БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 667
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 090
Ма странни сте ми, честно, с това "родилните болки.. това, родилните болки.. онова, всичко е ужасно, та знае ли се"  Tired
Ми и аз две съм родила (нали не можело да се обяснява на майки, родили едно-две..), без упойки и тем подобни. Ми хайде, послушайте ме, като ви кажа "Родилните болки са си екстра, не са ми били кой знае каква драма, абсурд пък да ревеш и да се вайкаш.. раждането не е старшно!".
Да, ИМА болка... и какво от това? Нищо страшно...
Така съм се чувствала и друго няма как да кажа никога. Това "послание" разнасям, по-точно просто разказвам, иначе трябва да взема да лъжа... защо ми е? А пък не съм "естественичка".

Ама не, "вие" даже няма да ми повярвате, понеже си знаете какво ви е било.
Всеки си съди най-вече по него си - факт.
Така че такива провокации.. не са много смислени.. май.

И как аз, дето много добре си знам, да повярвам пък на някой дето ми го изкарва по-страшно от най-страшното, по черно от най-черното?! Като просто НЕ е така Wink

Или че "така"  не можело... като просто може, даже понякога не е трудно...

И не е редно и умно да се мисли, че като аз или която и да е, която не се оплаква, се правя и лъжа.. Или пък умишлено целя да лъжа някого. Защото тогава трябва за мен тия, дето казват, че е страшно.. да си измислят, за да... плашат??.
Ама аз не мисля така, вярвам им и толкова.. нищо, че "на мен не ми се е случило".

Както и да е... евтини провокации  Joy

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 16:14 от Сова

# 3 091
  • София
Не е особено разумно човек да вади заключение как ще е при него от чужди усещания. Аз направих тази грешка, когато трябваше да се подложа на амниоцентеза: четох, четох, не боляло, ама хич. Нямам никакъв страх от медицински манипулации и се подлагам без проблем, бях ужасно изненадана от острата болка при влизането на иглата и през цялото време докато беше там, зачервих се и само страхът да не си увредя детето при някакво движение ме задържа неподвижна. Отгоре на всичко се оказа, че приготвените спринцовки за извличане на пробата са дефектни и всичко продължи доста по-дълго от обичайното. След раждането най-слини болки имах при прибирането на матката, направо откачих. Чувала съм от други жени, родили нормално, че прибирането ги е боляло повече от самото раждане. Тъй че, да, клише е, но всичко е индивидуално.

# 3 092
  • София
 Да, Сова, ако беше толкова леко раждането, както го описваш, защо във всички държави има закони, как то да става асистирано? Дори си правят труда и клиники да строят за тази цел.
Явно са много глупави.

# 3 093
Mamacita Bandida, desy_net  и т.н.,
аз каквото и да напиша, вие ще четете това, което искате.
И аз две деца съм родила и все да знам какво ми се е случило и какво съм чувствала.

От скромния ми опит, 5-те бъбречни кризи, които полуих на младини бяха много по-ужасни и болезнени, дори и от окситоциновото ми раждане.

# 3 094
Туцка, да, с това съм абсолютно съгласна. И.. най добре е, нито да се чака цветя и рози, но нито и да мислиш, че отиваш на заколение и ще а ужасия някоя...
Не можеш да хванеш едната версия и да вярваш, че така ще стане. Това е напълно несериозно и идиотско дори.

Е, но все пак по-добре е да си опитимистичен, отколкото да развиеш страхове и панически разстройства предварително, де.. си мисля. Ако ще си в крайностите.

Ама не, просто не трябва да си краен и това е единственото...

П.П. деси_нет... това пък сега защо? Да агитирам някой да ражда в гората, неасистирано? Казвам само как е било при мен, защото е истина. Това е.

П.П. Да и това винаги съм казвала - и за мен бъбречна криза боли повече от родилни болки! Че и по-дълго продължава даже! Ууу, гадост...

# 3 095
Това с болката си е до човек-аз по принцип не търпя,обаче явно добре се подготвих през бременността,та не се измъчих на финала.Руската школа ми заръча-движение.И аз вървях часове всеки ден.Освен това направих и 4 акупунктури 9 месец.А като ме хванаха болките вървях до последно из улиците.

# 3 096
След раждането най-слини болки имах при прибирането на матката, направо откачих. Чувала съм от други жени, родили нормално, че прибирането ги е боляло повече от самото раждане. Тъй че, да, клише е, но всичко е индивидуално.

Ето колко са различни нещата .

