БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 829
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 680

Ами не знам,аз говоря за западна европа по принцип.

Не мисля, че в случая има "западна европа по принцип". Регламентите и начинът, по който е организирано здравеопазването, варират от страна в страна.

Както казах, в Холандия има правилник за кои случаи кои професионалисти отговарят. Има го някъде из темите за Раждане вкъщи. Има конкретни състояния, които не са в компетентностите на акушерките и това е - те нямат право да се захващат сами с тях.

За Германия нямам идея как е - ако имаш съответния регламент, можеш да дадеш линк.

Бегло прочетох сега, че за Великобритания нямало пък изброени противопоказания. Тъй че - както казах - правилата варират.

# 1 681
Тц... Не съм съгласна...  Crossing Arms  Всеки сам си решава как да роди, но изборът трябва да е само между естествено и секцио В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ...

Така като си пишете има ли връзка между ръцете Ви и мозъка?   newsm78
Всяка жена има право да роди кьдето иска.

Като например кацнала на дърво а лекар, акушерка или кой ли не кръжащи около нея...

Наистина ставате за посмешище

# 1 682
Да, хубавият секс допринася за хубав климат на разбирателство в семейството и осигурява спокойна, ведра и харесвана мама. И това е прекрасно за детето.
Тъй де - уточнихме го - твоите представи за за кеф и комфорт, за редно  и нередно, за правилно и неправино СА ИСТИНАТА.
Спокойствието (и от там безпроблемното, неизискващо хирургични интервенции раждане) на ДРУГИТЕ е лигавщина. И трябва да се забрани. Твоите оперативни интервенции са ЗАРАДИ бързото вадене на бебето, от което се чувстваш по-спокойна, а и можеш да водиш, хм, знам ли какъв сексуален живот, което е само и единствено заради бебето, разбира се  Mr. Green
Ъъъъ, Господи? (може ли да те наричам така, или пред хората да използваме никове?  Embarassed)

Не ми приписвай думи, които не съм казала! Това е МОЯТА истина, аз така се чувствам добре и не го налагам на никого. Пък и все пак не убивам зорлем бебета  като раждащите в къщи! Никого не агитирам да ражда секцио или естествено. Само да не ражда сам в къщи!

# 1 683
Не е незаконно, и честно казано, не ме интересува как другите искат да родят. Имат право на избор - аз предпочетох да не ме боли, да не рискувам на бебето да му стане нещо и да си имам пълноценен сексуален живот и след раждането. Това бяха моите критерии за моето раждане. Всеки сам си решава как да роди - но изборът трябва да е само между естествено и секцио В БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ.

Тц... Не съм съгласна...  Crossing Arms  Всеки сам си решава как да роди, но изборът трябва да е само между естествено и секцио В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ... Щот така ми е кеф на мен и "честно казано, не ме интересува как другите искат да родят"....  Laughing

Вадиш нещата от контекста, но не мисля да си губя повече времето да ви се обяснявам. По-добре да отида да правя секс! Приятна вечер! Heart Eyes

Както и да го вадя, и да го крия, видяха ти се и текста и контекста на теб... Айде приятен секс... Ние с вагиналното само ще мечтаем...  Confused  

Тц... Не съм съгласна...  Crossing Arms  Всеки сам си решава как да роди, но изборът трябва да е само между естествено и секцио В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ...

Не, няма... Това са рисковете от вагиналното раждане...

# 1 684
.
Вагиналното раждане има и едно много голямо предимство за бебетата от секциото--

Е как ще има предимство вагиналното раждане???
Тия органи там са за секс,момиче,не за раждане!
Матката и тя не е на мястото си...трябва да е в гьрдите...да растат голями докато се бременее...

Ами не знам,аз говоря за западна европа по принцип.

Не мисля, че в случая има "западна европа по принцип". Регламентите и начинът, по който е организирано здравеопазването, варират от страна в страна.

Както казах, в Холандия има правилник за кои случаи кои професионалисти отговарят. Има го някъде из темите за Раждане вкъщи. Има конкретни състояния, които не са в компетентностите на акушерките и това е - те нямат право да се захващат сами с тях.

За Германия нямам идея как е - ако имаш съответния регламент, можеш да дадеш линк.

