БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 669
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 220
  • # супернатурална #
Лекарят е нож с две остриета

Така де, друго си е да те подхване германски нов медик  Wink

Вероятно с евро пари усвоявани, за да се фабрикуват проучвания като настоящето щеше да е възможно да се направи нещо наистина добро, все едно в коя област.

То не, че в тази всичко друго е направено. В страните, в които е регламентирано домашното раждане, от колко години имат курсове за бременни? А тук в колко градове се предлагат? В три? Не трябва ли да се научим да ходим, преди да искаме да тичаме.

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 21:52 от Г. Краули

# 2 221
  • Paris, France
То не, че в тази всичко друго е направено. В страните, в които е регламентирано домашното раждане, от колко години имат курсове за бременни? А тук в колко градове се предлагат? В три? Не трябва ли да се научим да ходим, преди да искаме да тичаме.

Ох, курсове  ooooh! бакалавърска степен няма ли да има newsm78 hahaha. Даже предлагам да е с конкурс. Повечето ми приятелки, които родиха в къщи никога не са посещавали курс за бременни. Аз също не съм стъпвала на такъв. За мене си е жива загуба на време. Като зараждаш акушерките ще ти кажат какво да правиш. И да не се напъваш контракциите избутват бебето. Аз питах какво да правя и как да се напъвам и акушерката ми отговори, че няма нужда, то си излизало само. И да се пъна няма да му помогна. И наистина си излезе  Mr. Green. Аз мислех, че се пъне с часове, нещо като при жесток запек, ама се оказа съвсем друго. Абе, знаят си работата.

Сега гледах пак репортаж по нова телевизия. Поправете ме, ако греша но във всяко предаване виждам майки родили у дома да казват колко е хубаво и отсреща лекари и акушерки, които да казват, че това е опасно и че не трябва да се прави. Защо майките, които раждат у дома не покажат лекарите и акушерките, които ги подкрепят, за да ни убедят, че това е безопасно и точно как ще стане? Някак тези акушерки ми се виждат мираж в България, като някакви приказки за чудовището Неси, много хора казват, че съществува, но никой не го вижда.

Според мене лекарите и акушерките казват, че тези майки са поели огромен риск раждайки САМИ у дома си и съм напълно съгласна с това твърдение. Колкото и хубаво да им е било, и искрено им вярвам, там е нямало обучено медицинско лице и ако нещо се беше объркало днес просто нямаше да са сред нас за да разказват колко им е хубаво било. Тези майки са раждали сами (или може би с лекар и акушерка, чиито имена съзнателно крият предвид заплахите от затвор и дисциплинарно наказание за мед. лицата??????????) Това е опасното а не, че са родили у дома си.

# 2 222
ОМ,[/b]
Ще пйина едно рициново за твое здраве щом толкова искаш.. Laughing
Иначе разбрах аюрведните ти термини добре. Wink

Знаех си аз,че ще ги разбереш,затова ги и написах.
Като е за мое здраве може и нещо по-твърдо. Да не си помислиш само за най-хубавото.Laughing

"Рискът при планирано домашно раждане може да са намали до този в болницата, ако при раждането присъства медицинско лице. Затова и от Алианса на българските акушерки поискаха промени както в нормативната база, така и в условията в болниците (изграждане на родилни отделения с близка до домашната обстановка), така че да се създадат по-добри условия за родилките, а и да им се даде възможност за избор на мястото, където да родят."

Стелт,от този цитат не става ясно за какви точно промени в нормативната база иде реч,иначе медията услужливо го е засукала.

Аз пък като съм в Бг усвоявам едни балкански пари.

# 2 223
  • # супернатурална #
Аз питах какво да правя и как да се напъвам и акушерката ми отговори, че няма нужда, то си излизало само. И да се пъна няма да му помогна. И наистина си излезе  Mr. Green. Аз мислех, че се пъне с часове, нещо като при жесток запек, ама се оказа съвсем друго. Абе, знаят си работата.

Извинявай за любопитството, това в къщи ли се случи?

