Отговори
# 675
Аз давам Саностол вече 3 зими, какво те интересува Джос?

# 676
Аз пак с един въпрос,понеже в петък ни се налага пътуване до София,а моята повръща взех Кокулин,но там пише да се дават по 2 таблетки 3 пъти дневно преди пътуването и в деня на пътуването,значи 2 таблетки ли да дам на малката ? Thinking

# 677
знаех си аз, че оплетох въпроса  #Crazy
да питам - свършва ни скоро шишето саностол, понеже нищо друго не давам, след колко време мога пак да давам саностол, друго шише демек? намерението ми е през цялата зима да й давам, но не знам колко да е почивката- десет дни, месец ли? благодаря

Малка лисичка, давала съм капки вомитусхил и веднага пресякоха повръщането  Peace
 и по-лесно се приемат мисля.

Sofy, напомни ми моля те за черната ряпа, че малката снощи подкашля веднъж след градинката и имаме черна ряпа вкъщи, ама като не се сещам как се дълбаеше, какво се правеше... ако и днес ми се изкашля, може да я заведа на док. от сухия въздух там ли, що ли, вкъщи не кашля. буба ли има някоя...

# 678
jos , аз съм ползвала Кокулин,но само по 1,затова сега се зачудих,че пише да се дават по 2.
Иначе схемата на Чери ни помогна доста,детето видимо е по-добре  Hug

# 679
Или аз съм страхлива, но бактериално заболяване - гнойна ангина, гноен отит, пневмония и пр. няма начин да лекувам само с хомеопатия и компреси.
Гнойното огнище е толкова важно да се озъпти овреме, защото тръгва към жизнено важни органи.
Давам си АБ и душата ми е спокойна.

И аз.  Peace
Не искам да играя по метода на пробите и грешките, докато попадна на правилния хомеопат, пък той докато попадне на правилното лекарство за правилния човек и т.н. 
Хомеопатията може да лекува, но може и да не излекува, аз лично смятам за неоправдан риска да пробвам.

sofy, чудесно е, че си доволна от избора си.  Peace     

малката лисичка, давай таблетките Кокулин по схемата в листовката. Неудобно е, че може би ще трябва да ги разтваряш във вода, за да ги поеме детето. За същия проблем при моята дъщеря сме пробвали Кокулин, за съжаление без ефект, после открихме капките Вомитусхил, те й действат безотказно.

# 680
И аз гнойна нагина без аб не бих рискувала, защото знам , че тя се причинява от бактерии.А  каква е тази  вирусна гнойна ангина ?   Rolling Eyes

За Бронхита ми е интересно, че наистина повечето пъти се причинява от вирус.И при нас беше така -  имаше вирус с червено гърло  и Т и после ми направи бронхитите, като усложнение вече.Но не съм чувала до сега някой педиатър да не изпише АБ за бронхит. А и ние правим бронхоспазми и хич нямам смелост да не давам аб и да лекувам с хомеопатия, защото и до болница сме стигали заради спазъм.
Та просто се надявам да не боледуваме чак за аб от тук нататък или поне да е по- рядко.Аз не знам но 3 гнойни ангини от края на юни до оня ден не ми се вижда много  в реда на нещата.Айде двете херп, те са вирусни, но гнойните ... Правихме изследване на гърлен секрет и нямаше нищо, освен ешерихия коли, кито според   2ма лекари не може да бъде или е много рядко срещано и се получава при деца с много слаб имунитет и не се лекува  с аб ами чрез укрепване на имунитета.
 Сега е спрян от ясла и да видим  какво ще е положението.

Пожелавам на всички по малко болести, че зимата тепърва започва!

А за бронхиалната кашлица и яз уж я различавам.И при нас като бил с Бронхит и  нощем е ужас, кашлцата е влажна  дълбока, давеща, чува се хъхрене.Това дето като си сложиш ръката на гръдния кош и се чува хъркане обаче не винаги означава че гърдичките хъркат - понякога, ако носа е запушен и хърка носа, това хъркане се предва надолу като резонанс става Simple Smile
Надявам се   да не ми се нал;ага да се разписвам повече в тази тема  Laughing

# 681
Ей, Лисичке, как се радвам!!! Бързо излекуване на малката!

Джос, даваш 20 дни и правиш почивка 2 седмици да кажем.
Нещо друго - ако детето се храни добре, приема млечни, зеленчук и плод доволно, набавя си ценни протеини от месо и риба, тогава не е нужно цяла зима да даваш Саностол или каквито и да било витамини. Включи едно рибено масло и си готова.

Няма вирусна гнойна ангина. Има херпесна ангина, но я е чисто вирусна и е без гной, а с херпесчета.

