Отговори
# 570
Анум, да, съвсем сериозно. )
Но то беше и с подкрепа на родителите ми. )
Фамилията си я харесвам и дори след брака не я промених. ) Мъжа ми малко е сърдит по този повод, но аз ясно заявих, че няма да я сменя.

# 571
Здравейте и добре дошли на новите мамчета  bouquet
Вчера неможах да ви пиша-имах ужасен ден-събудих се със страшно главоболие и кръвно 150 на 90.Цял ден лежах,после излизах,че имах спешна работа,а главата не минава и кръвното не пада-и така до вечерта ooooh!Звънях по докторите ми-увеличихме хапчетата на 1 цяло-просто не става с високо кръвно Sad
Никой не пише нищо за високо кръвно-само аз ли го вдигам на този етап???

И аз съм с високо кръвно но откакто се помня пия хапчета,за през бремеността ми изписаха 3х1 Допегит и ми е горе-долу нормално кръвното около 130-70 или 120-90 нещо такова но ни стигам високи граници ,аз съм и с наднормено тегло  затова се ограничавам със сладко газирано и всичко калорично което вдига кръвното И теглото ! Успех с твойто консултирай се с твоят лекар  Wink

# 572
  • Sofia, Bulgaria
Уау колко сте активни:)
Май скоро ще започвам новата тема, че ще взема да вляза пак и тази ще се е изписала  Mr. Green

Името - това е една много трудна тема. Много отговорна задача и наистина трябва да се мисли. Аз не вярвам в някакви изчисления и подобни. Водя се по други неща. Все пак важна е личната преценка. Има хубави и стойностни БГ имена, аз ще се придържам към тях Simple Smile
Упражнения за по-лесно раждане не съм правила, не ги отричам обаче. Чувах и че Арниката помага за същото и за по-бързо възстановяване след него, но и това не съм пробвала.

Остават, ми още 3 дни до прегледа! Grinning

# 573
Здравейте и добре дошли на новите мамчета  bouquet
Вчера неможах да ви пиша-имах ужасен ден-събудих се със страшно главоболие и кръвно 150 на 90.Цял ден лежах,после излизах,че имах спешна работа,а главата не минава и кръвното не пада-и така до вечерта ooooh!Звънях по докторите ми-увеличихме хапчетата на 1 цяло-просто не става с високо кръвно Sad
Никой не пише нищо за високо кръвно-само аз ли го вдигам на този етап???

И аз съм с високо кръвно но откакто се помня пия хапчета,за през бремеността ми изписаха 3х1 Допегит и ми е горе-долу нормално кръвното около 130-70 или 120-90 нещо такова но ни стигам високи граници ,аз съм и с наднормено тегло  затова се ограничавам със сладко газирано и всичко калорично което вдига кръвното И теглото ! Успех с твойто консултирай се с твоят лекар  Wink
Кардиоложката ми каза,че над 120 е високо и опасно за бебето.Една позната така като е била бременна-така и не са я разбрали,че е с високо кръвно и тя не се е усетила-та в един момент бебето е спряло да се развива(притока на кръв бил слаб) и се наложило секцио и бебето сега има проблем с растежа Cry SadМного лошо така,дано да не става-та следете си всички кръвното  bouquet

# 574
Здравейте!Да се запиша и аз при вас...Термина ми е на 21.04,на 31 г. съм,това ми е четвърта бременност,момиченце ще имаме Simple SmileГоляма изненада беше,но решихме,че ще се справим.
Вече усещам и движенията й,доста често я усещам,когато си легна вечер Simple SmileБях забравила какво е,много хубаво усещане Simple Smile
С килограмите-засега съм само +3 кг.,но аз не се спирам,постоянно тичам след децата Simple Smile
Гледам имената обсъждате-при нас винаги избора е бил труден,особено с мъжките имена,но сега като разбрахме,че е момиче,определено няма да е толкова трудно.Държим името да е българско,пък ще му мислим точно кое ще е по-нататък.

# 575
elety333 , добре дошла   bouquet Много се радвам на многодетни майки и на мен ми се иска да си имам поне трички  Heart Eyes Много хубаво име има каката ви и нашата госпожица ще се казва така  Simple Smile

# 576
elety333, добре дошла и от мен.)
Ехе, страхотно е с 3деца и сега с още едно. ) Браво за смелостта.

# 577
някой чувал ли е за това, че не е било хубаво да се подстригваме през бременността, защото сме отнемали от живота на бебока.  Thinking  newsm78

# 578
Здравейте!Да се запиша и аз при вас...
Добре дошла при нас!  Hug Пожелавам ти лека и усмихната бременност.
Имаш си вече три деца... много се радвам на мамите с повече дечица, да са ти живи и здрави.   bouquet
Пожелавам си и аз да имам поне още едничко, с таткото сме съгласни минимум на две.  Mr. Green Blush

# 579
Това за подстригването съм го чувала и го смятам за голяма глупост. С такива неща изобщо не се съобразявам- не се боядисвай,ако се стреснеш не се пипай,не стъпвай на кабел, не яж заек,защото детето щяло да е със заешка устна.......... и една камара глупости. По-добре си ги пропускай покрай ушите, поне аз така мисля и така правя. Аз лично се подстригах и тези дни ще се боядисам (въпреки,че е страх да не се подуя пак). Косата ми с бременността стана още по-чуплива и като слама, ужасна е. Не мога да ходя така......

# 580
Добро утро мамчета!    bouquet

# 581
Аз се престраших и най-накрая се боядисах с безамонячна боя за коса в къщи. Нищо лошо не усетих, а косата ми стана много хубава, така че сега мисля и за подстригване  Grinning
Вчера обиколих малко за дрехи за бременни и се отчаях - хем скъпо, хем тъпо... Мислех да съм хубава и стилна през бременността, обаче сега ще заложа на разрязани дрехи с пришито парче ластик и мъжки пуловери  Mr. Green Какво ли ще стане, ако разрежа корема на някакви дънки отпред и пришия парче от клин  newsm78 Толкова ме мързеше и така ми се искаше да си купя дрехи за бременни, ама то наш`то не са магазини  и не са заплати.

# 582
Добро утро  Simple Smile

Аз също се подстригах преди един месец и мисля да се боядисам за коледните празници  Wink гледам на  такива суеверия много много да не се замислям,че и без това имаме един куп други неща за които да мислим  Rolling Eyes

Я да ши питам, знаете ли изобщо дали е възможно да се изследва черния дроб на бебето по някакъв начин? Пиех едни лекарства, за които ми казаха че можело да увредят черния дроб на плод  Cry, аз ги спрях вече,но пък ги пиех доста време.

# 583
Добро утро и от мен. )

Това за подстригване, боядисване и др. подобни за мен са пълни щуротии. То са ми малко другите неща на главата, ами ще мисля и за суеверии и простотии. Че хората едно време не са имали друга работа.
Разбираемо е за онова време, когато е имало доста смъртни случаи при раждане, да са се мъчили по някакъв начин да си обяснят нещата и да се предпазват доколкото могат.

С дрехите мисля че приключих, хем ме хвана яд, че не ми пристигна клина на НиМ, хем се зарадвах пък че роклята на щерката са я изпратили вместо него. )
Сега ще трябва да си търся някакъв тук.
Имам един черен, но той е доста тънък и вече не става за носене в това време.

# 584
Добре дошли на новите мамчета. Успешна и хубава бременност. Времето лети ли лети- Минавам да се похваля, че от днес съм официално вече в 5ти месец

Общи условия

Активация на акаунт