Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 161

• 44 495
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив

Ех, че хубав сън.

# 691
  • София
Разбрала, че Мустафа също се готви да заминава, Фатмагюл отново му се обажда - дали да чуе гласът му, или да му каже, че страда, или за да го укори:

Скрит текст:
Мукадес – Да продължава да бяга! Кой знае каква беля ще ни докара този път!
Рахми – Може да е отишла на разходка сестричката ми. И да се е загубила. Загубила се е!
Мукадес – Няма ли очи, бе! Нека си получи наказанието!
Мерием- Керим! Не можа ли да намериш Фатмагюл? Къде беше, много се притеснихмеза теб? Фатмагюл, много ни изплаши, дъще!
Мукадес – Момиче, инфаркт ли искаш да ми докараш? Ще те убия, да знаеш! Господ да те накаже!
Мерием- Моля те, млъкни! Млъкни!
Мукадес – Отговори ми! Къде беше?
Мерием - Ще оставиш ли момичето на спокойствие!
Мукадес –Продължавай, продължавай да я глезиш! Това ще продължава да се случва! Помниш ли какво се случи последния път като избяга? Не си взе поука, виждаш ли?
Мерием – Чуй ме добре, ако кажеш още само една дума…
Мукадес – Ти ме чуй, стигна твърде далеч!

В стаята Мерием говори с Фатмагюл

Мерием – Много се притеснихме за теб. Къде отиде така, без да кажеш на никого? - вижда в ръката на Фатмагюл карта за телефон – Пак ли му звъня? Говорихте ли?
Фатмагюл – Не го е грижа за мен. Не знае какво преживявам, с какво трябва да се справям…Той вече има нова среда. Едно момиче му вдигна телефона. Каза, че Мустафа спи. Каза, че му е приятелка. Заспал е до това момиче. Има жена в живота му. Не ме изслуша! Дори не ме съжали! Намери си друга и ме забрави. Сякаш болката ми беше малка…

Скрит текст:

# 692
Бях приготвила награда за отгатналия, ама... като няма такъв, се самонаграждавам преди лягане. Simple Smile

Лека нощ с един влюбен Керим. Simple Smile

Сладки да са сънищата ви! Simple Smile

# 693
  • Пловдив

Писмоно. Ще дойде времето когато Фатмагюл ще го цитира наизуст. Много я е впечатлило. Тогава чува и неговият глас....Цветенцето - с него....

# 694
  • Пловдив

Марица от мен един сладък и влюбен вече Керим. Рано се отнасяш....

# 695

Как да познаем Сехер в тази красива дама?

Дилеми, към твоя пост за обаждането до Мустафа. След всичко, което ФГ преживя, се добави и тази обида - всеки намери своя начин да продължи, сякаш никога не съм съществувала, сякаш нищо не се е случило. Замени ме с друга. Забрави ме. Дори не ме съжали...

Хората са казали, че споделената мъка е половин мъка. ФГ дори утеха нямаше от кого да получи в първите дни, съчувствие и разбиране. Рахми не го броя, той много я обича, но неговата обич е безсилна, недействена.

# 696
  • Варна
привет на всички wavey
Преговора върви с такава страшна скорост,че ми е трудно да ви догоня.Нямам много свободно време ooooh!
Много ми дойдоха епизодите и факта,че съм ги гледала на бързи обороти.
Чудя се от къде да почна newsm78 Мнението ми за решението за брак не се е променило.
Моя прочит на следващите епизоди е също по-различен.Твърдението ми е ,че първоначалното влюбване беше заличено от връхлетелите ги събития и намери проявление чак след принудителното съжителствуване и не без намесата на Мерием най-вече.Може да не съм права,но аз не си ги обяснявам по друг начин действията на Керим.За мен Керим в епизодите поне до 9 още не е влюбения Керим.Слагам го в спойлер,че стана доста голямо Hug

Скрит текст:
   6 еп
Много добре някой зададе въпроса за „приятелите“.Той не скъса връзката с тях веднага.Не бяха само те,които го търсеха.Той също ги потърси,още като пристигна,защото само с тях можеше да говори за това,което се случи,за да сподели как е съсипан живота му и как те не са понесли отговорността си,а той е понесъл сам товара й.В последствие се срещаше  с Мюнир и изискваше дори бързина в работата му по документите.

Не виждам още никаква самоотверженост,грижа и състрадание към Фатмагюл.Виждам го повлечен от събитията.Държанието му с нея  в хотела е като на възпитано добро момче/но как й изсъска-само да си казала нещо още!-когато се караха и на вратата почука хотелиера, а после й крещя „стига толкова,бе“/.

Спомена с ръцете върху Ф –просто се изплаши от изплувалата в паметта му сцена ,на която беше свидетел и неволен съучастник/само с хващането,което знаем,не е носело от негова страна зла умисъл и с бездействието си/.Може би си даде сметка,какво й причинява с присъствието си.Но нищо повече.

7 еп
Керим на Мукадес
-Връщам ви и нея, и всичко!
Мукадес :
-Не можеш да ни оставиш.Длъжен си ни!
Даже и го заплаши,че не е късно да го издаде.
Постоянно му повтаряше,че е длъжен и той се държеше като такъв.
Като намериха къщата,реплика на Керим :
-Потърпете,тя е за първо време,после всеки хваща своя път!
Към натякванията и заплахите към Керим се включи и Мерием още с пристигането:
-Ти си длъжник на това момиче и на мен!Ти трябва да се грижиш за нея!Никъде няма да заминаваш.Аз съм тук и ще те наблюдавам.
Керим беше категоричен-аз си тръгвам!Той всъщност искаше да си тръгне още на паркинга след подписването.Реши,че си е изпълнил задължението/дори го каза в прав текст на Мюнир/.

8 еп
Мисля,че  няма как още да се събуди  дълбоко заспалото мимолетно усетено чувство към Фатмагюл.Събитията се случваха с такава скорост,че нямаше време да де мисли за нищо друго.Тя с държанието си към на него-плюене,крещене,пълна непоносимост и отвращение /което е напълно оправдано/само извикваше у него някакви защитни реакции и отстъпление.
Не виждам и грам съчувствие към нея когато в отговор на нейното поредно нахвърляне към него/когато отиде до бараката да го пита защо не си тръгва/,той й се развика:
-Стига,достатъчно !Махни се оттук!
Да не говорим пък,че чак я замери с цепеница!!! #Crazy
Веднага пак при Мюнир и настояване да се махне час по-скоро.Да ,имаше въпрос за Фатмагюл-какво ще стане с нея?Но по скоро пак да оневини съвестта си.

9 еп
 Натиск на Мерием продължава
-Не можеш да я оставиш,излекувай болката й!
Отговора на Керим
-Ще замина.От мен –толкова!
Мерием продължи,включвайки и смъртта на майка му.
После Рахми-със спомена за малката Ф,която си няма също родители/това допринесе за опознаването й/.
Обстановката започна да се нормализира,живота им се поуспокои.Започнаха да се поопознават.Керим след първоначалното чувство,което изпита към нея и което задълго беше заровено дълбоко в съзнанието му,започна да  вижда ,в откраднатите моменти/когато я наблюдаваше спокойна и усмихната,а не ужасена и крещяща от омраза/ пак онова същото момиче,което грабна вниманието му на стълбите.И то му харесваше,привличаше го по същия начин както в началото.А опознаването е втория етап от любовта,следващ влюбването от пръв поглед.

10 еп
Керим вече знае истината за това,че не я е докосвал и иска на всяка цена да й го направи достояние,за да изчисти донякъде съвестта си и надявайки се да спре потока от омраза.Спира я и й говори няколко пъти,но тя не пожела да го изслуша.
Мерием и Мукадес заминават и двете му оставят наставления-
-Не натъжавай Ф!Поверявам ти Ф.

Не знам дали е така ,но моето мнение е,че разговора в лодката е вододел.Някой,не помня кой,беше споменал в поста си думите на Керим-„никога няма да си простя,че им позволих да съсипят живота Ми“.Е,какво друго да видя освен самосъжаление?Продължи да повтаря-„не съм го направил“/т.е. не съм толкова виновен/.Но това което тя му каза-ДА,ТОВА ГО РАЗТЪРСИ.След като изля душата си пред него/ и всъщност обвини за това ,което й се случи /на нея й олекна малко,а той разбра мъката й в целия й размер.Разбра и собственото си поведение по-добре.Изповедта й в лодката според мен има аналог в негово лице с писмото,което й остави.
Всички реакции от страна на Керим, дотогава /и аз си мислех преди,че има стаено негово желание да й помага от любов-напр.това ,че я спаси от самоубийство,другите по-незначителни като загрижеността в хотела и др./бяха продиктувани от добротата му,която е част от неговата същност.

12 еп
Вече си задава все по-често въпроса:
-Какво ще стане с Фатмагюл?
Истерията,в която изпадна Фатмагюл и разговора на Керим с Мерием изиграха голяма по-нататъшна роля.Думите на Мерием „след като видях и опознах Фатмагюл няма да мога да я изоставя,не съм толкова безсърдечна!“ му сграбчиха сърцето.
И после изчезването сутринта и намирането й в градинката.Там наистина виждам  влюбения Керим.
Капака беше съня, от който вече го достраша за оцеляването й без него и с пълното съзнание какво го очаква-унижения,омраза и презрение се върна.Любовта му  вече толкова го беше завладяла,че нищо не можеше да го спре да се подлага на мъчението да го залива всекидневно с омраза,но да бъде близо до нея,да може да я защитава.От една страна тормозещ се от мисълта,че дори присъствието му й носи страдание,а от друга убеден,че той само може да я защити и да й помогне.

Мисля,че намесата на Мерием беше от решаващо значение.Без нея Керим нямаше да вземе  правилното решение да не замине.За разлика от преди сега тя беше на мястото си и му даде нужната подкрепа.
Стана доста хаотично,дано сте разбрали посоката на мислите ми. Hug

# 697
Момичета искам да ви благодаря за изчерпателният и пълен с прекрасни  разсъждения преговор, който направихте тази седмица !

Беше ми изключително приятно да ви чета  и да бъда част от вашата компания !

Нека новата седмица бъде успешна и  пълна с положителни емоции !

Сега ви желая една нощ пълна с красиви сънища !  А кого ще сънувате - вие си знаете  !

# 698
  • София

Скрит текст:
Керим – Получих визата си. Остана само билета, и веднага след това тръгвам. Ще ти направя пълномощно, преди да замина. Ако искаш можеш да подадеш молба за развод. Ще бъдеш свободна. Постъпи както искаш, но за сега, не казвай нищо на никого. Не и преди да замина.

# 699
Anista, прочетох всичко в спойлера, дълго, но интересно. Правилно отбелязваш, че добротата е същността на Керим. Мило момче с добро сърце и жива съвест. Не е задължително да е влюбен, за да прояви загриженост към момиче в беда. Да помогне е спонтанната му реакция.
Наистина, мислеше, че подписването на брак ще е достатъчно за да изчисти името й. Може би така щеше да бъде, ако ФГ имаше нормално семейство, някой, способен да се грижи за нея. Но безпомощният Рахми и нахалната алчна Мукадес бяха причина Керим да продължи да помага. После дойде и Мерием, после се влюби, не замина, и така постепенно стана постоянен член на семейството, без значение желан или нежелан.

Не съм съгласна с твоя извод Не виждам и грам съчувствие към нея
Това, че имаше викове, цепеница, е израз на неговото напрежение. От една страна, той сам себе си мрази, гори го споменът за кошмара и за неговата вина. От друга, живее изолиран, като прокажен, и всеки ден среща омразата в очите или думите на ФГ. Тежко е. Знаем, че Керим издържа търпеливо на големи изпитания, но, в самото начало имаше моменти, когато не издържаше на напрежението, избухваше. Това обаче не значи, че няма съчувствие към ФГ. Напротив, на него му е трудно да живее близо до нея и да я гледа толкова нещастна именно, защото й съчувства.

А това, че държеше да й каже, че не е участвал в изнасилването, не е самосъжаление. Това е въпрос на живот и смърт за него. Никога не е отричал вината си, но да разбере, че не е като другите изроди, е облекчение за него. Държи да го сподели с ФГ, защото не иска тя (или който и да е друг) да го мрази, да го смята за свой враг. Огромен товар е за него да носи и това съмнение. Напълно разбираемо е, че е важно да се изясни това.

# 700
  • Пловдив

Нова снимка на Енгин.

# 701
  • Варна

Не съм съгласна с твоя извод Не виждам и грам съчувствие към нея
Това, че имаше викове, цепеница, е израз на неговото напрежение. От една страна, той сам себе си мрази, гори го споменът за кошмара и за неговата вина. От друга, живее изолиран, като прокажен, и всеки ден среща омразата в очите или думите на ФГ. Тежко е. Знаем, че Керим издържа търпеливо на големи изпитания, но, в самото начало имаше моменти, когато не издържаше на напрежението, избухваше. Това обаче не значи, че няма съчувствие към ФГ. Напротив, на него му е трудно да живее близо до нея и да я гледа толкова нещастна именно, защото й съчувства.

А това, че държеше да й каже, че не е участвал в изнасилването, не е самосъжаление. Това е въпрос на живот и смърт за него. Никога не е отричал вината си, но да разбере, че не е като другите изроди, е облекчение за него. Държи да го сподели с ФГ, защото не иска тя (или който и да е друг) да го мрази, да го смята за свой враг. Огромен товар е за него да носи и това съмнение. Напълно разбираемо е, че е важно да се изясни това.
Hug
Това не извод а виждането ми за конкретната ситуация,в която бяха.Не правя обобщения.А в нея не виждам Керим да жали чувствата на Фатмагюл/както чета в коментарите-че  още от първия миг Керим обича,жали и обгрижва Фатмагюл/Да, и това стана ,но мисля на по-късен етап.Това е мое мнение и не държа да го налагам на никого Peace
И за мен той искаше с признанието,че не е пряк извършител да смъкне част от вината си и  да намали омразата й.Не свързвам това със самосъжаление.Самосъжаление чета в думите му-никога няма да си простя,че оставих да провалят живота ми.Да ,говори за собствения си живот ,а не проваления на Фатмагюл ooooh!
докато го напиша изтрих един пост #Crazy

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 23:53 от Аnista

# 702
  • София

Скрит текст:
Керим – Фатмагюл! Моля те да седнем за малко, има нещо, което искам да ти покажа.
Фатмагюл - Не искам нищо от тебе!
Керим – Извадил съм пълномощно на твое име. Когато замина, ще можеш да се разведеш. Хайде. Ти седни, аз ей сега ще се върна.  Това е самолетният ми билет. Заминавам в четвъртък. Виж, тук го пише. Името ми също е написано. Заминавам за Белгия. И това пише. А това е пълномощното. Никой не бива да знае за него сега. Ако искаш, кака Мерием ще ти помогне. Ще се разведеш с мен. Ще бъдеш свободна. Не исках да влезна по този начин в живото ти, Фатмагюл. Да съм мъжът когото мразиш ме убива, повярвай ми. Всъщност аз…

идва Емре, води Асу..

Емре – Здравейте!
Керим – Скрий това. Могат да останат при теб, ако искаш.
Емре – Свободни ли сте? Можем ли да дойдем?
Керим -  Заповядайте, заповядайте!
Асу/Енисе – Да ни ви притесняваме.
Емре – Бате Керим не е чужд.
Запознават се
Асу - Чух, че скоро сте се нанесли. Желая ви всичко хубаво. Желая ви щастие тук. Колко красиво място. Прекрасно е.
Емре – Трябва да го видиш през лятото. Ще имаме още много хубави моменти тук, нали?
Керим – Ще пиете ли чай? Фатмагюл, имаме ли чай?
Фатмагюл – Да, веднага ще донеса.
Емре – Наслаждавахте се май като съпруг и съпруга, а?
Керим – Какво да се прави?
Асу – Младоженци сте нали? Емре ми каза.

Емре казва, че ще води Енисе на  разходка, тя предлага Керим и Фтмагюл да отидат с тях. Керим отказва, Фатмагюл има работа, някой друг път…

Емре – Булка, чуй какво ще ти кажа, днес с Енисе сме тръгнали на разходка…Вие с батко Керим също не сте разгледали местността, елате и вие, какво ще кажеш?
Фатмагюл – Не, няма да дойдем. Искам да кажа, аз няма да ходя, ти ако искаш отиди.
Керим – Вече им казах, че няма да отидем.
Асу – Ще бъде добре, ако дойдете наистина. Притеснявам се, че някой може да ме види. Леля ми не знае, че се срещам с Емре. Тъй като съм поверена на нея ако научи, няма да ме пусне да изляза от нас. Ще бъда по-спокойна, ако и вие дойдете. Ако някой ме види…Мога да кажа, че съм била навън с женените си приятели.
Емре – Тя и без това не може да остане дълго. Ще се разходим малко и се връщаме. Какво ще кажеш, бате?
Керим – Ами…Знам ли?!
Асу – Хайде, моля те!
Фатмагюл – Добре.
Емре – Браво, булка! Добре…Ще си изпием чая и тръгваме.

# 703
  • София

Скрит текст:
Фатмагюл – Моля те, не ме мрази, че си тръгна заради мен. Заради него съм в това положение
Мерием – Остави това за теб. - подава й писмото, оставено от Керим

С цялото си сърце искам това, което не е по силите ми да променя - да върна времето назад. Бих умрял, но не бих ти причинил това. Много бих искал да се срещнем отново извън този живот, извън дните, които са по-черни от нощта. Искам да измъкна и теб и себе си от тази пропаст, в която не прониква и лъч светлина, където не разбираш ден ли е или нощ.
   От сега нататък ще живея само с надеждата, че един ден ще ми простиш. Бих се извинил милион пъти на тези очи, които никога не погледнаха в моите. Ще мечтая за деня, в който животът ти ще се възстанови от руините, в които превърнах надеждите ти. Желая ти да се възстановиш и да зараснат раните ти.
   Тръгвам, оставяйки ти парите, които ме изпепелиха, за да продължиш живота си както пожелаеш. Знам, че ще изгорят и твоите ръце, но моля те, приеми ги. Само трябва да отидеш в банката и да се подпишеш.
   Където и по света да съм, винаги ще мисля за теб. Ако можеше да не ме мразиш толкова, ако можеше да ми повярваш... Ако можеше всичко да е различно... Фатмагюл... Заминавам с всичките си „ако” и „съжалявам”. Винаги ще живея с тях.
   Сбогом.

# 704
  • Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт