Съвет относно щета в БулИнс по "експертна оценка"

• 3 749
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам пълно каско в БулИнс, София. Досега винаги когато съм имал някаква щета са ме пращали в сервиз, където са оправяли колата за тяхна сметка. Днес разбрах, че застраховката ми тази година е записана "по експертна оценка", което означава, че аз трябва да си я поправя в произволен сервиз и после трябва да си търся парите от БулИнс (което ме съмнява да стане). (На самата ми застраховка никъде не пише и никой не ми е казвал, че е сега съм по експертна оценка, нямам представа как е станало това..)

Предложиха ми сервиз, в който да отида, но за леко чукната броня, калник и мигач ми там казаха груба цена 500лв, което наистина ми се струва много. Отделно след като разглобят предницата (над 100лв само разглобяването) трябва пак да викам БулИнс за втори оглед, за да потвърдят повредата.

Добавил съм картинка малко по-надолу.

Тъй като никога не съм попадал в подобна ситуация, бихте ли ме посъветвали в кой сервиз в София би било най-удачно да отида или някой би ли споделил опит в подобна ситуация?

Благодаря!
Мицубиши Галант, бензин, комби, автоматик, 1998г.

Вижте в по-голям размер

# 1
На нас винаги са ни давали парите в брой, изчислени точно по тяхна експертна оценка. После може и да не ремонтираш, никой не те пита, или обикаляш по сервизите и сравняваш цените.

# 2
моя приятелка лятото си удари колата- леко отзад...първо си взеха дължимите суми по застраховката и после и преведоха сумата ...стигна за бог да прости...ако ме разбираш... ooooh!
дано поне попаднеш на свестни оценители... Peace

# 3
Ще ти изплатят китайски стопове/части.  В случая на теб ти е счупен мигача, няма да ти изплатят оригинален, а китайски. Бронята ще си я правиш някъде- с изправяне и боядисване ще ти вземат около 250 лв (не виждам дали е ожулена от дъждовните капки). А дали ще ти изплатят общо за мигача и боядисването 200 лв...Ще кажеш след колко работни дни беше? 10?  Laughing Махай се от тия измекяри. Много проблеми съм имал с тях, и то за чисто нова кола, такива циркове ми направиха...

# 4
Приготви се за големи ядове с тези измамници.От Пловдив, чак до София стигнах, и то казах че ще ги съдя, та малко се стреснаха и ми изплатиха що годе нещо.

# 5
И аз имах проблеми с моята застраховка, и на мен ми казаха по експертна оценка да си оправя щетата, само след това пари..ненти, както се казва. Мои познати чакат сумати време.

# 6
  • София
До тази година каското ни беше в БулИнс, щетите сме ги оправяли винаги по експертна оценка. Не сме имали проблем с изплащането на щетите. Стъпките са следните:
1) С Описа на щетите се кара автомобила в сервиз, който има опит с Булинс
2) Щетата се отстранява
3) От сервиза изпращат в БулИнс количествена сметка за материали и труд
4) След одобрение се издава фактура на клиента, която се заплаща от него
5) С оригинал на описа и фактурата се отива в БулИнс
6) Възстановяват ви парите

Ако не е имало одобрение на количествена сметка преди това, винаги може да кажат, че са си завишили цените от сервиза и да не ви признаят разходите. По тази причина от много време вече не работят с повечето официални сервизи на различни марки автомобили.

Общи условия

Активация на акаунт