# 2 224
  • Плевен
Сега гледах пак репортаж по нова телевизия. Поправете ме, ако греша но във всяко предаване виждам майки родили у дома да казват колко е хубаво и отсреща лекари и акушерки, които да казват, че това е опасно и че не трябва да се прави. Защо майките, които раждат у дома не покажат лекарите и акушерките, които ги подкрепят, за да ни убедят, че това е безопасно и точно как ще стане? Някак тези акушерки ми се виждат мираж в България, като някакви приказки за чудовището Неси, много хора казват, че съществува, но никой не го вижда.

Според мене лекарите и акушерките казват, че тези майки са поели огромен риск раждайки САМИ у дома си и съм напълно съгласна с това твърдение. Колкото и хубаво да им е било, и искрено им вярвам, там е нямало обучено медицинско лице и ако нещо се беше объркало днес просто нямаше да са сред нас за да разказват колко им е хубаво било. Тези майки са раждали сами (или може би с лекар и акушерка, чиито имена съзнателно крият предвид заплахите от затвор и дисциплинарно наказание за мед. лицата??????????) Това е опасното а не, че са родили у дома си.
Да това е така. Но аз, може и да съм пропуснала, но не видях лекари и акушерки, които да декларират, че биха водили домашни раждания, ако се приеме регламент за такива. И тази акушерка в репортажа каза, един вид - аз съм медицинско лице и си работя в болницата, това в къщи си е бабуване и няма общо с медицината. Аз също съм питала доста лекари и акушерки и всичките казват, че са съгласни да се променят нещата в болниците към по-добро, но не са склонни да водят домашни раждания.
Искаше ми се да видя един класически лекар/акушерка работещи в клиника, да кажат - да, добре е да се ражда вкъщи, по-безопасно е, по-удобно, риска не е по-висок от този  в болница и аз бих водил такива раждания с желание.
Вече почнах да имам съмнения, че тук ще се приеме регламента и по домовете ще тръгнат знайни и незнайни акушерки и пак ще се появят проблеми. Това ме притеснява.
Майките се борят да имат избор къде да родят. Но накрая ще излезе, че алтернативите са болници в досегашния вид, домашно раждане със самозвана акушерка и отново ще ги има третите, които не харесват нито болницата, нито дулата и за това ще си раждат неасистирано.

# 2 225
http://offnews.bg/index.php/125807/akusherki-iskat-rodilni-kashti-kam-bolnitsite

Последно от Алианса на акушерките какво са казали - че искат да израждат по къщите или не?

# 2 226
  • София
Кой ще плати това ме интересува мен? Като майка на недоносено виждам, че нещата при грижата за недоносени стават все по- зле, вместо да станат по- добре. Аз съм против да умират недоносени бебета, за да се осигурят екипи по домовете на еко родилки.

# 2 227
  • # супернатурална #
Както аз съм си платила за частна болница, така и те за частен екип. И без това са спестили от електричество  Laughing

# 2 228
  • София
Както аз съм си платила за частна болница, така и те за частен екип. И без това са спестили от електричество  Laughing
Ако се борят за това ги подкрепям.

# 2 229
Цитат
Гледната точка на акушера

„Ние зачитаме правото на всяка една жена и нейния личен избор да роди както иска, където иска и с когото иска.“, каза председателят на Алианса на българските акушерки Емилия Казълова, като веднага добави, че в момента в България този тип раждане не е препоръчителен.

„България не е готова за подобно нещо. Аз работя като акушерка вече 35 години и мое първо задължение е да се грижа за здравето както на майката, така и на бебето. Все още не сме готови за това. Правната страна, регламентът за подобен акт, също така и обучението на акушерките са важни стъпки, през които трябва да се мине, за да се осъществи едно безопасно раждане вкъщи.“, сподели още Емилия Казълова.

Председателят на Алианса на българските акушерки допълни, че акушерките в България са обучавани по определен начин и в болнична обстановка. Те не биха могли да поемат задачата на техни колеги, които на Запад асистират по време на домашно раждане, тъй като това е дейност, която изисква по-специфично обучение.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/11/20/maiki-si-tyrsiat-pravat … dat-u-doma.173538

# 2 230
Както аз съм си платила за частна болница, така и те за частен екип. И без това са спестили от електричество  Laughing

Плащането ясно, че ще е от тях. И аз си платих предобре, въпреки че бях в държавна болница. Съвсем в реда на нещата и съвсем друга тема.
Ако обаче детенцето умре, поради невъзможност да бъдат направени някакви манипулации или интервенции в дома на родилката, кой ще носи отговорност? И защо този риск?

