Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXV

• 50 248
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • в морето до колене
Е, аз писах като го гледах - на мен ми беше вторият филм на 3D и си струваше да го видя именно така. И аз нямах особени очаквания.
Явно са били разочаровани тези, които са имали големи очаквания... на мен лично не ми е ясно какво са очаквали, щото онова слузестото си го спомнях много смътно отпреди.  Mr. Green

А това, че Фасбендер е добър има малко общо с факта, че образът на Дейвид за мен просто беше най-пълноценно изграденият образ от всички. Останалите бяха доста схематични по принцип.

# 376
... или "Соларис" например.

На Тарковски или на Содърбърг? (Аз съм гледала първия.)

# 377
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Содърбърг Peace. Този на Тарковски съм чувала, че е абсолютна класика, но не съм го гледала.

# 378
  • София
За това, че е по-добър от Соларис (този с Клуни) съм съгласна, но да кажа все пак, че аз по принцип не харесвам книгата. Обаче за Изкуствен интелект - абсурд.

Хайде идеята за робота - ок, обаче безумните действия на нашите герои - твърдо ньйе! Прометей е посредствен за мен, тотално посредствен и ако не беше някаквата неясна (според пришълските фенове) връзка с класиката хич даже никой нямаше да го забележи. А аз тръгнах с никакви, подчертавам никакви очаквания. Просто исках фантастика космическа. Първите 20 минути ме изненадаха приятно, настроих се за нещо хубаво, размазахме се тук с половинЪТ и кво? един беше Фаса, един си остана смислен. Всичко останало манджа с грозде без сол!

# 379
  • София
Джой, благодаря за Lars And The Real Girl !
Имам много "защо" и "как", и все пак ще го мисля Simple Smile

# 380
  • В светлината на слънцето
... или "Соларис" например.

На Тарковски или на Содърбърг? (Аз съм гледала първия.)

Тина, то може би, защото разликата между двата е от земята до небето. Аз съм пристрастена към Тарковски по принцип и съм леко крайна в оценките де. Simple Smile

# 381
Точно това си мислех преди, защо изобщо се наемат да правят 'нова' версия на изпипан филм?!
 Представяш ли си, някой муйо да 'земе да прави 'нов' Портокал с часовноков механизъм? Пхахаха....

# 382
  • в морето до колене
Е, Тина, не си съвсем права.
Като говорим за "Пришълеца" - става въпрос за прикуъл  Whistling
Като говорим за "Портокал с часовников механизъм" и "Соларис" - говорим за различни екранизации на класическа литературна творба.
Аз пък съм склонна да призная на различните държави, поколения и даже отделни творци да искат да покажат свой поглед в/у някое вече екранизирано литературно произведение.

Друг е въпросът, кой с какво качество го прави... но е факт, че докато свят светува, ще се правят нови версии на Джейн Остин, Дикенс, Толстой... че даже и на Стайнбек и Тенеси Уилямс.

Аз даже се изненадах, че не е имало екранизация на Керуак от 70-те години ... убедена бях, че има такъв филм  Embarassed

# 383
Съгласна за различен поглед, но за портокала (или за друг изпипан) няма нужда. Аз лично, ако бях реж. не бих се захванала... Какво мога да покажа в Соларис, някой нов компютърен ефект? Книгата го е казала, Тарковски го е показал. Така де, шансът да те изненадат след успешна екранизация с повторна е почти никакъв. Изключенията са малко.

# 384
  • в морето до колене
Така е.
Нооо, луди се намират винаги  Mr. Green

И аз си мислех, че Междузвездните войни прескочиха отвъд предела на възможностите (и вероятностите) си... обаче студията "Дисни" не е съгласна с мен  hahaha

Тъй че от такива изстъпления никога не можем да сме застраховани.

# 385
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Представяш ли си, някой муйо да 'земе да прави 'нов' Портокал с часовноков механизъм? Пхахаха....
да не те отчайвам, ама май се чуваше за някакъв проект hahaha

# 386
Разписвам се, за да благодаря на препоръчалите The Words.
Включвам се - хареса ми и го препоръчвам. Много смислен и стойностен филм.
Остави ми теми за размисъл.

# 387
  • В светлината на слънцето
Приказен, приказен "Хобит" - http://www.imdb.com/title/tt0903624/ Ама наистина много горещо препоръчвам.  Peace Дори и човек да не е фен на Толкин или съответния кино жанр, пак ще остане доволен. П.Джаксън разказва наистина приказка по един вълшебен начин.  Peace Сега, малко технически отметки. Mr. Green Гледах филма в новия дигитален формат - FHR 3D. Разликата е в начина на заснемане. Обичайно се снима 24 кадъра в секунда. FHR е с 48 кадъра в секунда, което дава доста по-реалистично изображение. На места особено силно личи този похват, на други няма разлика с нормалното 3D кино. Там, където личи, изображението много наподобява като визия на онези телевизионни театрални постановки и телевизионни новели на открито (тези, които са ги засичали ще схванат), които пускаха едно време по БНТ. Не казвам, че е същото, просто напомня. И естествено тук е 3D. Що се отнася до притесненията относно този тип кино, не мисля, че някой ще има проблеми (някъде някой беше казал, че водели до пренапрежение, припадъци и т.н.). Аз съм с астигматизъм и леко късогледство, не нося очила, и единственото, което на финала имах е леко зачервяване на очите, но то няма нищо общо с формата, а си е нормална реакция след 3D при мен конкретно. Картината не напряга, не действа изнервящо, не присветва (каквито опасения имаше), а върви плавно. Трите часа изобщо не се усещат. При всички случаи е филм, който трябва да се гледа на кино, а не от торент.  Peace  

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 14:32 от lulumba

# 388
  • Belgium
Давай, lulumba, подстрекавай ме  Mr. Green

Опредлено ще отида да го гледам на кино, само да успеем да се разберем 10тина човека кога и в кой мол  Laughing

# 389
  • в морето до колене
Аз пък този няма да ходя да го гледам на кино.  Crossing Arms

Ще го чакам на торент и хич не ми пука за новите технологии, нито за Толкин, нито за джуджаците  Mr. Green
Но предполагам, че си зарадвала много фенки с този си отзив, lulumba  Wink

А можеш ли да кажеш ОТКОГА наистина ще излезе по кината Клетниците? Че в IMDb пише едно, а по нашите новинарски сайтове - друго.

Общи условия

Активация на акаунт