БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 202
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 850

В кратък елемент на хвалба ще кажа, че девойката с натуралното раждане викаше повече от мен при по-редки и слаби контракции, без грам система.

ама в една и съща стая ли раждахте и двете или се чуваше и през стените

не е ли стресирващо да чуваш писъци и за детето и за майката

нямали бебето като чуе гласа на другата майка да се привърже повече към нея
http://sanovnik.bg/n4-25308-%D0%94%D0%B5%D0%BB%D1%84%D0%B8%D0%BD … D0%B8%D0%B4%D0%B0

и кое  е това нещо което излъчват от своите сонари

# 2 851
  • София

имали, нямали  Mr. Green

# 2 852
Ок, каквото и да значи всичко това - ясно ти е, че не само аз, никой не разбира (може би по-скоро не опитва да вникне) постове като последния ти, с които ти обикновено демонстрираш някакво своеобразно умствено надмощие (умееш го това, доказала си отдавна, но за тия шейкове от много сложни думи надали е това точното място), обаче... дам.... отплеснах се....
Но аз пък все пак си харесвам повече моят пример/случай тогава, като отправна точка за последващи разсъждения, събиране на данни и изследвания по тази тема. Та пак няма да се резбЕремЕ  Joy

П.П. Ииии, ми аз съм доволна и на второкурснически разбирания за научност, понеже много много.. не съм се стремила да съм учен, нито тълковател на научни мисли и теории... или от сорта. Браво на мен, значи  Joy

Обаче.. с теб понякога е гот да се общува, айде хубава ви вечер!

# 2 853
Четири в една предродилна зала- това ако не ти е омешване на писъци, викове...

Ми ако бебето на съседката се превърже към мен? Или към гласа на акушерката? Драма, да въведем пълна тишина за персонала, като при сциентолозите.

# 2 854
П.П. Ииии, ми аз съм доволна и на второкурснически разбирания за научност, понеже много много.. не съм се стремила да съм учен, нито тълковател на научни мисли и теории... или от сорта. Браво на мен, значи  Joy

Не е браво, след като не правиш разлика между наука и наукизъм, нито пък си стигнала до извода, че научно звучащи неща могат да са подвеждащи дори повече от случайни наблюдения.

Има ги много в историята на науката.

Само с примери и проучвания доникъде няма да стигнем.

Аз съм по-добър мислител не защото съм умна, а защото не мисля с готови модели, както правят доста хора в темата.

# 2 855
Напротив, Mamacita Bandida, ти не си склонна да обмислиш нищо различно от готовия модел и всъщност много остроумно и противоречащо си (което, в твоя случай, оказва се е добре, докато при другите потребители се счита за недостатък) се опитваш да докажеш че никаква друга алтернатива няма и луд е всеки, който дори помисли за промяна Simple Smile

# 2 856
Разбира се, че има алтернатива. Но аз питам дали задължително тази алтернатива ще доведе до нещо по-добро. Щото нали целта е не само алтернативното, но и оптималното. Или не съм права...

Мисля си, че болничният модел в БГ е прав по отношение на идеята да се търси оптималното, а не на всяка цена алтернативното, интересното. Да, на моменти е брутален.

Мисля, че разбирам достатъчно и двата модела, за да правя сравнение.

Парадоксът е, че наистина показвам "алтернативно" мислене, но нещо не се приема добре:)

Нищо, то иска време да свикне човек. И аз мислех само в измеренията на обективистката наука до много скоро. Но има и други методи. Айде, отсрамете Нюейджа, покажете гъвкавост!

# 2 857
  • # супернатурална #

ама в една и съща стая ли раждахте и двете или се чуваше и през стените

не е ли стресирващо да чуваш писъци и за детето и за майката

http://sanovnik.bg/n4-25308-%D0%94%D0%B5%D0%BB%D1%84%D0%B8%D0%BD … D0%B8%D0%B4%D0%B0

и кое  е това нещо което излъчват от своите сонари

Да е стресирващо, да е стресирващо...колко да е стресирващо  Joy

Оо, ще се привърже и още как! Колкото и да го гушкаш, храниш, бодуваш по нощите с него, когато има температура, в спомените му ще е този първи чужд майчински глас, който ще го зове. Как изобщо осиновените деца се привързват към майките си-идея си нямам.

# 2 858
OMG, сега се сещам, че погледнах в очите поне две бебета на чужди майки,
сто процента съм се импринтнала! И гласа ми са чували!

# 2 859

ама те не се ли раждат слепи

няма ли някой който да се е срещнал със съседно родено бебе след време то как е реагирало

# 2 860
  • # супернатурална #
Моля те, кажи, че си още дете  Laughing

# 2 861
Нямам наблюдения болничния модел да търси оптималното- напротив, повечето проблеми произтичат от това, че болничния модел следва наложен стереотип и трудно се променя. В допълнение през последните 20 години у нас не се влагат пари за развитие.
Знаеш как бе посрещната инициативата за активно естествено раждане в болница.

В този смисъл- кое те кара да мислиш че в болниците се търси винаги оптималното? И ако е така- дали успяват да го постигнат? Защото не само покрай раждането, наскоро имах сблъсък с болничната система покрай приятелка, на която помагах (разговарях с нея всеки ден, помагах и с рехабилитацията, ходех с нея по болниците) и знам колко пъти трябваше да търсим връзки, гонеха я от кабинет на лекар, понеже отишла в друга болница да се лекува първоначално, забравяха да я включат в графика или получаваше усложнения защото са и заменили лекарството с по-евтино без да я уведомят.

Дали алтернативата ще доведе до по-добро може да се прецени само ако се знае каква е алтернативата.

В момента има две алтернативи- раждане в болница или домашно неасистирано раждане.
Аз твърдя, че домашното асистирано раждане ще бъде по-добро от домашното неасистирано.
И че създаването на алтернатива ще поощри болниците да започнат да търсят оптималното, което също е добро. В момента нямат конкуренция и стимул за промяна.

# 2 862
Аз съм на 30, а във върколашки години съм само на 12, затова още
дивото зове, ама малко по малко се укротявам...

Малките върколачета се раждат слепи.

Човешките бебета се раждат с пет диоптъра късогледство.

# 2 863

ама те не се ли раждат слепи

няма ли някой който да се е срещнал със съседно родено бебе след време то как е реагирало

Това е пързалка, нали?....

# 2 864
  • София

Не е браво, след като не правиш разлика между наука и наукизъм, нито пък си стигнала до извода, че научно звучащи неща могат да са подвеждащи дори повече от случайни наблюдения.

Има ги много в историята на науката.

Само с примери и проучвания доникъде няма да стигнем.

Аз съм по-добър мислител не защото съм умна, а защото не мисля с готови модели, както правят доста хора в темата.

Хахахааааа, умря циганката...

Много думи и липса на есенция. Словоблудство, бляк.

Общи условия

Активация на акаунт