4е не знаеш какви са последиците от едно секцио,а 4е може би дори не знаеш кьде да потьрсиш информация.

Каквато информация ме е интересувала съм си я намерила от утвърдени източници, а не от секти, течения, съмнителни форуми , дули , йоги и откровени откачалки.

Пънки, защо реши, че съм антивеганка? Дори обмислям да спра да ям месо след Нова година. Но не някоя крайна изгъзица - риба и яйца ще си хапвам.

Сорша, това на джи-пи е сарказъм - отговор тя не чака. Просто ви показва абсурдността на тезата ви за правата. Но щом ще си обясняваме и кое е сарказъм и ирония работата не отива на добре. Прекалено голяма разлика в нивата...

# 1 668

Тези условия са ясни на вси4ки акушерки и дори да не отговаря на някои от тях е воля на акушерката дали да помогне или не.(както в слу4ая).

Тъй че при определени условия - като рискова бременност - на практика на жените им се отказва асистирано домашно раждане. Това не нарушава ли правото им на избор къде да родят?

Ти наистина ли очакваш да получиш адекватен отговор, jp?

# 1 669
Стелта,бебетата биха избрали секцио, сигура!  Wink

Верно ли!?  Thinking   Бебетата биха избрали бъдещата им майка да ги тъпче със синтетични витамини по време на престоя им в корема, да пуши, да пие алкохол и кофеинови напитки, да си прави ехографи ежемесечно ей така за неин кеф, да го натискат бебето да се усмихне, че мама и тате му правят филмче в утробата (за негово добро)... Сигурно би избрало и синтетичен напълно безопасен окситоцин, анестезия за майка си и подобните по време на раждане, после веднага под чешмата да го мият и въргалят, да го бодат за изследвания, с вит. К, с ваксини и с прочее простотии... Ми не съм много сигура, че бебето би ги избрало тези неща... Поне моето не би и част от тях успях да му ги спестя...

А както виждам, Меги показва някакъв документ, с който потвърждава думите си... Професорът пък твърди, че бебето има право на безопасно раждане... Ми ок, прав е, но защо не му го осигуряват това раждане в болнични условия? Там раждането е всичко, но не и безопасно... И за последно, да вдигнат ръка тези, които искат да родят у дома си, не защото желаят те и бебето им да са живи и здрави, а защото желаят да убият бебето си по този начин, както явно твърдят някои хора тук...

# 1 670
Гореща, би ли споделила кои са тези утвърдени източници?
Понеже ми зададе въпрос със сходна насоченост - чета почти изключително само научни публикации в международни издания с импакт фактор.
Инак разбрахме, че да раждаш вкъщи е глезотия, а да раждас със секцио, за да имаш добър сексуален живот - разумен избор.
Всичко в името на детето, нали така  Laughing

# 1 671
Да, хубавият секс допринася за хубав климат на разбирателство в семейството и осигурява спокойна, ведра и харесвана мама. И това е прекрасно за детето.

# 1 672
Не е незаконно, и честно казано, не ме интересува как другите искат да родят. Имат право на избор - аз предпочетох да не ме боли, да не рискувам на бебето да му стане нещо и да си имам пълноценен сексуален живот и след раждането. Това бяха моите критерии за моето раждане. Всеки сам си решава как да роди - но изборът трябва да е само между естествено и секцио В БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ.

Тц... Не съм съгласна...  Crossing Arms  Всеки сам си решава как да роди, но изборът трябва да е само между естествено и секцио В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ... Щот така ми е кеф на мен и "честно казано, не ме интересува как другите искат да родят"....  Laughing

# 1 673
Секциото доказано носи повече рискове за майката и бебето- всички направени до момента научни изследвания го доказват.
Вагиналното раждане има и едно много голямо предимство за бебетата от секциото- факта че 5-10 минути след раждането бебето се озовава в прегръдките на мама и може да суче или да се гушка по избор Simple Smile
 А това за пълноценният сексуален живот ме довърши Simple Smile Но за хубавият секс си права, обожавам да го практикувам, въпреки че би следвало да съм осакатена от две раждания Simple Smile

Мамасита, трудно ми е да разбера позицията, която защитаваш. Доколкото разбирам си против това, да има алтернатива на болничното раждане защото:
-всичко в болничната система е наред, няма нужда нищо да се променя, винаги и всичко, което медицинските лица правят е в полза на майката и бебето
-хубаво е, когато пациентите се третират зле и се налага да се откажат от човешките си права т.к. всяко човешко отношение би повишило рисковете при раждане
-защото съществуват Мег, Роси, и други подобни лица, които те дразнят. Факта че те живеят и дишат означава че домашното раждане трябва да се забрани със закон и всеки защитник да бъде съден
-понеже е възможно регламента да не е написан читаво и да се случи нещо ужасно
-по принцип секциото е по-добро за майката и бебето

Това ли действително са аргументите ти или аз изпускам нещо?

