Манджа с цели яйца в нея

• 3 874
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, преди време ходихме на гости и ни гостиха с една манджа, в която видях как, докато се вареше чукнаха яйца в нея и те останаха цели ...не помня какво имаше вътре, освен нарязан салам на половинки, на цвят беше червена. Търсих в интернет, но намерих подобна рецепта с коприва,а също и доматена супа, но със сигурност не беше това ...Моля ви помогнете ...   Praynig Praynig Praynig

# 1
# 2
Може би си яла т. нар. от баба ми "зетьова манджа". По нейна рецепта в мазнина запържваш домати - тя слагаше буркан 0.800, овкусяваш със сол и захар на вкус, добавяше и бабек (луканка или салам) и чукваше яйцата, поръсваше ги с червен пипер и ги похлупваше. Готви се докато яйцата не се тресат, т.е. втръдили са се.

# 3
Точно вчера готвих такава манджа  Simple Smile , но не знам как се казва, за да си я отчета в отчетната тема  Rolling Eyes Моят мъж е кръстил тази манджа " Гювечета в тиган"  Joy , защото садържа същите продукти, но става много по-бързо, а и се цапат по-малко съдове  Wink.

Правя я винаги в широк тиган . В загрята мазнина запържвам 1-2 глави лук , на ситно нарязан, до златисто. След него слагам някакъв колбас , нарязан на жулиени - варена наденица, камчия, шпеков салам, луканка -според наличното в хладилника. Когато и колбаса започне да си променя цвета слагам 1 сл брашно и 1 чл червен пипер. Веднага след тях изсипвам 1 буркан с консервирани домати и оставям да се сгъсти соса. Натрошавам 200-300 гр сирене (може и без него) и след 2-3 минути чуквам по 2 яйца за порция и спирам котлона (ако е електрически) . Оставям яденето захлюпено с капак на котлона и от самата топлина яйцата се забулват от самосебе си и остават леко рохки. Ако ги обичате по-стегнати трябва да поври още 2-3 минути и тогава да се изключи. При сервиране поръсвам с чубрица и магданоз.

# 4
Да си кажа моя вариант. Сварявам яйцата, след това ги пържа в много мазнина до златисто /много пръска , така че внимавайте/ Така сварено изпържените яйца пускам в тенджерката с доматите, колбаса и каквото там съм сложила, да се задушат. Тази рецепта научих от кумата- Яйца по Индонезийски. Става много вкусно и засищащо.

# 5
Леле, толкова много идеи, страхотни сте да знаете  Hug А тази "зетьова манджа" ми звучи много познато, всичко ще се пробва и ще пиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт