Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 161

• 44 494
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София

Скрит текст:

# 706

Нова снимка на Енгин.

Добре изглежда Енгин, като изключим брадата. Но според мен тя е свързана с ролята в турския Хари Потър.

Жената до него фенка ли е?  newsm78 newsm78

И кой каза, че не обичал да излиза Енгин и бил затворен, та те само по кафета и заведения го снимат.  Mr. Green Mr. Green

# 707
  • София

Мисля, че съм влюбен в това момиче.

Скрит текст:
Мерием – Керим! Не си заминал! Не мога да повярвам! Не си заминал…
Керим – Не можах да замина, како.
Мерием – Милият ми той…
Керим – Не можах…
Мерием – Милият ми.
Керим –Накъдето и да погледна, виждам лицето на Фатмагюл. Изпаднах в паника, когато се отдалечих от нея. Да, трябваше да замина, како. Но не можах. Не можах.
Мерием – Керим?
Керим – Мисля, че съм влюбен в това момиче.

# 708
  • Пловдив

Добро утро момичета. Нова седмица, нова снимка имахме снощи. Започваме и с новият преговор.

# 709
  • Пловдив

Идеята на преговорът по Тема 2 е да си изкоментираме началото на влюбването на Керим. Първите моменти от промяната на Фатмагюл. Или от серия 14 до 20 включително. Животът на Керим и Фатмагюл тръгва в една посока. Бавно, трудно, но тръгва.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 08:49 от mariana51

# 710
  • Пловдив

http://www.televizyongazetesi.com/bir-gun-herkes-turk-dizileri-i … 1532#.UJdWI4HRmMU

И днес са писали за момчето ни. Рано-рано, тази сутрин е постната. В тази статия по принцип се говори са индустрията на съседите на сериалите им. Кои и колко са продадени и къде се гледат. Достатъчно турски ли са. Не са ли прекалено много. Но доста място са отделили и на виртуалният сериал "Посоката на вятъра". Как в социалните мрежи феновете са си направили свой сериал. Избрали са любими актьори и т.н. Май никой не се съобразява с желанието на драгия зрител. Ето извадката касаеща Енгин:
Скрит текст:
Bunlardan biri de, ‘Şu sıralar bir sosyal paylaşım sitesinde Engin Akyürek hayranları kendi dizilerini yazıp yayınlıyorlar. Bende sayfayı yeni keşfedenlerdenim’ diyerek söze başlayan okurumuzun işaret ettiği ‘Rüzgârın Yönü’ ismiyle yazılmaya başlanan sanal dizi öyküsü.

Engin Akyürek ve Tuvana Türkay aşkı üstüne kurulu olan ve sadece yazıdan ibaret haliyle facebook sayfasından yayınlanan ‘Rüzgârın Yönü’, tam anlamıyla ‘e-dizi’.

Sanal âlemde olmasına karşı, ciddi ciddi kadrosu yapılan ve tanıtım fragmanı hazırlanan ‘Rüzgârın Yönü’, Alev Tekin, Kübra Genç ve Özlem Diler Zurnacı tarafından kaleme alınmakta. Bu hayali ciddiyetin kadrosunda Engin Akyürek ve Tuvana Türkay dışında kimler yok ki… Yiğit Özşener, Musa Uzunlar, Berrak Tüzünataç, Sermiyan Midyat, Hülya Darcan, Serdar Gökhan, Berk Hakman ve daha pek çok tanınmış isim.

Bunları, bedava hayal ürünü de olsa senaryosunda bir araya getirip fotoğraflarla destekleyen ‘Rüzgârın Yönü’, kendi yarattığı Akyürek-Türkay ikilisinin hayranlarının rüzgârdan güç alıp 17. bölümle yoluna devam ederken, ‘Kendi dizini kendin yarat’ hareketini de başlatmış oluyor bir anlamda.

Ancak ekrandaki dayatmalara alternatif olmak açısından sanal âlemde iş  yapan bu güzel girişimin, oyuncu kadrolarından senaristine belli isimlerin tekelinde hapsolan ve fırsat ortamı pek bulunamayan dizi sektöründe şansının ne derece olduğu düşündürür.

Çalıntı iddialarının havada uçuştuğu âlemde olsa olsa, ‘Rüzgârın Yönü’ emekçilerinin icadı olan, Engin Akyürek-Tuvana Türkay çiftine bir dizide yer verilir. Daha olmadı facebook sayfasından yayınladıkları öyküden birileri ‘esinlenerek’ senaryo yazıp kendi fikriymiş gibi hayata geçirir. Orijinalinin sahibine de ekran başına geçip izlemesi kalır.

# 711
  • Стара Загора

Добро утро в понеделник, деня на луната. Поздравления за всички за труда, който полагат в обсъжданията и специално за Марица заради неизчерпаемата и енергия.   bouquet
    Пожелавам ви една успешна седмица.