Горещо, ще очаквам да ми нашокаш канчето Simple Smile

# 1 674

Това в Германия ли?

Не ми се търси сега, но в Холандия имаше регламент при какви случаи може да се роди само с акушерка у дома и кои изискват лекар в болница. Така например, аз мога да искам акушерката да ми направи секцио или да ми приложи упойка - но не мисля, че тя има право - още по-малко пък у нас.

Т.е. акушерките нямат право да се захващат съзнателно със случаи извън тяхната компетентност. Не мисля, че е въпрос дали искат или не.

Дори на сайта на Родилница гледам, че има един американски наръчник, който започва с:

Съществуват състояния, изискващи грижи извън практиката на традиционните акушерки. Тъй като тези състояния са потенциално опасни за живота и здравето на майката и плода, акушерките трябва да насочат бременните жени, при които се среща някое от упоменатите състояния, към лекар за проследяване на бременността и водене на раждането.

Ами не знам,аз говоря за западна европа по принцип.За БГ не смея ве4е да кажа нищо,страх ме е...
Лекар не може да изражда,да знаеш.Ако имаш нещастието при раждане да нямаш акушерка до себе си,може много лошо да завьрши вси4ко.
Ако имаш желания за секцио и тн,Акушерката ще ти обясни какви са й компетенциите.О4аква се всеки средно интел.4овек да знае и да се е подготвил по време на бременността си кои професии за какво отговарят и какво могат.
"Потенциално опасно" е много общо понятие в медицината и предполагам не знаеш как се вьзприема от професионалистите.

Всяка жена има право да роди кьдето иска.Ако й бьде отказана асистирана помощ,дори да има противопоказания за дом.раждане,може лекарския или акуш.сьюз да бьде осьден.
Помощ не може да бьде отказана,независимо в какво психи4но или емоционално сьстояние е пациента.
Това е лошото,което бьлгарските медици си позволяват:да втьлпяват на хората,4е помощ се оказва само,ако се свири по определена свирка.
Не е така по закон.
Именно поради тази при4ина някои потребители не могат да разберат другата страна защото не знаят,4е реалността е сьвсем друга.Те досега не са имали допир с нормални неща.

Да дадеш живот и да отнемеш са две сложно оплетени неща едно в друго.
Имаш право да се самоубиеш,дори бременна жена има това право.
Имаш право да родиш дори с риск за собствения или този на детето си живот.

# 1 675
  • Tам през Атлантическия океан
Не е незаконно, и честно казано, не ме интересува как другите искат да родят. Имат право на избор - аз предпочетох да не ме боли, да не рискувам на бебето да му стане нещо и да си имам пълноценен сексуален живот и след раждането.

БрЯх  Mr. Green
те я другата луда крайност облъчени 'невежи'   Joy

Родилите нормално значи са рискували,  Whistling а сеХсуалния им живот е НЕпълноценен  Whistling

Едно с едно няма  'еднакво' раждане , риск има и при секцио мадам горещо Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 23:38 от Desss

# 1 676
...аз предпочетох ....да си имам пълноценен сексуален живот и след раждането.

Чакай, че се замислих... Какво ли му е на моя сексуален живот след вагиналното раждане?   Thinking

Горещо, ще очаквам да ми нашокаш канчето Simple Smile

Репи нашоква тя... и други зарзавати...

# 1 677
Не е незаконно, и честно казано, не ме интересува как другите искат да родят. Имат право на избор - аз предпочетох да не ме боли, да не рискувам на бебето да му стане нещо и да си имам пълноценен сексуален живот и след раждането. Това бяха моите критерии за моето раждане. Всеки сам си решава как да роди - но изборът трябва да е само между естествено и секцио В БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ.

Тц... Не съм съгласна...  Crossing Arms  Всеки сам си решава как да роди, но изборът трябва да е само между естествено и секцио В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ... Щот така ми е кеф на мен и "честно казано, не ме интересува как другите искат да родят"....  Laughing

Вадиш нещата от контекста, но не мисля да си губя повече времето да ви се обяснявам. По-добре да отида да правя секс! Приятна вечер! Heart Eyes

# 1 678
Да, хубавият секс допринася за хубав климат на разбирателство в семейството и осигурява спокойна, ведра и харесвана мама. И това е прекрасно за детето.
С епидурална ли си оперирана?

# 1 679
Тъй де - уточнихме го - твоите представи за за кеф и комфорт, за редно  и нередно, за правилно и неправино СА ИСТИНАТА.
Спокойствието (и от там безпроблемното, неизискващо хирургични интервенции раждане) на ДРУГИТЕ е лигавщина. И трябва да се забрани. Твоите оперативни интервенции са ЗАРАДИ бързото вадене на бебето, от което се чувстваш по-спокойна, а и можеш да водиш, хм, знам ли какъв сексуален живот, което е само и единствено заради бебето, разбира се  Mr. Green
Ъъъъ, Господи? (може ли да те наричам така, или пред хората да използваме никове?  Embarassed)

Общи условия

Активация на акаунт