БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 535
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 130
Лично аз семнявам, че психически нормален човек ражда деца с идеята да станат велики.  Laughing Това няма връзка с регламента и темата, а по- скоро с нечии личностни особености.

само че именно човек с такива "оСобености"  е едно от  лицата на кампанията

# 2 131
За клизмите - казах и по-рано, не се правят от много години. Причините са обяснени от Невена.
Според тях, шанса да се о....ш след клизма е много по-голям отколкото без.
А и при положение, че отиваме с 5 см. в болница и ни боли, остава и с клизма да ме знаимават. Naughty

Пак любимата ми тема-за клизмите.На мен ми направиха такава със 6 см разкритие.Модата да няма клизма май забравяте откъде идва-пак от америката.А американките са спечени изначално.

Има култури, в които се счита, че клизмата ускорява раждането. Много от африканките си ги правят и не само по време на раждане. Някой индийки даже си предизвикват повръщане. В Лондон има една холистична болница в която предлагат клизми като екстра и срещу заплащане, разбира се.

Kлизмата точно ускорява раждането-ето това е причината,заради която естествениците не я искат.Искат да се напъват 3 дни без излишна намеса,докато накрая може и напечено да стане.

# 2 132
...
Къде прочете, че тепърва ще започват разговорите с акушерките?  ooooh!  Ама като си ги заизмисляте едни...  Tired

а къде да прочета, че са водени такива?
къде е това ценно инфо или може би и то е апокрифно

Пробвай с гугъл... Или пиши на Меги да ти изпрати инфо...

Ето едно писъмце от началото на годината - http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/open-letter-homebirth/

И на мен ми е интересно създадена ли е такава работна група...  Thinking   Все са имали време от май до октомври (когато е подадена жалбата в ЕСПЧ) да се задвижат....

ти твърдиш, че е имало разговори
именно за тях питам
не за отворени писма, те не са разговори все пак

# 2 133

Като поживеем, ще видим дали детенцето на Мег, да е живо и здраво, е станало нещо голямо и велико или си е просто човек.

"Просто човек" е една недостижима величина за много хора Simple Smile.

Оставам с впечатлението, че имаш лично отношение към Мег, иначе е много странно да я дъвчеш непрекъснато. Вече на някаква нездрава обсебеност прилича.

# 2 134
Лично аз семнявам, че психически нормален човек ражда деца с идеята да станат велики.  Laughing Това няма връзка с регламента и темата, а по- скоро с нечии личностни особености.

само че именно човек с такива "оСобености"  е едно от  лицата на кампанията

Коя кампания, за делото в Стр., на което е посветена темата ли?
Работата ми изисква да не зяпам кой какво лице има, а дали това, което иска, е правилно и мотивирано, съответно- може ли да се мотивира законово и принципно и да се направи. Пък на кой какво му било лицето и останалата анатомия- все едно.  Sunglasses Така, поне, се гледа на съдебните спорове.
Имала съм напълно изперкали хора, които, иначе, предявяват напълно основателни претенции. Едното няма връзка с другото. Препоръчително би било и тук нещата да се разграничат, за да не заприличва на селска говорилня. В съда, където са ни пратили, това няма да се допусне.

# 2 135

Като поживеем, ще видим дали детенцето на Мег, да е живо и здраво, е станало нещо голямо и велико или си е просто човек.

"Просто човек" е една недостижима величина за много хора Simple Smile.

Оставам с впечатлението, че имаш лично отношение към Мег, иначе е много странно да я дъвчеш непрекъснато. Вече на някаква нездрава обсебеност прилича.

Не е личностно, лесно е да си представиш, че когато човек почне честичко да застава пред телевизии с лицето, мнението, присъствието си, ще я обсъждаме. А и е много хубав и илюстративен пример, защото споделя адски много лична информация, и тук и във форума и горе-долу има известен профил. Може и да има скрити заложби, но показва доста типични ню ейдж поведения и влечения, които са ми доста познати и ги коментирам.

# 2 136
Може и да има скрити заложби, но показва доста типични ню ейдж поведения и влечения, които са ми доста познати и ги коментирам.

Съгласна.

# 2 137
W'A'S'P', ще се повторя специално за теб - пробвай с гугъл или звънни на Меги... Писмото беше за интересуващите се, не го приемай лично...  Laughing

Алианс на българските акушерки в страницата си във ФБ са цитирали поста на Котката Марта от тази тема с думите: "Горещо препоръчваме да прочетете - ясно, точно и аргументирано - мнението на една жена, майка и лекар преминал през системата!"

# 2 138
Да вземат да си изкопират и мненията на другите от темата.

# 2 139
  • София
Абе хора, извинете, но какво ви бръснат...Аз си мислех, че брадите долу отдавна са демоде. Егати, на 90 процента от форума космите по ръцете или окосмени мъжки гърди са признак за нечистоплътност, а се оказа, че дамите са по-космати.
 Blush

# 2 140
Ба... Цял подфорум е недостатъчен за размяна на лични схващания по естетически въпроси, свързани с мустаци и бради?  Thinking

# 2 141
  • София
Ба... Цял подфорум е недостатъчен за размяна на лични схващания по естетически въпроси, свързани с мустаци и бради?  Thinking

Ми не знам, аз съм останала с впечатление, че ССФ е винаги епилирана, парфюмирана, след раждането излиза по-слаба отколкото преди да забременее и т.н. Спорове са вдени относно окосмението на Другите- мъжете, колегите и тези в градския транспорт, не на съфорумките.

# 2 142
Въпрос на уважение към темата и участниците е да се избягва спаметено. Ако дип сте на вълна външен вид- моля ви да се развихряте из съответните теми, тази е достатъчно оспамена и не на всеки му се четат лични виждания  и въжделения по какви ли не въпроси. Тези теми са цяло море, има за всеки.
Ей- на, да вземем да обсъдим и менюто по време на пости, като сме почнали с който каквото го вълнува, понеже тук някой споменал за яденте и пиене по време на раждане.

# 2 143
Мен ме интересува пресконференцията открита ли ще бъде или закрита? И защо се прави така спешно от днес за утре?

# 2 144
  • София
Един подобен регламент според мен, ще удари най-вече активистките от Родилница. И не знам защо очаквате, точно те да предприемат каквито и да е стъпки, за въвеждането му.

Общи условия

Активация на акаунт