БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 284
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 950
  • София
о, то да е само в тази тема това провитопоставяне! Но не българки-европейки, а българки-емигрантки, защото нали се сещаш, че има тънка разлика, която се отразява на мирогледа! Ако трябва да бъда честна, от тази и други теми, научих много полезни неща, написани от някои от чужбинските потребители, но има и такива, дето приличат на криворазбраната цивилизация.

# 1 951
# 1 952
  • София
Колкото и такива статии да прочета, не бих си и помислила да родя в къщи. За мен тези жени не са наред, но сигурно и аз в техните очи съм луда, че предпочитам да родя в болница под медицински грижи, вместо да се мъча в къщи без каквато и да било намеса.

# 1 953
  • София
Малката, но определяща подробност е, че в Холандия домашното раждане е добре обезпечено като ресурс, а не се разчита на Божа работа или стахановски ентусиазъм. На холандците и болниците им болници, и оттам и домашното им раждане като раждане. В тукашната мизерия какво правим!  Peace

# 1 954
"Модерни"-българки-европейки - не знам кои са те... е, то българките би трябвало така и така всичките да сме европейки.. по произход...
Аз си знам това, което казвам/пиша... без да съм много модерна (аз поне), щото и де-моде да съм, пак си ме дразни като се присмиваш на някой, само понеже не го разбираш, често правейки се на умен и задължително използвайки думи като "луди" Wink.

И ако за вас "извисен и модерен" е някой, само щото не намира другите автоматично за луди... тогава, ок.
И да, то неминуемо като си емигрант много неща ти влияят на мирогледа, освен ако не си кон с капаци. То за всичко се отнася, мисля аз... както и като не си емигрант. Само че не виждам пак подобни тука тънки (или не баш  Laughing ) намеци какво общо имат.
Е, разбира се, освен целта да се обиждаме - нея я схванах, ама тя не е тук нищо ново.

# 1 955
  • Пловдив
Много добре схващаш за какво става въпрос, колкото и да се опитваш да го увърташ. Всички четем, информирани сме, но има разлика в начина, по който се интерпретират нещата. И в начина, по който се възприемат. И да се тръшкам на всяка цена, няма да стане на моето....поне не веднага. Да, такава е ситуацията у нас. Не вярвам някой да не иска промяна. И не, не всички лекари са невежи. Представи си, че има такива, които знаят езици, ходят по конгреси и конференции, и ооооо представи си влизали са в чужбинска болница и са запознати с практиките там. И това, че пациент е доволен от болничното си раждане, не го прави автоматично назадничав. Не, че няма изключения и от двете групи. Затова сме до никъде. Всеки си прави обобщения на едро, а истината е някъде по средата. Точно заради това промяната може да стартира с диалог и взаимни компромиси, ама като гледам никой не отстъпва. Вкарани сме в едни рамки и клишета и точка. И така се цикли вече не знам колко си години. Прави си изводи......

Аз не намирам жените, желаещи да родят в къщи за луди, точно заради това съм пуснала и темата. Защото смятам, че трябва да има регламент. Но никъде не съм използвала това, за да подчертая видиш аз колко ги разбирам нещата, пък онези непросветените, да си раждат по болниците. И в Европата не е само цветя и рози.  Whistling

# 1 956
О, я не ми обяснявай къде и как да си разширявам кръгозора, достатъчно пътувам из Бг, уверявам те. Но не е зле да се погрижи се за собствения си, защото оставяш впечатление за страшно ограничен човек и вече безмилостно се излагаш.

Ми аз съм ограничена и задръстена,ти чак сега ли разбра?  ooooh!

# 1 957
Аз не се опитвам нищо да увъртам. А никога - тук, или където и да било (аз поне) не съм писала, че всички лекари са некадърници. Нито, че другаде е само цветя и рози - страници назад сама написах точно същото изречение, в тази тема. Нито, че ти конкретно ползваш думата "луди", но не вярвам да кажеш, че не се среща тъкмо тази дума постоянно Wink
Нито пък, че всички в БГ са назадничави - само, че има много, които са такива, които се присмиват и обиждат. Това е очевиден факт, как може да се преструвам за нещо такова...? Няма и да си взема думите назад, не би било честно.
Освен това нито се имам за модерна, нито обиждам някого директно - каквото ще да е, не искам да го правя...

Да, цикли се вече няколко години на неща, които.... Ти си направи изводите, за това което говоря - все още биват обиждани доста хора, все още биват наричани как ли не.. А неща и прийоми, които са съвсем нормални и отдавна приети, се отричат (не от всички, но от много). Тези които ги подкрепят по един, или друг начин... се осмиват, че се правели на н' ам какви си... и т.н., да не повтарям чужди думи.
Все още много неща се приемат за екзотика, а някой който не е против - за "модерен", ама казано с една такава иронийка... Wink
А как може неща, които се вършат от години.. да са "модерни"? Е така им се казва тук, в темата. Е щом у нас така ги приемаме... не е ли ясно, че сме назад..?

Аз поне така го виждам, наистина.

Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 15:08 от Сова

# 1 958
  • На земята, която е всъщност звезда.
О, я не ми обяснявай къде и как да си разширявам кръгозора, достатъчно пътувам из Бг, уверявам те. Но не е зле да се погрижи се за собствения си, защото оставяш впечатление за страшно ограничен човек и вече безмилостно се излагаш.

Ми аз съм ограничена и задръстена,ти чак сега ли разбра?  ooooh!

Не, сега ти го казах.

Видно е, че темата тотално се изчерпа и е за заключване.

# 1 959
  • София
Хубаво БХК осъжда България и правим регламент за домашно раждане. но се появява група която иска да ражда на плажа при пълнолуние, за тях ще трябва ли да се пише регламент.

# 1 960
  • Плевен
Аз пък искам да питам преди да се заключи темата - не разбрах от заглавието домашното раждане, само естествено такова ли включва или и секцио. Защото бащата може да реши, че не иска само да успокоява жена си докато се напъва, ами може да иска и операция да й направи.

# 1 961
  • волно калдъръмче
Защото бащата може да реши, че не иска само да успокоява жена си докато се напъва, ами може да иска и операция да й направи.
... и то по най-добрия възможен начин. Добре, че те още не са се сетили кое е най-доброто за жените и децата им Laughing

# 1 962

Струва ми се, че има общо
При наличие на акушерка такъв инцидент би могло да бъде избегнат

# 1 963

Струва ми се, че има общо
При наличие на акушерка такъв инцидент би могло да бъде избегнат

Има общо, ако майката по време на раждането е изпаднала в някакво състояние и е убила новороденото си... Ако си го е била наумила, тя няма да си извика акушерка, ще си роди неасистирано и пак крайния резултат ще е мъртво бебе... Неасистираното раждане няма да се забрани все пак...

# 1 964
Абсолютно
Затова и съм написала "би могло"

Ако си е планирано още предварително, никакъв регламент не би помогнал

Общи условия

Активация на акаунт