Бегло прочетох сега, че за Великобритания нямало пък изброени противопоказания. Тъй че - както казах - правилата варират.
Не знам,аз не слагам БГ в западна европа,може би затова стана обьркването. Peace Peace
Дори да има контраиндикация за дом.раждане,родилката може да бьде лишена само от асистиране на професионалист,но не и от правото й да роди в кьщи.
И за Англия има:например тризнаци не се израждат у дома.Не вярвам да има и жена,която да го желае. Simple Smile

Всяка жена има право да роди кьдето иска.

Като например кацнала на дърво а лекар, акушерка или кой ли не кръжащи около нея...

Наистина ставате за посмешище

Да бе.Представяш ли си да няма лекари,акушерки,дьрвета...няма бебета,няма 7 милиарда.Ето кьде бил ключьт. Joy

# 1 685
  • София

Не, няма... Това са рисковете от вагиналното раждане...

Joy

# 1 686
Знаеш ли Tititna, ако жената извади железни аргументи - научни доводи и доказани практики, плюс фанатичното убеждение, че така за нея ще е най добре, аз лично не бих й пречила ако не мога да се АРГУМЕНТИРАМ.
Тъй като раждането от върховете на дървета или планински върхове, или скачайки с бънджи, или... (сори, но зациклих  Embarassed) по никакъв начин не допринася за улесняване на родовия процес, или поне няма данни за това (и се надявам да не се натрупат), може со кротце и со благо съответната екстремна родилка да бъде уговорена да роди в други условия.
Стига да има избор.
ИЗБОР!

# 1 687

Не знам,аз не слагам БГ в западна европа,може би затова стана обьркването. Peace Peace
Дори да има контраиндикация за дом.раждане,родилката може да бьде лишена само от асистиране на професионалист,но не и от правото й да роди в кьщи.
И за Англия има:например тризнаци не се израждат у дома.Не вярвам да има и жена,която да го желае. Simple Smile

Аз не говоря за България въобще - дори не съм я споменала.

Да, може да бъде лишена от асистиране - не е ли за това делото в Страсбург, за което е цялата тема? Няма ли основания жената с тризнаците да съди държавата, че не може да роди асистирано у дома?

Това ми е въпросът, дето го задавам за четвърти път. Simple Smile

# 1 688
  • София
С научни доводи и т.н., има голяма вероятност да спечели делото. Но това ще е спечелване по принцип. Неведнъж се е случвало, и ще има да се случва, нормативно нещата да са добре, а на практика да не работят, или пък ако работят, да са толкова опорочени, че за нищо да не стават. Нещо като вместо да изпишеш вежди, а да извадиш очи. Според мен ще си остане само със спечеленото дело, защото е малковероятно правоспособна акушерка, която иска да си запази правото на практикуване, да си сложи главата в торбата с домашно раждане, особено пък, ако наоколо й се мотаят разни дули, а родилката е като с промит мозък и очаква раждане като от реклама за памперси.

# 1 689
Да, хубавият секс допринася за хубав климат на разбирателство в семейството и осигурява спокойна, ведра и харесвана мама. И това е прекрасно за детето.
Тъй де - уточнихме го - твоите представи за за кеф и комфорт, за редно  и нередно, за правилно и неправино СА ИСТИНАТА.
Спокойствието (и от там безпроблемното, неизискващо хирургични интервенции раждане) на ДРУГИТЕ е лигавщина. И трябва да се забрани. Твоите оперативни интервенции са ЗАРАДИ бързото вадене на бебето, от което се чувстваш по-спокойна, а и можеш да водиш, хм, знам ли какъв сексуален живот, което е само и единствено заради бебето, разбира се  Mr. Green
Ъъъъ, Господи? (може ли да те наричам така, или пред хората да използваме никове?  Embarassed)

Не ми приписвай думи, които не съм казала! Това е МОЯТА истина, аз така се чувствам добре и не го налагам на никого. Пък и все пак не убивам зорлем бебета  като раждащите в къщи! Никого не агитирам да ражда секцио или естествено. Само да не ражда сам в къщи!

Какви думи ти приписвам? Купища постове изписа с аргумента, че майката кучета я яли, а бебето и най-вече мнението на част от лекарите за това кое е добре за бебето и неговото раждане - само това било от значение. Да се връщам ли да те цитирам?
И изведнъж - собствените ти страхове, смешните ти представи (промит мозък си явно) за секса след раждане - това ти е приоритет.
Извинявай, но не всички можем да сме толкова елементарни.
Нали уж защитаваше интересите на бебето?
Или чуждите бебета са по-важни от майките си, но ти, разбира се, си по-важна от бебето си?