# 682
знаех си аз, че оплетох въпроса  #Crazy
да питам - свършва ни скоро шишето саностол, понеже нищо друго не давам, след колко време мога пак да давам саностол, друго шише демек? намерението ми е през цялата зима да й давам, но не знам колко да е почивката- десет дни, месец ли? благодаря

На мен педиатър ми е казвал, че колкото време пие шишето, толкова време трябва и да е почивката. Според мен колко време трябва да е почивката се интерпретира според разбиранията на лекарите. В "по-опасни месеци" (за мен това са декември,януари и февруари) правя по-кратка почивка. В останалите правя почивка от 3-4 седмици.

# 683
Ей, Лисичке, как се радвам!!! Бързо излекуване на малката!

Джос, даваш 20 дни и правиш почивка 2 седмици да кажем.
Нещо друго - ако детето се храни добре, приема млечни, зеленчук и плод доволно, набавя си ценни протеини от месо и риба, тогава не е нужно цяла зима да даваш Саностол или каквито и да било витамини. Включи едно рибено масло и си готова.

Няма вирусна гнойна ангина. Има херпесна ангина, но я е чисто вирусна и е без гной, а с херпесчета.

И аз,и много ти благодаря!  Hug
Ох,ние сме имали от тази с херпесите ангина на морето ...
little_wingels  , да разтварят се,наистина неудобно  Peace

# 684
 Shocked Олеее, съжалявам мами, че такъв спор е започнал след моят въпрос  Rolling Eyes Confused

# 685
Аз винаги съм се чудила защо за най-голямото зло се обявяват антибиотиците?

Честно да Ви кажа, да не дава Господ болести, за които всяка майка би се молила детето да изпие един антибиотик и да се оправи...нали разбирате какво имам предвид?

Затова се чудя как всячески и непременно се опитваме да избягаме от АБ дори с риск да си усложниш състоянието на детето, ама сакън да не пие това зло на медецината.

# 686
  • пак там
Lightning, нашата педиатърка досега не ни е изписала АБ за бронхит, обикновено го овладяваме с противоалергични и имуностимулиращи (които в повечето случаи са "бабини" рецепти). Като все пак ни е предупредила, че ако се налага, ще го изпише.

Та по нейната схема последния път за 1 седмица преборих вирус, възпалена трета сливица и бронхоспазъм (диагностицирани, не мои предположения). Без АБ. Само детето вече намрази меда, орехите и лимоните  Mr. Green

Но виж, ангина, отит, пневмония - определено АБ ще е първият ми избор. И аз си падам от страхливите...

Относно хомеопатите... Аз съм на принципа - "докажи ми, че работи на практика". Факт - единствената ми позната, която е запленена от хомеопатията (и по-точно от един особено известен хомеопат), първите две години на детето в ДГ се беше видяла в чудо - то не бяха бронхити, отити, мистериозни кашлици... съответно три седмици лечение с хомеопатия, и накрая - АБ. Последно не зная докъде са стигнали в боренето на болестите, че загубихме връзка, но нейният опит определено не ми помогна да се доверя на хомеопатията.

# 687
Аз винаги съм се чудила защо за най-голямото зло се обявяват антибиотиците?

Честно да Ви кажа, да не дава Господ болести, за които всяка майка би се молила детето да изпие един антибиотик и да се оправи...нали разбирате какво имам предвид?

Затова се чудя как всячески и непременно се опитваме да избягаме от АБ дори с риск да си усложниш състоянието на детето, ама сакън да не пие това зло на медецината.
Разбирам,не дай Боже никому!
Аз лично не казвам,че ако има нужда няма да пие,просто искам да избегна ако не е наложително да пие АБ,само в тези случаи  Peace

# 688

Не зная и аз.
Моя близка така  докара тежък гноен отит+двойна пневмония на детето. От един сопол и кашлица, но не - няма да даде АБ капки в носа и отхрачващ сироп, от химическите Crazy.

# 689
благодаря, момичета.   bouquet
време е да взема и рибено масло, мисля, че ще е ескимо кидс, така съм си записала миналата зима. но ми се видя малка да й го давам  Rolling Eyes
като свърши саностола, ще давам него Simple Smile

много държа на начина на хранене на малката, а и на всички вкъщи, за мен това е част от здравето, не насилвам малката да яде, но предлагам разнообразни хранички с повече плодове и зеленчуци.
вчера например направих салата от краставици, репички и зелен лук със зехтин, малко сол и риган.
не очаквах, че ще яде, че има "люти" репички и ги яде в друга комбинация, но тя започна да си взима с ръка сладко, сладко и продължи с лъжицата Simple Smile
това го пиша като идея, че трябва да предлагаме на децата си освен добавки и здравословна храна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт