БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 761
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 015
Зa тази цел при нас (обгрижване на бебе) е бащата, който е плътно от раждането до изписването до родилката. Защото няма кой друг.
След като се роди дъщеря ми ми я дадоха за малко, след това й направиха преглед, а после я сложиха в ръцете на баща й, докато се занимават с мен.
Аз бях супер изтощена, но след това не знам как изведнъж получих прилив на енергия. Умората дойде като започнаха свижданията. Би трябвало според мен да ги забранят, за мен бе адски досадно и неуважително да ме притесняват в болницата.

# 3 016

Супер глупаво бих се чувствала, ако орева отделението с
прокламации за ранен контакт, а после им кажа- я си го
вземете това бебе за няколко часа, докато си събера чарковете
и се почувствам човек.

Да, често теориите ни как трябва да бъде се поизпаряват с идването на децата - и не само във връзка с раждането им.

# 3 017
Да, често теориите ни как трябва да бъде се поизпаряват с идването на децата - и не само във връзка с раждането им.

Laughing     Това второто (дете) бих предпочела да го родя три пъти пред това да го гледам първите три месеца...  Crazy   Повече от половин час максимум до час накуп не бях спала...   Така че, от тук нататък от мен раждането, а за гледането да не ме търсят...  Stop

# 3 018
Проблемът е докато чакаш акупунктурата да сработи,
да не стане беля...

Родилниците ползват засукване на бебето, в краен случай
съм чувала, че си имат и метергин. Не е трудно и окситоцин да си
намерят.

При болнично раждане надали ще стане  неовладяема беля,но за вкъщи може една молитва да помогне. Simple Smile
Те и тук ги слагат да сучат,ама точно ми разправяха за случай,в който всичко опитали и накрая приложили акупунктура-но то просто късмет,че имало такава акушерка на смяна и че работата потръгнала.

# 3 019
Зa тази цел при нас (обгрижване на бебе) е бащата, който е плътно от раждането до изписването до родилката. Защото няма кой друг.
След като се роди дъщеря ми ми я дадоха за малко, след това й направиха преглед, а после я сложиха в ръцете на баща й, докато се занимават с мен.
Аз бях супер изтощена, но след това не знам как изведнъж получих прилив на енергия. Умората дойде като започнаха свижданията. Би трябвало според мен да ги забранят, за мен бе адски досадно и неуважително да ме притесняват в болницата.

Не може ли да кажеш, че не приемаш посетители? Защо трябва генерално да се забранява?

На мен си ми бяха ОК посещенията. "Голямото" дете също стоеше при мен почти по цял ден, което спести много отрицателни преживявания.

# 3 020
# 3 021

Не може ли да кажеш, че не приемаш посетители? Защо трябва генерално да се забранява?

На мен си ми бяха ОК посещенията. "Голямото" дете също стоеше при мен почти по цял ден, което спести много отрицателни преживявания.
Няма на кой да кажа, че не желая.  Rolling Eyes Отделението е отворено за всеки, на посетителите не им се налага да питат никого дали може. Достатъчно е долу, на входа и на регистратура да кажат името и фамилията на който търсят и те му дават инфо за етаж, отделение и номер на стая. Това е.
Но да, правя си, малко силно се изразих, има хора които им харесват посещения.

Моят мъж си беше при мен, за него имаше легло, прибиращо се в стената и беба си я имах в стаята.
Ама аз говоря за всички останали дето като чуят, че някой има бебе и се юрват да му празнуват в стаята.  Joy Joy Joy

# 3 022
  • София

W'A'S'P', какво е това раждане по скайп. Американката да не е конкурентка на "Родилница".
Народът съвсем изтрещя с това неасистирано домашно раждане!

Ох, Марица, и аз като родих първото дете, не исках никакви посетители, освен мъжа ми. Но и мен никой не ме пита. Sad И в отделението и вкъщи веднага дойдоха да ни видят и бабите естествено започнаха да раздават съвети и да помагат. Чудих се как да ги изгоня.
  Но за второто дете вече се светнах, че не е никак лошо някой да ти помага и на драго сърце приемах помощ, а съветите си ги пусках покрай ушите.

# 3 023
 Така че, от тук нататък от мен раждането, а за гледането да не ме търсят...  Stop

Тия клетви много бързо се забравят. Wink

# 3 024
http://vipnovini.bg/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B4% … 0%BF-news480.html
Ето го това за раждането по скайп.
Психарска работа е това ,съвсем сама да скриеш от бащата и да се довериш на 100% на някой ,който ще ти говори от компютъра. ooooh!

# 3 025

Но за второто дете вече се светнах, че не е никак лошо някой да ти помага и на драго сърце приемах помощ, а съветите си ги пусках покрай ушите.
О, Деси, не е лошо някой близък да помогне отвреме навреме. Но аз не говоря за помагане и съвети, а за инвазията от хора, в неподходящо време.
Аз никога не съм ходила при познати след като са родили, ако не са ме помолили да отида там. Ей така, да грабна една чаша кафе и да ида да разпитвам родилката как родила, кога влезнала в болница, бива ли я храната и прочие простотии не ми идват отвътре. Има си време за такива разговори, след като се възстановят.
На хората не им идва наум, че жената може да иска да си почине, да поспи, да се изкъпе и да се запознае с бебето си. Не им идва на ум, че след раждането идва време на адаптация както за родителите, така и за новият малък човек и това е тяхното време. Нямат нужда в тоя момент да ги "налазват" всякакви хора.
Това не можах да го предотвратя в болницата, но в къщи никой не пуснах. Може да са хората убедени, че родилата трябва да слага трапези нон стоп, вместо да се погрижи за себе си, но аз не съм на това мнение.

# 3 026
За свижданията - сигурно зависи от болницата .

Аз бях 2 дни - срещите с посетители бяха на коридора .
По стаите никой не е влизал . Peace

# 3 027
Е, и тук е разрешено да се идва.
Ама никой не идва без да попита.

На мен ми беше приятно да идват да ме виждат Simple Smile

# 3 028

След раждането на малкия, се обадих само на баща му, честитих му и му казах да предаде на всички да не ми се обаждат до сутринта, толкова бях уморена че чак не ми се говореше. Бе той предал на майка ми и баща ми, на неговите родители, обаче те от своя страна забравили да го кажат да останалите и още веднага се започна едно звънене от роднини ...ужас ви казвам... и аз още не бях излязла от родилна зала  ooooh!  Sick

# 3 029
За свижданията - сигурно зависи от болницата .

Аз бях 2 дни - срещите с посетители бяха на коридора .
По стаите никой не е влизал . Peace

И при нас така - излизах в коридора с бебето, но освен баща му, бабите и баткото никой друг не е идвал... Моите близки са явно по-съобразителни от някои други, защото ми честитяха само със смс-и и някои ме молеха да звънна, когато имам възможност за да ме чуят... Дори баща ми не поиска да се качи в отделението - той не се натиска да ходи по места, където се разхождат полуголи бременни или родилки, каквато всъщност беше ситуацията там... Не ми липсваха посещенията в болницата (пък и вкъщи)... Малкия все на гърдите ми висеше, та не можех да ям и до тоалетна да отида като хората, какво ли пък остава да търча из коридорите за разни разнообразни несъобразни...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт