БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 852
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 505
И сега отговор на въпроса защо медиците бързат, правят секцио и са кисели: нищо не вкиселява екипа така, както late decels и други подобни. Но това си го знаем, нали...

Интересно ми е дом. родените как знаят кога нямат жълтеница и какво правят, ако е прекалено силна?

# 2 506
Нагряват на слънце,това поне в Бг го има в изобилие. Simple Smile

# 2 507
А като е облачно?

ЕТА: Знам отговора: Облаците са вариация на слънчевото време.

# 2 508
  • София
ОМ, от известно вреем нямам възможност да участвам в движението. В темата ме доведоха постингите на Котката Марта.
Грубостта никак не подхожда на името ти, макар че е удобна маска.

# 2 509
Когато аргументите на някой се изчерпят,винаги се стига до аватара,който пък няма нищо общо с името ми.
Грубостта, за която говориш е в резултат на твоите възприятия,може да ги запазиш за себе си.

# 2 510
С цялото ми разбиране към нестабилното ти емоционално състояние, мисля, че ти не разбираш какво аз искам да кажа - което е препоръчително, когато репликираш. Така че бръкни по-дълбоко там, откъдето явно обикновено си вадиш заключенията и потърси пак.  Peace

Явно нещо много сложно казваш с тези три изречения, цитирам те: "Осигуряването на самостоятелност на акушерките в болниците е по-лесно и идва преди тяхното участие в домашни раждания.
Ако акушерките ще могат да израждат у дома, логично е да могат да израждат и в болница сами. Поне ще трябва да е заложено в новите медицински стандарти."

Ще цитирам и себе си, пък дано някой разбере: "Една от многото дейности, които акушерката може да извършва самостоятелно според чл. 5 от НАРЕДБА № 1 ОТ 8 ФЕВРУАРИ 2011 Г. ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ, КОИТО МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ, АКУШЕРКИТЕ, АСОЦИИРАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ И ЗДРАВНИТЕ АСИСТЕНТИ МОГАТ ДА ИЗВЪРШВАТ ПО НАЗНАЧЕНИЕ ИЛИ САМОСТОЯТЕЛНО:
р) водене на нормално раждане при главично предлежание на плода, включително и извършване на епизиотомия в присъствието на лекар;"

Между двете явно няма връзка - здраве да е!

ОМ, каквото повикало, такова се обадило... Мога и да те цитирам, но добре знаеш какви си ги надробила...  Flutter

# 2 511
Като заговорихме за лични обиди, ето някои неща, които ме тревожат и заради които се занимавам именно с Мег!:

- Икономист е, което значи, че обработва света на базата на познаване на теории, така е свикнала. Много е трудно човек да си свали теоретичните очила и да гледа ясно какво точно се случва. И за раждането гледа през теории.

- На теория и аз може би знам колкото и Мег!, ако не и повече, само че по незнайни причини тя е доста уверена и прилага тези знания и на практика, което е плашещо- защото моите знания са никакви в сравнение с тези на специалистите, но не съм си и помисляла да давам акъл на тяхна база. Иначе съм информирана по точно същия начин, по който е и Мег!

# 2 512
Така че макар да има някакво акушерско виждане, че не е проблем жената да се помъчи и да мине през нормално раждане, в никакъв случай не смятам, че акушерките имат роля на идейни лидери.

И дори да е приемливо малко да се помъчи, добре е да има наблизо някой разумен, който да определи след точно колко малко още става опасно и за бебето, и за майката. Аз съм чела, а и слушала, много повече ужасни истории с трагичен край заради лекарско бездействие и оставяне на майката да се мъчи без наблюдение, защото тя реката няма нужда да се бута, нали си тече сама. А накрая - няма бебе.

# 2 513
# 2 514
stelt77 ,моля те не пълни повече темата с безумия.Ако искаш да ме цитираш давай на лични,поне да не се излагаш в пространството.
Аз каквото си дробя си го сърбам и нямам претенцията друг да ми е виновен.

# 2 515
stelt77, механичното фиксиране върху думичката "самостоятелно" е проблемът ти в разбирането на това, което казвам.

Затова ще обясня бавничко.

Нека при домашно раждане според медицинския стандарт акушерката да може да прави нещата A, B, C.

Е, не се ли очаква точно същите неща да може да прави и сама в болница или родилна къща?

Ако една акушерка няма опит с подобна самостоятелност с А, B и C - къде е по-малко рисково да го натрупа - при домашно раждане или в болница/родилна къща?

# 2 516
Така че макар да има някакво акушерско виждане, че не е проблем жената да се помъчи и да мине през нормално раждане, в никакъв случай не смятам, че акушерките имат роля на идейни лидери.

И дори да е приемливо малко да се помъчи, добре е да има наблизо някой разумен, който да определи след точно колко малко още става опасно и за бебето, и за майката. Аз съм чела, а и слушала, много повече ужасни истории с трагичен край заради лекарско бездействие и оставяне на майката да се мъчи без наблюдение, защото тя реката няма нужда да се бута, нали си тече сама. А накрая - няма бебе.

Именно- ей там е изкуството, да е гадно, но приятно-гадно. Щото наистина болката от раждане може да доведе до специфична трансформация и по-лесно да влезеш в ролята на майка, наистина "ставаш" майка, като прекрачиш този праг, то си е вид ритуал. Но не е самоцелно, нито докрай. В БГ акушерките имат сравнително добра граница за това "малко", но като чета разкази за хипи-акушерки, онези са направо садистки.

Наистина, може да не "дават медали" за нормално раждане, но е доста важно, независимо дали е било секцио или нормално, родилката да излезе с чувство на постижение. Действа добре на психиката. За всички е различно, но на мен добре ми подейства:)

# 2 517
stelt77, механичното фиксиране върху думичката "самостоятелно" е проблемът ти в разбирането на това, което казвам.

Затова ще обясня бавничко.

Нека при домашно раждане според медицинския стандарт акушерката да може да прави нещата A, B, C.

Е, не се ли очаква точно същите неща да може да прави и сама в болница или родилна къща?

Ако една акушерка няма опит с подобна самостоятелност с А, B и C - къде е по-малко рисково да го натрупа - при домашно раждане или в болница/родилна къща?

Не фиксирам върху думата "самостоятелно"... Идеята ми беше, че на хартия акушерките имат някои права, които на практика може да не им се спазват... Да, според наредбата, те могат да израждат самостоятелно, но не на всички акушерки им се позволява... Нееднократно дадох пример с второто ми раждане... Как се очаква тези акушерки да натрупат опит? Ако лекарят им "бърка" постоянно в ръцете или не им позволява да правят това, което всъщност би трябвало да прави една акушерка, от къде ще им дойде практическия опит и съответно увереността (както и желанието) да израждат самостоятелно в домашни условия? От такива акушерки не очаквам да си подритват работните книжки като се жалват, че им се нарушават правата от собствените им колеги... Работната обстановка отива по дяволите... А в малки населени места с по една болница, не можеш просто да си вдигнеш чуковете и да се преместиш в съседната... За туй си мълчиш и си чоплиш ноктите, вместо да израждаш... Ако и сега не се разбрахме - сори...

ОМ...  Stop   Стой си в твоето лично пространство... Не съм ти дъвка...

# 2 518
Като почнете така с тия болки от раждането ... Често цикълът е по-болезнен, от това, което аз изпитах по време на естественото си раждане. Окситоциновото беше друга бира.

Акушерките и сега имат право да израждат сами.

# 2 519
  • София
 Стелт77, отново се опитваш да покажеш колко са "вредни" казионните лекарите и акушерките.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 13:51 от desy_net

Общи условия

Активация на акаунт