Бебето и витамин Д

• 17 653
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
  • До морето
И аз давам с лъжичка, точно защото ако капя с шишенцето, капе много бързо. Той вече си свикна с лъжичка и нямаме проблеми!

# 31
Аз капя директно в устата, сутрин преди ядене.

# 32
  • Sofia
Благодаря ви за отговорите.   bouquet Малката е на 18 дни, казаха ми да го почна след 20тия ден. Сега 2-3 дни ще я пробвам ще възприеме лъжичката.

# 33
Благодаря ви за отговорите.   bouquet Малката е на 18 дни, казаха ми да го почна след 20тия ден. Сега 2-3 дни ще я пробвам ще възприеме лъжичката.
Синът ми беше на няколко дена (5-6 може би) като му дадох капки за коликите с лъжичка. Проблем не е имало. Вит. Д също давам с лъжичка, смесен с малко кърма. Не го капя в устата, защото е отвратителен  Peace

# 34
На нас ни изписаха 2 капки в началото и сега ни казаха да минем на 3 за зимата. Ама директно в устата посмъртно не мога да му капна. С лъжичка пък понякога плюе.... ooooh! Надявам се в крайна сметка да нямаме проблеми newsm78
Иначе педи каза, че нямало значение по кое време на деня го давам, само да е по едно и също време на денонощието. Давам вечер преди последното хранене аз Peace

# 35
Давам като се сетя - в лъжичка с кърма, защото така се храним най-често.
По време на хранене.
2 капки - фонтанелата и е доста голяма още, роди се с много голяма...
Обикновено сутрин или до обед...

# 36
Както са писали по-нагоре момичетата, не ми е известна европейска страна, в която да не се дава витамин Д.
Тук  се прави разлика между кърмените бебета, на които се дават 4 капки дневно до 2г. и некърмените, на които се дават само 2 (защото адаптираното мляко съдържа повече витамин Д от кърмата).
След 2 годишна възраст се изписват големи ампули, които се дават на всеки 3 месеца до петата година.

# 37
Тук се дава редовно до 2 години.
Аз капех в устата директно.

После 3 пъти годишно.

# 38
  • BG
На моя мъник личната дума не обелваше за Вит Д, т.к. от втория месец беше на адаптирано мляко, където си имало такъв. Да, ама човечето започна да наддава от млякото като бясно и освен това е и декемврийче, та в един момент главичката му омекна като спукана топка. Като го галех усещах. Веднага започнахме Деавит и нещата се нормализираха. Капвах капките в лъжичка с малко вода или мляко.

# 39
Мили мами искам да ви попитам аз често забравям да го давам на детето си на 7 м е имали някакъв проблем кажете ми и как да го давам сутринта на гладно ли?

# 40
  • на последния етаж
Добре е да не забравяш.  Peace Дали има проблем ще каже ЛЛ. А иначе аз давам преди обед преди хранене.

# 41
аз не съм давала ,защото му е малка фонтанелата...

# 42
Аз много често забравям,ЛЛ и проверява фонтанелата и до сега нищо не е казал.

# 43
И аз много често забравям да ти кажа

# 44
  • София
Момичета, имам въпрос. Бебето ми е почти на 6м. По-миналият месец беше пораснала с 5 см и педката ни изписа по две капки витамин д (вигантол), преди бяхме само по една капка, която аз давах редовно. Започнах да давам по две капки, но изведнъж фонтанелата намаля наполовина и аз се изплаших и го спрях. На консултацията лл като опипа главичката, и тя забеляза намалената фонтанела. Попита ме дали Вики се поти. Отговорих й, че не. Тя помисли малко и каза да намалим пак на една капка Вигантола, че фонтанелата е много малка Sad Провери за рахит, нямаме. Но, наскоро преди да заспи ( Спи в нашето легло) пипнах случайно гръбчето и като че беше съвсем леко запотено. Въпреки всичко ме е страх да давам пак витамин д. Правилно ли постъпвам? Вики е само на кърма, все още не е захранена.

Общи условия

Активация на акаунт