Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 10

• 96 421
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
Имам  проблем - оцвети ми се памучен розов суитчър при пране с друга цветна (лилава) дреха.
Как да почистя петната? Четох за някакъв препарат на Доктор Бекман, има ли го у нас и къде?
Благодаря за отговорите ви.

# 646
  • София
Мацки, вчера купих светло синия силан и една малка расфасовка бял - уж за деликатни тъкани.
Както досега бях прала с Ленор и много ми харесваше миризмата, сега сякаш нищо не усетих... Вярно че плакна допълнително дрехите, ама след Ленора продължаваше да си мирише. То и в праха ми за пране уж има някакъв омекотител.

Само да кажа - купих си нещата от магазин "Перфект" и там имаше някакви много интересни италиански ароматизиращи гранули. Някой да е пробвал подобно нещо?

# 647
  • Пловдив
За оцветени дрехи има прахчета в Кауфланд  не си спомням как се казват ползвала съм като поставих за една нощ във кофа с  вода и част от пакетчето. На сутринта оцветените петна бяха изчезнали.

# 648
Гес,Трой  bouquet Dylon си купих, 3 пакетчета в кутия за 4.90.

# 649
Нямам представа за какво говориш. Ако е боя тя идва в един единствен пакет.

# 650
Пише, че е за възвръщане не цветовете!Утре ще ги пробвам!Слага се като добавка към перилния препарат!

# 651
я го снимай и го пусни ако обичаш Simple Smile

# 652
Имам го, в неделя ще го отварям и пробвам и ще дам отзиви. Иначе цялата баня мирише на него, без да е отварян пакета.
[/quote]
Ще чакам отзиви!
[/quote]
Омо с лавандула пере добре, изпра някои засечени петна, други не. Натопих една бяла блуза в запържен доматен сос, остана бледо петно, ама едва ли съществува прах, който без предварително третиране да го изпере. Бялото си е бяло, ароматът е много лек, но аз центрофугирам на 1200 оборота. Аз лично съм доволна, винаги купувам това, което Гес е препоръчала и не съжалявам, тъй като самата аз не разбирам от прахове. И тукашното Омо и това турското с лавандулата е добрия избор за такива като мен, с малки деца, пък моите са и много:) Недостатък е, че се слага по повече прах, твърда вода във Варна+винаги лекьосани дрехи и така излиза, че 5 кг. прах е за 25 пранета, а струва около 26-27 лири, едно пране значи е повече от левче.

# 653
Ти остави, че излиза повече от левче на пране, ами как чекмеджето ти побира толкова много прах? Peace

# 654
Не побира. Затова го слагам на два пъти.

Аз това ОМО го купих 6 кг за 22 лева. Защо толкова скъпо е твоето? Нашето тук от супермаркета ще ти е много по-изгодно, особено в промоция.

marieta76, при това положение ти препоръчвам да си вземеш от Лидл таблети за омекотяване на вода. Слагаш една на пране и прах като за мека вода. Така ще спестиш от разхищение на прах. 6.99 лв. са 51 броя - доста изгодни. Ще ти оскъпят прането само с около 14 стотинки. Не съдържат фосфати.

# 655
Благодаря много за отговорите, аз също си го взех в неделя и даже успях да изпера с него! Но не ми мирише, а аз исках нещо с много силна миризма. Иначе пере добре, доволна съм Peace

# 656
Момичета слагате ли омекотител,ако праха е на капсули?Аз лично не слагам,защото някой ми беше казал,че вътре се съдържал и омекотител  Rolling Eyes
В момента ползвам Персил от промоцията в Кауфланд и съм доволна.Комбинирам и с Бонукс и Ариел,доизползвам каквото е останало от предните купувания,а като омекотител най ми харесва златният Силан Simple Smile

# 657
Капсулите представляват концентриран течен перилен препарат, запечатан във водоразтворимо фолио. Не съдържат омекотител (дори да са 2 в 1), затова аз слагам омекотител.

# 658
я го снимай и го пусни ако обичаш Simple Smile

Скрит текст:
Eто това!

# 659
аз вече немога без да съм сложила омекотител на дрехите си

Общи условия

Активация на акаунт