БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 535
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
Журналистите са виновни, те я правят звезда, защото те я търсят, а това защото ги мързи да търсят други. По нашенско все едни и същи хора се въртят из телевизиите.

# 2 191
Малко ме притесняват хора, които виждат замисъл в природата. Ако се вгледаш, единственият замисъл е "ако мине", а като не стане- "е, не мина". Викат му също еволюция и това значи, че някои процеси може да са полезни на ниво вид, но не и на ниво индивид. Сляпата вяра в "замисъл на природата" е също толкова вредна, колкото и догматичната медицина.

# 2 192
  • София
За клизмите - казах и по-рано, не се правят от много години. Причините са обяснени от Невена.
Според тях, шанса да се о....ш след клизма е много по-голям отколкото без.
А и при положение, че отиваме с 5 см. в болница и ни боли, остава и с клизма да ме знаимават. Naughty

Пак любимата ми тема-за клизмите.На мен ми направиха такава със 6 см разкритие.Модата да няма клизма май забравяте откъде идва-пак от америката.А американките са спечени изначално.

Има култури, в които се счита, че клизмата ускорява раждането. Много от африканките си ги правят и не само по време на раждане. Някой индийки даже си предизвикват повръщане. В Лондон има една холистична болница в която предлагат клизми като екстра и срещу заплащане, разбира се.

Kлизмата точно ускорява раждането-ето това е причината,заради която естествениците не я искат.Искат да се напъват 3 дни без излишна намеса,докато накрая може и напечено да стане.
Гльтни една ампула рицинус масло и ще родиш за 2 часа. Wink
Само,че крие опасности-колкото и безобидно да звучи.

ПП Ако Природата (някои предпочитат Бог) беше преценила,щеше чрез хормонални изменения да алопецира интимните области на жената преди раждането.Но не е.Значи има скрит за модерния човек замисьл,който той може само и единствено да тьлкува през социалното (не биологично) си око.Както се вижда и в темата. Grinning
Сьщото се отнася и за всички органи,без които МОЖЕМ да оцелеем.Например жльчка,апендикс,зьби,рьце,крака,очи,черва.За какво са ни,след като можем и без тях.
Или пьк думи на "специалсити": "сливиците са излишен орган и трябва да се махат".
Ето това е да си играеш на Господ с всичките му последствия. Peace

Тя, природата и компютър не е измислила -  измислили са го специалистите. Не мога да разбера Кристиан, като си привърженик на природата, защо не живееш по нейните канони - все още има племена в Африка, Амазония, където се води природосъобразен начин на живот. А ти, ползвайки благините на цивилизацията - компютър и интернет, прокламираш своите идеи. Къде точно е близостта ти с природата?

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 16:01 от desy_net

# 2 193
Цитат
Тя, природата и компютър не е измислила -  измислили са го специалистите. Не мога да разбера Кристиан, като си привърженик на природата, защо не живееш по нейните канони - все още има племена в Африка, Амазония, където се води природосъобразен начин на живот. А ти, ползвайки благините на цивилизацията - компютър и интернет, прокламираш своите идеи. Къде точно е близостта ти с природата?

Дам... няма той да ражда я... други ще мрат а той ще гледа отстрани... то е лесно на чужд гръб да се парадира за природосъобразен живот  Wink
Да не говорим, че в момента сме загърбили естествения подбор ... колко ли жени и бебета щяха да умрат ако нямаше секцио, да не говорим за инвитро... колко ли бебета нямаше да ги има ако не бяха лекарите да помогнат на родителите искащи деца...

# 2 194
  • София
Журналистите са виновни, те я правят звезда, защото те я търсят, а това защото ги мързи да търсят други. По нашенско все едни и същи хора се въртят из телевизиите.
Остави, че я правят звезда, но може и да поискат обучение на техни акушерки, защото настоящите не са способни. Че и специални нови домове за раждане да се строят.

# 2 195
За клизмите - казах и по-рано, не се правят от много години. Причините са обяснени от Невена.
Според тях, шанса да се о....ш след клизма е много по-голям отколкото без.
А и при положение, че отиваме с 5 см. в болница и ни боли, остава и с клизма да ме знаимават. Naughty

Пак любимата ми тема-за клизмите.На мен ми направиха такава със 6 см разкритие.Модата да няма клизма май забравяте откъде идва-пак от америката.А американките са спечени изначално.

Има култури, в които се счита, че клизмата ускорява раждането. Много от африканките си ги правят и не само по време на раждане. Някой индийки даже си предизвикват повръщане. В Лондон има една холистична болница в която предлагат клизми като екстра и срещу заплащане, разбира се.

Kлизмата точно ускорява раждането-ето това е причината,заради която естествениците не я искат.Искат да се напъват 3 дни без излишна намеса,докато накрая може и напечено да стане.
Гльтни една ампула рицинус масло и ще родиш за 2 часа. Wink
Само,че крие опасности-колкото и безобидно да звучи.