Аз също родих без никакви упойки и интервенции .
Силните ми болки , много силни  Naughty , бяха докато получа пълно разкритие .
Като чета , че някои си почивали , че даже и придремвали между контракциите , не мога да повярвам ...
Моите контракции бяха не една след друга , ами една в друга , въздух не можех да си поема , камо ли да задремя ...

Напъните не ми бяха болезнени изобщо , прибирането на матката , също , никаква болка не съм имала . Peace

# 3 097
  • София
   Сова, пиша това, защото много момичета се подлъгват, че е леко и решават да родят вкъщи сами, без чужда помощ или само с напътствия по скайп. Случаи и примери - колкото искаш.
   Трябва да е ясно, че раждането не е толкова просто и не трябва да е неасистирано.
   Болка има - строго индивидуално е колко тя е силна.

# 3 098
  • София

(то по принцип плуването не ни е стандартният начин за придвижване:D)

Да,не е.Обаче е движение-нещо като разходката за човека.Kогато сухоземното животно човек ражда,то си помага с дишане,нещо което делфина автоматично прави.
А на човек му трябва да знaе в коя фаза как точно да диша,така щото бебето да не остане без кислород и да му се помогне по пътя,щото и на него не му е леко.

Tрябва да знае как да диша:)? Не, това вече е остаряло.

# 3 099
   Сова, пиша това, защото много момичета се подлъгват, че е леко и решават да родят вкъщи сами, без чужда помощ или само с напътствия по скайп. Случаи и примери - колкото искаш.
   Трябва да е ясно, че раждането не е толкова просто и не трябва да е неасистирано.
   Болка има - строго индивидуално е колко тя е силна.

Да, разбрах, но нали и точно това попитах по-горе  - тогава да мислим ли, че всички, които казват, че е самата страхотия и ужас... Карат момичетата да се подлъгват, та масово ходят да ги режат.. примерно??

Нямам как да разкажа друго аз, това е при мен! И ми е било леко! Не казвам, че ще е при всеки, но съм длъжна да си го разказвам така, защото е истина.

И тоталното безстрашие, но и страхът са лоши съветници.
Още нещо важно - абсурд аз, но и никой друг не казва на някого да ражда НЕасистирано. За обратното става дума! Просто наистина се преувеличава тук, не знам защо...

# 3 100
Интересно как вземате решение да раждате сами. Да оставим риска, но толкова ли сте подготвени медицински ( искрено се съмнявам гледайки какви глупости сте изписали и как се изживявате като гурута). Ако бях следвала "безценните" съвети от родилните форуми и се бях пънала като магаре за естественно раждане.....може би щях да съм загубила и детето си и с мен не се знаеше какво ще се случи. Добре че спрях да чета и попаднах на лекари, които и в страна с толерирани се глупости, отказаха да проемат риска да изтърват или мен или детето.   О и ужас, детето ми беше изкъпано, и сложено в бебешка стая, че и ваксина му сложиха.

# 3 101
  • София
Лично на мен разказите за домашно раждане ми действаха страхотно при подготовката за моето собствено. Бях много положително настроена, анестезиолозите не можеха да повярват, че съм с достатъчно разкритие, когато дойдоха да ми поставят упойка. Но не мога да твърдя, че на всички ще подействат по този начин, или че е било точно от тази насторйка, а не чисто физиологично. За подлъгване какво да говорим, раждане е това,  възможно ли е някой да изпадне в толкова безумна заблуда, че няма да има и тежки моменти. Но всъщност въпросът с болката не мисля, че има много общо с асистираното домашно раждане, и вкъщи, и в болница болките може да търпими или нетърпими.

# 3 102
  • София
 Сова, темата не е за жени, които желаят да раждат в болница - те са направили своя избор. Темата е за жени, които предпочитат да родят вкъщи. И понеже още няма закон, който да регламентира това, то всяко обяснение колко раждането е леко и безпроблемно действа като катализатор, те да се изкушат да раждат вкъщи сами, без асистент.

# 3 103
Е, тази точно тема не е за агитиране за домашно раждане. Камо ли неасистирано.
Темата е дискусионна и обсъжда "Има ли асистираното домашно раждане почва и смисъл у нас и нужно ли е то да се регламентира.".

Не че много сме по темата, де Wink

# 3 104

Добре, ако ей сега си влея окситоцин, ще има ли същите ефекти?
Щото като гледам половината от тези ефекти са
по-скоро от самото доста бурно раждане при предозиране-
а не от самото вещество. Щото иначе би трябвало да ги получаваме и
от естествения си окситоцин.
Ееее,не се излагай де....
Нали разбираш от всичко...по малко....

Общи условия

Активация на акаунт