БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 720
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 175
 Аludra*, не мисля, че някой, освен теб, не е разбрал, че пиша за асистираното домашно раждане.
  Кампанията за узаконяване на АСИСТИРАНОТО домашно раждане се води от сдружение ''Родилница", а лице на тази кампания във всички медии е Меги, която открито обяснява, колко е "опасно" болничното раждане.
 Цитирам статия от сайта на Родилница, в който се обяснява насилието на здравните работници над раждащите жени:

Цитат
Насилието към жените в медицинските заведения — Лансет
от Родилница
Майчината заболеваемост и смъртност по време на раждането е въпрос от най-голямо значение за общественото здраве. В тази статия ние разискваме това, че част от проблема е насилието извършвано от здравните работници по време на раждане и аборт, което оказва влияние върху достъпа до здравни услуги, съобразяването с наредби, качеството и ефективността на здравните услуги. Анализирахме щателно изследване от изминалото десетилетие и тук обсъждаме четири форми на насилие, извършвано от доктори и мед.сестри: липса на внимание и вербално, физическо и сексуално насилие. Това са повтарящи се форми на насилие, често те са умишлено извършени и са сериозно нарушение на човешките права и са свързани с лошо качество и ефективност на здравните услуги. Това насилие е начин за контрол над пациентите, което е заучено по време на обучението и се затвърждава в здравните заведения. Насилието се проявява главно в ситуации, в които легитимността на здравните услуги е съмнителна или може да бъде в резултат на предразсъдъци срещу определена група хора. Тук обсъждаме начини за предотвратяване на насилието.

Вие искате същите тези здравни работници да асистират раждане вкъщи. За мен това е демагогия.

Lancet е най-старото и едно от най-престижните и авторитетни медицински издания

Цитираш ми преводна статия, но не си го отбелязала. просто си хванала първата статия от сайта на родилница и си изпляскала един цитат.

Това не е задълбочено вникване в едни сериозни и многопластови теми, каквито са правата на човека, здравеопазването и т.н., а е цапане на ефира.

# 2 176
  • София
desy_net, а ако разбереш и че не очакваме точно насилниците да се пренесат да израждат по домовете - грешка нямаш...
стелт77, използвах този цитат. Кои точно обвиняваш за насилници?

# 2 177
Какво не е наред в картинката с цитата за насилието?

Че това е фрейминг на въпроса с определени думи, които от Родилница гълтат цели, без грам анализ и смилане. Тези думи са плод на друга култура, друго възприятие и отчасти идейните натоварености на авторите. Те не са реалност.

Като видя такъв цитат, веднага задавам фундаменталния въпрос:

"Така ли е наистина?"

# 2 178
  • София
 Аludora*, искаш да кажеш, че хората от "Родилница", които са основните активисти на движението за асистирано домашно раждане и са изтипосали тази статия на първа страница, цитирам:"ЦАПАТ ЕФИРА"?

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 13:46 от desy_net

# 2 179
 Защо са я сложили всъщност? Статията е за изследване проведено в други страни, упоменато е кои. Изключително манипулативно е поставянето и на първата страница на сайта.

# 2 180
desy_net , опитах се да обясня и преди, че холандките не избират дома,
само и единствено, защото имат това право. Култура, манталитет, желание да си в позната среда
и пр.са основните им причини. Да, освен това, тук държат на ествествено раждане.
Окситоцини, рязане и пр. рядко се практикува, самите лекари са изключително консервативни,
когато стане въпрос за раждане. И в болница да отидеш, пак ще е така ( освен ако нямаш проблеми).

Та..бг лекари, които са прегърнали идеята "колкото се може по-бързо",
които насилват процеса, че нямат време, които се чувстват "неудобно" да асистират пред мъжете на родилките, които са груби и не се съобразяват с раждащите и т.н. и т.н., според мен не подкрепят дом. раждане. Оттам не биха и асистирали при такова. Затова мисля, че трябва ново поколение акушерки и допълнителна квалификация. Тукашните са сериозни, претеглят риска, здраво стъпили на земята, водят едно раждане без апаратура до себе си, без страх от отговорности. Аз им имах пълно доверие. Peace

Разбирам жените, пишещи тук, коиот са против и са крайни.
Това е непозната територия за нас и аз бях така преди 12 години.
Шокиращо беше, като разбрах че раждат вкъщи и въобще като чух и видях отношението им към бременността и раждането. Но...се промених. Дори съжалявам, че за второто се разкарвах до болницата. Ама, пусти страх...

# 2 181
Окситоцини, рязане и пр. рядко се практикува, самите лекари са изключително консервативни,
когато стане въпрос за раждане. И в болница да отидеш, пак ще е така ( освен ако нямаш проблеми).