# 712
Добро утро, мили дами! Simple Smile

Спорна работна седмица на всички! Simple Smile

Ужасно съжалявам, че не можах да дочакам включванията на Аниста и Валето.  Много се радвам, обаче, да ги чета. Simple Smile

Марианка, днес пия един аулин от сутринта и куквам пред компа. (намигванка) Така ще изкарам по-дълго. Simple Smile)
Знам, че вече си задала за обсъждане новата подборка, но ми се ще да направя пак едно обобщение. Хареса ми начина на поднасяне на Аниста - хем на куп, хем епизод по епизод, ще се опитам и аз да го направя сбитичко... Simple Smile

# 713
  • Пловдив

Марианка, днес пия един аулин от сутринта и куквам пред компа. (намигванка) Така ще изкарам по-дълго. Simple Smile)
Знам, че вече си задала за обсъждане новата подборка, но ми се ще да направя пак едно обобщение. Хареса ми начина на поднасяне на Аниста - хем на куп, хем епизод по епизод, ще се опитам и аз да го направя сбитичко... Simple Smile

Давай... А и ще чакаме наградата/плакета. Да видим отново Енгин. Не каза как го намираш на новата снимка. Аз - чооок гюзел. А новата тема за преговор - имаме 7 серии. По една на ден. Всъщност всеки ще си избере начина на разбиране и поднасянето им. Много ни дойдоха първите 13. Но да, минахме най-тежките за гледане серии.

# 714
Не знам дали ви направи впечатление, но  пак се отнесохме да анализираме преди всичко поведението на Керим. Само Дилеми (мила, аз съм потресена от твоята последователност и безпристрастност!   bouquet) обръща внимание на всеки от героите и напомня, че историята се гради от всички тях. Благодаря, Дилеми! Simple Smile

Опитах се да подскажа вчера, че главната в историята е Фатмагюл. Нарочно дадох онези 4 кошмарни дни сбити в 4 колажа, за да се види на НЕЯ какво и се наложи да преживее във всеки от тях, да се види на нея какво и е. Както и да е - да пристъпя към обобщението. Дано успея да съм лаконична. Simple Smile И не се сърдете, че ще въведа нов герой. Simple Smile Мисля, че всичко в този филм беше Съдба. Героите имаха право на избор докато се съобразяваха с нейните решения. Simple Smile Щом кривнеха от "правия" път, тя ги връщаше на него по много груб начин и твърде отрезвяващо. Simple Smile

еп. 1 - (15) 16 септември - Фатмагюл е  влюбена. Живее с трепетно очакване да има свой дом, далеч от посегателствата на Мукаддес. Керим е волна птичка, но живее с мечтата да остане завинаги в Йалдър, да работи това, което обича, честно да изкарва хляба си и един ден да се влюби и да създаде семейство. Оказва се, че и двамата са правил сметка без "кръчмаря" (в случая - Съдбата). Тази дама със странно чувство за хумор и за справедливост отрежда Керим и Фатмагюл, които за всичките години, през които са живели в едно и също малко градче, не са се срещнали, в този ден да се засекат и то три пъти. Съдбата винаги подсказва три пъти... Четвъртият е фатален. Кой ли чува нейните намеци и подсказки?... Кой мисли за Съдбата?... Всеки смята, че държи живота си в собствените си ръце. Уви. Криво са смятали. Преди да нанесе своя удар, Съдбата отрежда Керим да види в лицето на Фатмагюл своята надежда за обич и семейство, а Фатмагюл да забележи изпълнения с възхита поглед на Керим и да прояви мимолетно любопитство към него.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 09:45 от marytza

# 715

Момичета,привет в новата седмица!Предвкусвам хубавите коментари,очаквам да видя получаването на наградата от Енгин,дано има и някакви други новини!

Маричка,по повод съдбата,аз ще ти кажа една моя любима фраза,че ако искаш да разсмееш Господ,сподели му плановете си!

# 716

Давай... А и ще чакаме наградата/плакета. Да видим отново Енгин. Не каза как го намираш на новата снимка. Аз - чооок гюзел. А новата тема за преговор - имаме 7 серии. По една на ден. Всъщност всеки ще си избере начина на разбиране и поднасянето им. Много ни дойдоха първите 13. Но да, минахме най-тежките за гледане серии.

Разчитайки на теб за новините, продължавам. Simple Smile
Аз си го харесвам Енгин всякак. Simple Smile Дори на снимките със стърчащите ушета. Simple Smile Достатъчно е да се взра в очите му и да ме освети усмивката му и съм доволна. Simple Smile) Имам пресантиман към това момче. Simple Smile Обожавам героите, които е изиграл, но приемам актьора Енгин като един много чист и много духовен човек, затова ми е мил независимо дали е с брада, неглиже, със смешно стърчащи ушета и т.н. Simple Smile Да е жив и здрав и все така да ни радва - имам доверие на изборите му. Simple Smile

# 717
еп. 2 - 17-и септември - За Фатмагюл и Керим кошмарът е започнал.
Фатмагюл е изнасилена от тримата "приятели" на Керим, той е стоял и гледал в пълен ступор отстрани случващото се. В този ден Фатмагюл не е на себе си - разбираемо, след ужаса, който е преживяла. Тя не може да говори, потъва в светлите спомени на детството си, подсъзнателно опитвайки се да запази разума си с топлината им. Загубила родителите си, без възможност да разчита за помощ на "малоумния" си брат, нейна единствена надежда остава годеникът, първата и, детската и любов - той ще я утеши, той ще и помогне да се измъкне от кошмара... Не разбира, че хората в болницата се опитват да и помогнат - всяко докосване приема като ново посегателство върху себе си. Упоена, дрогирана, в пълна мъгла за случващото се в момента, но с кристално осъзнаване за истинността на кошмара, тя е подложена на грозни обвинения от страна на Мукаддес. Единственият, който и съчувства е брат и - безпомощният, добър и обичащ Рахми (=любящ). През нощта нейната надежда за изход от този ужас идва. "Мустафа"... и на лицето и се появява безсилно подобие на усмивка - по-скоро гримаса... Но въпросният засича тази "усмивка" и в очите му, до този момент показващи съжаление, изразът се променя - блясва жесток упрек. Първият му въпрос не е даже "Как си?", а "Кой го направи?"... Мукаддес се оказва права - Мустафа не я е пожалил... не само това. Той даже изрича "Проклета да си!", сякаш тя е предизвикала нещастието... Също като обвиненията на Мукаддес... Фатмагюл е прекършена...
Керим все още не може да разбере подсъзнателната си тревога и усещане за нещо ужасно, което се е случило през нощта. Съмнението се превръща в увереност, че не е халюцинирал  момента, в който вижда следа от ухапване по ръката си. Хуква през глава към "кралския" залив - трябва да разбере, трябва да се увери истина ли е! Още по пътя го връхлита разбирането - истина е! В залива спомените-видения още не се връщат, но в главата му звучи писък... Истина е.
И за двамата този ден е ден на пълно объркване, ден в който и двамата се опитват да отхвърлят и в същото време - да осъзнаят случилото се.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 13:17 от marytza

# 718
# 719
еп. 3 - 18 септември - Новината разтърсва градчето. Започва жестокия натиск върху Фатмагюл и Керим.
Фатмагюл е "изцапана". Мустафа се отрича от нея "Аз не съм вече неговата Фатмагюл". Мукаддес крои свои планове - как да спечели от ситуацията, в която нейната зълва се е поставила. Адвокатът на семейство Яшаран се присъединява към усилията на Мукаддес "да се замажат" нещата. Заплахи, убеждения - всичко, което може да и въздейства е пуснато в ход. Но това, което има значение за самата Фатмагюл е нейната надежда - годеникът, който трябва да я чуе, трябва да я защити... Уви. Това, което получава е втори удар от Мустафа - той изгаря всичко, свързано с нея. Вече няма надежда. Вече няма за какво да живее...
Веднага след посещението на Мустафа в болницата, "загрижената" (за собственото си име и положение в градчето, не за друго) Мукаддес предприема спешни мерки за "спасяване" на честта. Хитрата и безскрупулна енге вече е наясно, че в изнасилването са намесени синовете на фамилия Яшаран - могъща, богата фамилия, изградила своя империя в търговията. Мукаддес смята, че няма да могат да ги осъдят като виновни - твърде много власт имат, но ще направи всичко, за да си платят. В буквалния смисъл. Поисква някой от тях да се омъжи за Фатмагюл, за да "измие позора" или... Получава своето "или".
Богаташите измислят вариант, в който според техните сметки и вълкът (Мукддес) ще е сит и агнето (Селим и Ердоан) - цяло. Жертвата ще е Керим. Близкият "приятел" Вурал подпомага решението с лъжа, породена от страх и завист - Керим също е участвал в насилието. Вурал не може да се примири с това, че се е подвел и е насилил Фатмагюл, а Керим все пак не се е изцапал. Вурал винаги е завиждал на Керим за неговата спокойна увереност в истински ценните неща в живота. Сега завистта дава своя плод - Керим също ще отговаря. Заговорът успява - те всички са били заедно, не познават, не са срещали Фатмагюл, не са били в "кралския залив". Само Керим не знаят къде е бил през нощта. Нищо не е в състояние да спаси Керим от ролята на жертвено агне.
Това, което спира Керим да се противопостави на плановете на Яшаран е лъжата на Вурал - "И ти взе участие!" Без спомен за събитията, Керим губи своята увереност, че не би могъл да направи такова нещо, усъмнява се в себе си и млъква. За разлика от останалите, той има съвест. И съвестта му не позволява да се бори за признаването на неговата невинност, при условие, че сам не е убеден, че е невинен. Отново на злощастното място, Керим е свидетел на опита на Фатмагюл да се самоубие. Този път той се задейства - не и позволява да го извърши. Не би могъл да е така жесток със себе си и с момичето, след като помни самоубийството на собствената си майка.
Започва разминаването в чувствата и възприятията на Керим и Фатмагюл за случващото се. Фатмагюл се смята вече за мъртва. Керим се смята за предаден - най-вече от себе си, но основна цел за него става опазване живота на Фатмагюл. Животът е нещо, което той не би захвърлил с лека ръка. Фатмагюл трябва да живее.

Общи условия

Активация на акаунт