ПП Ако Природата (някои предпочитат Бог) беше преценила,щеше чрез хормонални изменения да алопецира интимните области на жената преди раждането.Но не е.Значи има скрит за модерния човек замисьл,който той може само и единствено да тьлкува през социалното (не биологично) си око.Както се вижда и в темата. Grinning
Сьщото се отнася и за всички органи,без които МОЖЕМ да оцелеем.Например жльчка,апендикс,зьби,рьце,крака,очи,черва.За какво са ни,след като можем и без тях.
Или пьк думи на "специалсити": "сливиците са излишен орган и трябва да се махат".
Ето това е да си играеш на Господ с всичките му последствия. Peace

Тя, природата и компютър не е измислила -  измислили са го специалистите. Не мога да разбера Кристиан, като си привърженик на природата, защо не живееш по нейните канони - все още има племена в Африка, Амазония, където се води природосъобразен начин на живот. А ти, ползвайки благините на цивилизацията - компютър и интернет, прокламираш своите идеи. Къде точно е близостта ти с природата?
Изобщо не ме разбра.
Не говоря за неползване на "благини" на цивилизацията или врьщане в каменния век,а да се учим от мьдрата природа.
Някои знаят кога и как да я питат за всичко,други не.
Всеки получава отговор,но не всеки може да го интерпретира.
И тук много от пишещите оставят впечатлението,че човек знае и може всичко.
Човек знае много малко и почти нищо за сьществуването си. Peace

# 2 196
Имам тънкото чувство, че доста хора имат прекалено романтична идея за това какво ще представлява асистираното домашно раждане. Щото може да си е доста брутално...

# 2 197
  • София
Изобщо не ме разбра.
Не говоря за неползване на "благини" на цивилизацията или врьщане в каменния век,а да се учим от мьдрата природа.
Някои знаят кога и как да я питат за всичко,други не.
Всеки получава отговор,но не всеки може да го интерпретира.
И тук много от пишещите оставят впечатлението,че човек знае и може всичко.
Човек знае много малко и почти нищо за сьществуването си. Peace
Доколкото схванах от предишните ти постове, ти си много добре запознат с природата на раждането.
 Извинявай Кристиан, но за мен, само демагогстваш.

Допълвам постът:
 Пропуснах да те попитам - лекарите не са ли част от тези благинки?

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 16:40 от desy_net

# 2 198
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имам тънкото чувство, че доста хора имат прекалено романтична идея за това какво ще представлява асистираното домашно раждане. Щото може да си е доста брутално...

Каквато опасност има и за раждането в болница. И там не винаги има щастлив край.

# 2 199
Аludora*, искаш да кажеш, че хората от "Родилница", които са основните активисти на движението за асистирано домашно раждане и са изтипосали тази статия на първа страница, цитирам:"ЦАПАТ ЕФИРА"?

Искам да кажа, че не си вникнала в темата. Другото е твоя интерпретация.

# 2 200
Нямам предвид (само) опасност. Раждане у дома с акушерка може да е безопасно, но и дискомортно, отчайващо, прекалено дълго, прекалено непоносимо за майката, да не говорим за телесните течности и цялостната картина. Може да има и викане, и шамари, и несигурност, и нужда нещата да станат бързо.

Говоря чисто феноменологично: как ще се чувства майката. Щото аз знам, че понасям болка, гък не казах при раждане с окситоцин, ама не ме питай как се чувствах по средата на финалните контракции.

Сто процента хората си го представят розово, а то си е мътно и кърваво, като вода в родилно басейнче.

# 2 201
  • София
Мамасита, защо постоянно натякваш за някакви шамари? Как си представяш да раждам в компанията на майка ми и мъжа ми /било то в болница или вкъщи/ и някой да ми удря шамари и най-вече - защо?

# 2 202
  • София
Че то винаги си е мътно и кърваво. Едва ли  някой си го представя по различен начин. Ако е така... ами контрата си е у тях.

# 2 203
Ами не е винаги мътно и кърваво.
Борбата, доколкото аз схващам е хората с хубави спомени от раждането да са повече.

# 2 204
desy_net, а ако разбереш и че не очакваме точно насилниците да се пренесат да израждат по домовете - грешка нямаш...
стелт77, използвах този цитат. Кои точно обвиняваш за насилници?

Поименно ли ги искаш? Има няколко теми във форума - ходи чети и си води записки... Друг е въпросът, ако ти отричаш да има такива... От поста, който цитирам по-долу, също ще разбереш защо смятаме, че насилниците няма да се навият да израждат по домовете... Четенето е хубаво нещо, не е като само да си питаме едно и също...

Та..бг лекари, които са прегърнали идеята "колкото се може по-бързо",
които насилват процеса, че нямат време, които се чувстват "неудобно" да асистират пред мъжете на родилките, които са груби и не се съобразяват с раждащите и т.н. и т.н., според мен не подкрепят дом. раждане. Оттам не биха и асистирали при такова.

Общи условия

Активация на акаунт