Стига с тоя окситоцин Stop Мен ме накараха да си го купя и въобще не ми го сложиха, въпреки че исках, защото не издържах вече 13 часовите мъки. Също така ме водеха за евентуално секцио поради изключително тесен таз в комбинация с едро бебе. Ами не ме срязаха, от което сега съм с изместена ябълка от тазобедрената става и вече с коксартроза на същата. Та не знам как все на такива като вас се правят ненужни манипулации.
Впрочем помня я оная тема ( това сигурно е нейно продължение ) с идиотката родила вкъщи и държаща пъпната връв на детето в загорял тиган и щъкащо куче в близост. Та там се спрягаха и тия, които дават указания по скайп за раждането вкъщи. За същата секта ли става въпрос?

# 2 182
  • София
Да, за същата! През това време бащата и вуйчото извършват ритуали с кокоша кръв  Mr. Green

# 2 183
  • Бургас
 #Crazy #Crazy #Crazy
такива сигурно са опасни за децата си и след раждането

# 2 184
...
Разбирам жените, пишещи тук, коиот са против и са крайни.
...

а някои са против и са крайни, защото не са против самото домашно раждане, а са против манипулациите и изнудването на Родилниците
защото за тях целта оправдава всичко, даже и до там да се стихне с цената на мърви бебета/родилки

именно затова те нямат място в такъв диалог

ето това напр е тяхната тактика отпреди година и половина, след скандала с умрялото бебе с тяхното активно участие
Публикувано от: Меги в Май 09, 2011
Добре, ще помля и тук. Имам опит с черни журналистически кампании. В началото много се чудех на начина, по който се реагира на тях, но с времето разбрах колко отлично работещ е всъщност. Никакви коментари, никакви изявления - нищо! Така темите замират ваъзможно най-бързо.

но вече мина време
хората забравят
и Меги е отново ТВ звезда

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 14:47 от Анонимен

# 2 185
  • София

Мilla Elaine, пътувал съм в чужбина, както и имам близки, раждали и в Германия, Испания, Англия и др.. Знам, че там се държи раждането да е възможно най-естествено. И знам, че то се води изцяло от акушерки и ако всичко протича нормално, лекар даже няма да си направи труда да погледне майката. Но и там ако има усложнения се стига задължително до лекарска намеса.
  Обаче съм силно против деятелите на сдружение ''Родилница". Доводите вече няколко пъти ги споменах, не ми се пишат отново, защото ми идват наум само нелицеприятни епитети за тяхната дейност.

# 2 186
W'A'S'P', мисля че всички тук говорим за асистираното, домашно раждане.
На всяка страница се обяснява, че не може без медицинско лице и не може на всяка цена.

То ако става въпрос за секта и жени, дето ей така сами се пробват и си застрашават и живота и бебето, аз лично не бих се включила дори в дискусията. Peace

# 2 187
  • На земята, която е всъщност звезда.
На всяка страница се обяснява, че не може без медицинско лице и не може на всяка цена.

То ако става въпрос за секта и жени, дето ей така сами се пробват и си застрашават и живота и бебето, аз лично не бих се включила дори в дискусията. Peace

Peace С корекцията, че е почти всички. Една част от пишещите държат на всяка цена да си декламират спама по няколко пъти.

# 2 188

така е
но както казах, за съжаление зад тази добра идея не стои правилната организация
именно това е проблемът - правят едно на практика, а говорят друго
може ли да им се има доверие тогава?

# 2 189
За клизмите - казах и по-рано, не се правят от много години. Причините са обяснени от Невена.
Според тях, шанса да се о....ш след клизма е много по-голям отколкото без.
А и при положение, че отиваме с 5 см. в болница и ни боли, остава и с клизма да ме знаимават. Naughty

Пак любимата ми тема-за клизмите.На мен ми направиха такава със 6 см разкритие.Модата да няма клизма май забравяте откъде идва-пак от америката.А американките са спечени изначално.

Има култури, в които се счита, че клизмата ускорява раждането. Много от африканките си ги правят и не само по време на раждане. Някой индийки даже си предизвикват повръщане. В Лондон има една холистична болница в която предлагат клизми като екстра и срещу заплащане, разбира се.

Kлизмата точно ускорява раждането-ето това е причината,заради която естествениците не я искат.Искат да се напъват 3 дни без излишна намеса,докато накрая може и напечено да стане.
Гльтни една ампула рицинус масло и ще родиш за 2 часа. Wink
Само,че крие опасности-колкото и безобидно да звучи.

ПП Ако Природата (някои предпочитат Бог) беше преценила,щеше чрез хормонални изменения да алопецира интимните области на жената преди раждането.Но не е.Значи има скрит за модерния човек замисьл,който той може само и единствено да тьлкува през социалното (не биологично) си око.Както се вижда и в темата. Grinning
Сьщото се отнася и за всички органи,без които МОЖЕМ да оцелеем.Например жльчка,апендикс,зьби,рьце,крака,очи,черва.За какво са ни,след като можем и без тях.
Или пьк думи на "специалсити": "сливиците са излишен орган и трябва да се махат".
Ето това е да си играеш на Господ с всичките му последствия. Peace

Общи условия

Активация на акаунт