БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 535
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 205
Ами не е винаги мътно и кърваво.
Борбата, доколкото аз схващам е хората с хубави спомени от раждането да са повече.

така е .. е не са ме галили с перце в болницата, а да ви кажа честно понякога майките се отпускат (при мен се случи) и ако не те стреснат с нещо лекарите може да навредиш на детето...
Важното е да се гледа позитивно на раждането... че е трудно трудно е, че има лекари, които са по невнимателни, в това какво говорят има такива... но за мен в къщи няма да бъде удачен вариант никога дори и след 10 бебета Wink Главното което раждащите трябва да не забравят е да слушат какво им говори водещия раждането, които и да е той!
Страхът да не се обърка нещо в раждането и да не могат да спасят детето направо ме подлудява и сега... Като си помисля за малкия, колко бях уплашена въпреки, че е трети и дума не искам да чуя за домашно раждане... Ако бях решила да родя в къщи със сигурност щях да го загубя ...
За това и съм толкова против говорилнята за раждане в къщи!!! Тези които са го направили направо са целунати от благородната съдба...

# 2 206
За клизмите - казах и по-рано, не се правят от много години. Причините са обяснени от Невена.
Според тях, шанса да се о....ш след клизма е много по-голям отколкото без.
А и при положение, че отиваме с 5 см. в болница и ни боли, остава и с клизма да ме знаимават. Naughty

Пак любимата ми тема-за клизмите.На мен ми направиха такава със 6 см разкритие.Модата да няма клизма май забравяте откъде идва-пак от америката.А американките са спечени изначално.

Има култури, в които се счита, че клизмата ускорява раждането. Много от африканките си ги правят и не само по време на раждане. Някой индийки даже си предизвикват повръщане. В Лондон има една холистична болница в която предлагат клизми като екстра и срещу заплащане, разбира се.

Kлизмата точно ускорява раждането-ето това е причината,заради която естествениците не я искат.Искат да се напъват 3 дни без излишна намеса,докато накрая може и напечено да стане.
Гльтни една ампула рицинус масло и ще родиш за 2 часа. Wink
Само,че крие опасности-колкото и безобидно да звучи.

Рицинуса не е подходящ за бременни,защото се изисква добър храносмилателен огън,а през бременността доминира Kапха доша-следователно клизмата е по-добрият вариант преди раждане,но маслена,за да не се разстрои Вата-та. Wink
Обаче за теб един рицинус тамън добре ще ти дойде. Laughing

# 2 207
  • Плевен
Сега гледах пак репортаж по нова телевизия. Поправете ме, ако греша но във всяко предаване виждам майки родили у дома да казват колко е хубаво и отсреща лекари и акушерки, които да казват, че това е опасно и че не трябва да се прави. Защо майките, които раждат у дома не покажат лекарите и акушерките, които ги подкрепят, за да ни убедят, че това е безопасно и точно как ще стане? Някак тези акушерки ми се виждат мираж в България, като някакви приказки за чудовището Неси, много хора казват, че съществува, но никой не го вижда.

# 2 208
  • # супернатурална #
Съжалявам, но според мен това е велика изгъзица. Ако наистина толкова много бъдещи родилки го искат (което искрено ме съмнява) да им се подсигури мобилен екип, да се подготви предварително една стая в дома според задължителните хигиенни изисквания, да си платят от 5 до 8 хиляди лева и да действат. Тогава кандидат акушерки и лекари ще се появят. Но не съм съгласна да се плаща от моите здравни осигуровки за подобен извънреден лукс.

# 2 209
Stanislava_, защото е незаконно да водиш домашно раждане. Затова не ги показват.
Аз лично познавам две акушерки, които лично са ми заявявали, че биха водили раждане вкъщи, ако това е законно, но да си мълча. Едната, с която родих в болница без никакви медицински процедури и последствия ме помоли да не и казвам името и да не я препоръчвам (поне без да я питам преди това), защото се притеснява от отношението на колегите си.

# 2 210
Според Родилница 35 000 българки искали да родят в къщи?Поне това са изнесли до момента от пресконференцията.

http://inews.bg/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%94%D0%B … 390_i.239265.html

Участници:

Мина Парчева - Сдружение „Родилница“
    Нели Мутафова - Сдружение „Родилница“
    Емилия Казълова - Алианс на българските акушерки
    Тони Калушкова - Алианс на българските акушерки
    Елена Кръстева - Сдружение „Естествено“
    Йоана Станчева - Асоциация на българските дули
    Миглена Делчева - фондация "Родители за родители"

http://www.sofia-press.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BB% … %D1%80%D0%B8-2012

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 20:22 от ОМ

# 2 211
  • Плевен
Stanislava_, защото е незаконно да водиш домашно раждане. Затова не ги показват.
Аз лично познавам две акушерки, които лично са ми заявявали, че биха водили раждане вкъщи, ако това е законно, но да си мълча. Едната, с която родих в болница без никакви медицински процедури и последствия ме помоли да не и казвам името и да не я препоръчвам (поне без да я питам преди това), защото се притеснява от отношението на колегите си.