Тази работа че няма да стане, няма да стане, обаче егати лудите дето са се навъдили напоследък.  Crazy

# 2 231
  • София
Както аз съм си платила за частна болница, така и те за частен екип. И без това са спестили от електричество  Laughing

Плащането ясно, че ще е от тях. И аз си платих предобре, въпреки че бях в държавна болница. Съвсем в реда на нещата и съвсем друга тема.
Ако обаче детенцето умре, поради невъзможност да бъдат направени някакви манипулации или интервенции в дома на родилката, кой ще носи отговорност? И защо този риск?

Тази работа че няма да стане, няма да стане, обаче егати лудите дето са се навъдили напоследък.  Crazy
Те и сега умират повече от нужното и то в болниците, защото няма нужните средства. Затова не разбирам колко сме я втасали да се борим за домашно раждане, щом останалите, жизненоважни неща, са ни в каменната ера. Аз си платих в частна болница и добре, че това избрах, иначе не знам какво щеше да стане.

Знаете ли, че такава схема са направили сега с недоносените, че в държавните болници вече не можеш и да си платиш да остане в неонатологията, направо ти го изпращат където те решат. Естествено, нямаш право и да го виждаш, да не говорим да му носиш кърма и прочее. Наскоро четох за майка на тризнаци родила в майчин дом, а бебетата прехвърлени в три различни болници. И знам, че не е по темата, но и е по темата. Просто е цинично да се вдига толкова шум за домашното раждане при наличието ето на такива идиотщини.

# 2 232
Позволявам си да се намеся в темата, въпреки, че си признавам, че не съм я изчела цялата, но следя дебатите, които се разразиха в последно време в медиите.Моето мнение е, мнение на акушерка, която работи от 13 години в родилна зала, уверявам ви, че дори и да стане законно раждането в домашни условия, никога не бих се съгласила да асистирам на такова.Аргументът ми е само един, но от гледна точка на моят опит е железен, много пъти съм виждала как при една бременност протекла по учебник и раждане което протича съвсем нормално, точно за секунди може да се превърне в кощмар от една изпаднала пъпна връв или отлепена плацента.Аз лично никога не бих поела такава отговорност, такова е мнението и на хората от гилдията ни, на този етап това е неприложимо у нас.

# 2 233
Аз си платих в частна болница и добре, че това избрах, иначе не знам какво щеше да стане.

Знаете ли, че такава схема са направили сега с недоносените, че в държавните болници вече не можеш и да си платиш да остане в неонатологията, направо ти го изпращат където те решат. Естествено, нямаш право и да го виждаш, да не говорим да му носиш кърма и прочее. Наскоро четох за майка на тризнаци родила в майчин дом, а бебетата прехвърлени в три различни болници. И знам, че не е по темата, но и е по темата. Просто е цинично да се вдига толкова шум за домашното раждане при наличието ето на такива идиотщини.

Аз си платих в държавна и всичко беше ОК. Обаче такава беля стана, че ако нямаше голям екип от лекари, нито аз, нито детето щеше да ни има.
А дивотиите в неоантологията са ми много добре известни. За период от година и половина брат ми загуби две деца. Едното живя един месец, другото седмица. Последното се случи тази година през август, не преди 20 години. Нищо не помогна, нито пари, нито връзки. Да, има естествен подбор, но не беше точно така. Не ми се говори за това, но не мога да спра да се дивя на глупостта, която може да подтикне някоя жена към домашно раждане.

# 2 234
  • София
Аз си платих в частна болница и добре, че това избрах, иначе не знам какво щеше да стане.

Аз си платих в държавна и всичко беше ОК. А дивотиите в неоантологията са ми много добре известни. За период от година и половина брат ми загуби две деца. Едното живя един месец, другото седмица. Последното се случи тази година през август, не преди 20 години. Нищо не помогна, нито пари, нито връзки. Да, има естествен подбор, но не беше точно така. Не ми се говори за това.
Именно.  Hug
Затова намирам тази история тук за дивотия, ще ме прощавате.

Общи условия

Активация на акаунт