Не ме разбирай погрешно - нито се заяждам, нито се забавлявам с глупостите, които пишеш.
Дреме ми за теб и твоите представи за света. Дреме ми за източниците ти на информация.
Да си жива и здрава  Peace

Но не се опитвай да се подиграваш на неща, които не разбираш.

# 1 690

Аз не говоря за България въобще - дори не съм я споменала.

Да, може да бъде лишена от асистиране - не е ли за това делото в Страсбург, за което е цялата тема? Няма ли основания жената с тризнаците да съди държавата, че не може да роди асистирано у дома?

Може да сьди,разбира се.Ако това е нейното желание,да роди в кьщи вьпреки предупрежденията за неуспех.Раждането може да запо4не в кьщи неасистирано.Ако оба4е в последствие нищо не се полу4и,на нея трябва да й се окаже помощ по закон,вьпреки вси4ко!
Не мисля,4е една бременна няма поне малко страх от раждане.
И малко са тези,които не биха се вьзползвали от помощ,ако разбира се,представяме си само,моральт и отношението на акушерките и лекарите АГ в БГ е друго.
Ако една акушерка или гинеколог не могат да оказват АГ помощ у дома,значи са опасни и в болница.

А може ли да ражда с пиян доктор и напушена акушерка с остаряла руска диплома?

# 1 691

Леле, падна ми пердето вече.
Сега ще ти отговоря в прав текст -

не, няма основания да осъди държавата, че не може да роди асистирано у дома,
защото раждането на (най-вероятно недоносени) тризнаци носи повишен риск както за здравето и живота на бебетата,
така и за здравето и живота на майката.
и затова си има регламент - пише си - това, това и това са контраиндикации за домашно раждане.

обаче
аналогията е напълно неуместна.

раждане от напълно безпроблемно протелка бременност с едно бебе
доказано (статистически) НЕ носи повишен риск за майката и/или бебето

(иначе принципно при всяка бременност и раждане всичко може да се случи във всеки един момент, но болницата не дава гаранция, че всичко ще завърши добре. има си статистика, може да се види - при еднакви изходни условия, процентите на усложненията при дом. раждане са пренебрежимо (т.е. статистически НЕСИГНИФИКАНТНО) по-високи от тези при болнично раждане, демек - почти същите)

следователно е регламентирано (там, където е), че такова раждане може да протече асистирано от акушерка в домашни условия или такива, близки до домашните.

не ви ли писна да смесвате компотите с компютрите, само и само да имате последната дума?

# 1 692
  • На земята, която е всъщност звезда.
...

Не е незаконно, и честно казано, не ме интересува как другите искат да родят. Имат право на избор - аз предпочетох да не ме боли, да не рискувам на бебето да му стане нещо и да си имам пълноценен сексуален живот и след раждането. Това бяха моите критерии за моето раждане. Всеки сам си решава как да роди - но изборът трябва да е само между естествено и секцио В БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ.
Може да съм задръстена и всякаква, но умишлено раждане в къщи си е чиста изгъзица и крие много опасности. Това е моето мнение и не сте длъжни да сте съгласни с него, нито да го коментирате, защото темата е за друго.

С малки промени така биха защитили тезата си и крайните почитателки на домашното раждане. Поздравления, приличате си!

# 1 693
А може ли да ражда с пиян доктор и напушена акушерка с остаряла руска диплома?

А всъщност, има ли условие родилката да не е пияна или напушена? Щото ако няма, голям купон ще падне...  Laughing

# 1 694

Леле, падна ми пердето вече.
Сега ще ти отговоря в прав текст -

не, няма основания да осъди държавата, че не може да роди асистирано у дома,
защото раждането на (най-вероятно недоносени) тризнаци носи повишен риск както за здравето и живота на бебетата,
така и за здравето и живота на майката.
и затова си има регламент - пише си - това, това и това са контраиндикации за домашно раждане.

Защо се изнервяш толкова?

Делото, доколкото разбрах, не говори за рискове и опасности. Поне в унгарското дело не срещнах подобни доводи - без да твърдя, че съм изчела всичко.

Делото е за зачитане на правото на личен/семеен живот и правото да избираш къде да родиш. Бъркам ли нещо? Какво общо имат рисковете и откога рисковете за живота на бебето са с приоритет пред желанията на майката?

Иначе - с Кристиян може да се разберете може ли, не може ли да съди. Той явно смята, че

Може да сьди,разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт