Бебето и витамин Д

• 17 367
  • 77
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами  Laughing .Казвам се Анелия.Искам да ви попитам за даването на витамин Д.моят педиатър каза,че само в нашата страна се дава на децата.На моята щерка,която впрочем вече е на 7 месеца цяло лято не съм и давала,защото постоянно бяхме по слънцето и сега не знам дали да започвам да и давам!  newsm78
Моля Ви дайте ми някакъв съвет!Все пак не искам да стане някоя глупост!
Благодаря Ви!

# 1
  • Западен парк
На мен във вторник на консултацията ми казаха да давам по две капки сутрин. И това чак до края на февруари. И аз през лятото не съм давала. И все пак попитай педиатъра си. Би трябвало да вярваш повече на него, отколкото на непознати във форум. За да не стават глупости.
Вчера сутрин имаше обсъждане на намаления имунитет през есента и една от причините е намалената сила на слънцето и оттам намаляването на синтеза на вит. Д-три. Ако те интересува повече по темата виж "Преди обед" от вчера.

# 2
на мен пък ми казаха поп 1 капка сутрин,ама то се абсорбира само ако се излиза на слънце иначе няма ефект,че пиеш!Не знам така мисля!Ами най-вероятно ще започна да давам!

# 3
Здравейте мили мами  Laughing .Казвам се Анелия.Искам да ви попитам за даването на витамин Д.моят педиатър каза,че само в нашата страна се дава на децата.

Няма такова нещо Naughty
Аз живея в Италия и тук ние изписан вит Д. синът ми е роден лятото и му го давам от както е роден,та докато направи годинка.

# 4
Благодаря!Значи не е само при нас тази практика  Embarassed  .Ще започна да и давам пак!

# 5
моят педиатър каза,че само в нашата страна се дава на децата.

Твоят педиатър нещо не е в час май  Wink Разбира се, че се дава и в другите страни. Броят на капките вече варира според климата. Тук давам по 5 капки, от раждането до навършването на 2г.
Когато има слънце може да не се дава, да, стига личицето и ръчичките на бебето да бъдат огрявани поне 20мин на ден.  Peace

# 6
Тук се дават по 10 капки,до 4 години.
И моя позната в БГ давва по 1 капка ,а лятото не даваше.

# 7
На нас ни изписаха по 2 капки на ден, до годинката задължително.  Peace

# 8
  • на последния етаж
Досега трябваше да давам по 1 капка дневно, през зимните месеци - по 2, така до втората година. От май до септември, когато децата се огряват, не давам. Всичко това е по препоръка на ЛЛ.

# 9
Отначалото започнах с 2 капки, като ортопедът, който го гледа първия месец каза, че до 6-я се дават по 2, а след това по една капка до годинката. Като стана на 6м питах педиатърката дали да намаля и тя вика "ако го извеждаш по слънцето повече, може да намалиш", т.е. сама да реша. Сега давам по една.

# 10
  • До морето
Разбира се, че се дава и в чужбина  Rolling Eyes Иначе ние сме родени през август и в началото давах по 1 капка, сега ги вдигнаха на 2

# 11
Когато се роди синът ми,нямаше Вигантол,беше спрян в аптечната мрежа.Не е пил никога синтетичен вит.Д.Педито каза,че не е проблем,щом пие АМ,там има достатъчно.В началото много наддаваше на килограми и растеше на височина,никога не сме имали проблеми с това,всичко си беше нормално.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 17:47 от Sunshine Mom

# 12
Освен Вигантол има и Деавит (който аз давам)  Peace А доколкото съм чела, на бебета, които наддават на килограми повечко увеличават капкте, незнам обаче каква е логиката.

# 13
  • Бургас
Зимата давах по 1капка от Jamieson.Лятото казаха,че няма нужда.Сега на последната консултация ни казаха отново да му давам вит.Д.  Peace

# 14
2 капки всяка сутрин до навършване на 2 години. Юни, юли и август не давах, след това започнах отново.

Дечица, които наддават повече, са по-предразположени към рахит. Това е и логиката да се увеличават капките, ако бебето наддава много.

Общи условия

Активация на акаунт