Е това не го разбрах, честно. То акушерките никой не ги кара да казват, че са водили домашни раждания. Просто да кажат - искаме родилките да имат избор, бихме водили такива раждания, подкрепяме тезата, че раждането вкъщи е по-добро за пациентката и това е. Или поне един лекар да каже - да вярвам, че раждането в болница и вкъщи е еднакво безопасно и ако се приеме, бих водил домашни раждания.
А това за отношението на колегите е пълна глупост. Нали, ако си убеден в една идея трябва да я отстояваш.
Според мен това е основния проблем, да не се среща разбиране в голяма част от обществото, от медиците и от правителството. Нещата се представят по следния начин - едни майки родили сякаш на инат вкъщи, едни лекари които тотално не приемат домашното раждане, едни политици, които казват че няма средства.... и отсреща едни хора, които сякаш сме длъжни да ви подкрепим, но не е ясно защо.

# 2 212
  • # супернатурална #
Според Родилница 35 000 българки искали да родят в къщи?Поне това са изнесли до момента от пресконференцията.

Предполагам, че е лееко преувеличено  Laughing А и дори да е така, като опре главата о пубисната кост ще намалеят до 35.

# 2 213
  • София

http://inews.bg/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%94%D0%B … 390_i.239265.html

Тези данни, според моето скромно мнение, са пълни измишльотини. Има иден принцип в допитванията и той се представя образно така- ако попитаме хората "Искате ли да колонизираме Марс" всички ще са "За", ако въведем информация колко пари ще струва и колко хора ще загинат ще са други, ако допълним, че тези загинали вероятно ще сме ние или нашите деца още по- различни. "Жени в детеродна възраст" са всички между 18 и 45 (грубо казано) и все пак не знаем каква възраст е преобладава в извадката и най- вече раждали ли са тези жени и в момента бременни ли са. Едно е да питаш нераждала и небременна жена иска ли да може да избира дали да роди у дома, а друго да питаш бременна предпочита ли да роди у дома.

Това сдружение чии пари усвоява, се питам.

# 2 214
  • # супернатурална #

А това за отношението на колегите е пълна глупост. Нали, ако си убеден в една идея трябва да я отстояваш.

Peace

Да нямаш дупе да се аргументираш пред колегите, а да ти стиска да водиш домашно раждане!

# 2 215

Европейски сигурно. На всеки е ясно и защо се правят фондации...

# 2 216
  • София
Мамасита, защо постоянно натякваш за някакви шамари? Как си представяш да раждам в компанията на майка ми и мъжа ми /било то в болница или вкъщи/ и някой да ми удря шамари и най-вече - защо?

Акушерката може да не е добрата леля, която си представяш и за каквато се е представила и да стане рязка...къде е гаранцията, че няма да викне или да ти удари шамар  newsm78...и къде е гаранцията, че мъжът ти няма да й отвърне в цялата суматоха. Това чисто хипотетично, човек не знае в чий дом отива да изражда, от една страна, а родата не знае как би реагирала при по-екстремна ситуация- от друга...Особено ако публиката е многобройна.
Цитат

Да нямаш дупе да се аргументираш пред колегите, а да ти стиска да водиш домашно раждане!

Шушумига, не бих й поверила здравето и живота на детето си.

# 2 217

Участници:

Мина Парчева - Сдружение „Родилница“
    Нели Мутафова - Сдружение „Родилница“
    Емилия Казълова - Алианс на българските акушерки
    Тони Калушкова - Алианс на българските акушерки
    Елена Кръстева - Сдружение „Естествено“
    Йоана Станчева - Асоциация на българските дули
    Миглена Делчева - фондация "Родители за родители"

http://www.sofia-press.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BB% … %D1%80%D0%B8-2012

На теб са ти интересни участниците от коя фондация са, а аз смятам, че има нещо по-важно и което отговаря и на други въпроси, поставени в други постове:

"Рискът при планирано домашно раждане може да са намали до този в болницата, ако при раждането присъства медицинско лице. Затова и от Алианса на българските акушерки поискаха промени както в нормативната база, така и в условията в болниците (изграждане на родилни отделения с близка до домашната обстановка), така че да се създадат по-добри условия за родилките, а и да им се даде възможност за избор на мястото, където да родят."

Аз също усвоявам европейски пари... И аз, и мъжът ми сме европейски граждани, всичко ни е европейско...  Flutter

# 2 218
Изобщо не ме разбра.
Не говоря за неползване на "благини" на цивилизацията или врьщане в каменния век,а да се учим от мьдрата природа.
Някои знаят кога и как да я питат за всичко,други не.
Всеки получава отговор,но не всеки може да го интерпретира.
И тук много от пишещите оставят впечатлението,че човек знае и може всичко.
Човек знае много малко и почти нищо за сьществуването си. Peace
Доколкото схванах от предишните ти постове, ти си много добре запознат с природата на раждането.
 Извинявай Кристиан, но за мен, само демагогстваш.

Допълвам постът:
 Пропуснах да те попитам - лекарите не са ли част от тези благинки?
Не,не са от тях.Лекарят е нож с две остриета.
Опитваш се да сравняваш сьздаденото от природата сьс сьздаденото от човека - медицина-лекар(човек).

ОМ,

Ще пйина едно рициново за твое здраве щом толкова искаш.. Laughing
Иначе разбрах аюрведните ти термини добре. Wink

# 2 219
  • София

Аз също усвоявам европейски пари... И аз, и мъжът ми сме европейски граждани, всичко ни е европейско...  Flutter
Вероятно с евро пари усвоявани, за да се фабрикуват проучвания като настоящето щеше да е възможно да се направи нещо наистина добро, все едно в коя област.

Общи условия

Активация на акаунт