Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 098
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 285

Цитат
Брекети се слагат на постоянни зъби. Сега евентуално- шини.
Ради,точно така беше.
Извинявам се за грешката.
Тези шини могат ли да се поставят при положение, че все още има непоникнали зъби?
Казват,че разрушават емайла.

# 286
Бих искала да Ви попитам знаете ли за колко време се затварят дупки от извадени зъби с брекети?Знам,че при всеки е различно ,но ако някой има опит.Ако трябва да се придвижат два зъба напред-първо се премества единия и после другия,или и двата се дърпат заедно?И това издърпване с ластична верижка ли става?

# 287
Здравейте на всички! От 27 март и аз съм в отбора! Ще се радвам да споделите малко опит с "по-новите" Simple Smile
Хубава вечер Stop Peace

# 288
Искам да попитам по-запознатите и по-знаещите по темата дали избелването на зъби преди слагане на брекети е вредно? Ще си слагам брекети след 2 месеца,но се чудя как стои въпроса.
Благодаря предварително.

# 289
  • София
Стискайте палци, утре отивам за първа серия вадене на мъдреци...

За избелването - не знам, дано се включат по-запознатите Simple Smile

# 290
  • София
Според мен избелването на зъби има повече смисъл след свалянето на брекетите

# 291
Да определено след свалянето е по-добре,но ако наистина не е толкова вредно се чудя дали ще ми навреди на зъбите ако и преди и след се избелват.Предполагам,че не е добър варианта...за жалост.

# 292

Сподели как е след ваденето, че и на мен ми предстои Peace

# 293
На 12 април имам час за консултация с ОД Иванова в София  newsm18 Ще докладвам  Wink

# 294
  • София

Сподели как е след ваденето, че и на мен ми предстои Peace

Имам изваден първи от четири зъба  newsm44

Страхът беше по-голям от колкото реално боли или каквото и да е там. Болка при поставянето на упойка няма, съвсеееем леко.... След това е само натиск при самото вадене. За момента още ме държи упойката сигурно, защото не ме боли. Покървя известно време, но май вече е ок. Дори обядвах.

В понеделник пак, за втори горен Simple Smile всъщност ще вървим от най-лесен към най-труден... ще ви държа в течение. Поне видях, че не е толкова страшно  Blush и ставам все по-нетърпелива да наредя зъбаците в една хубава усмивка Mr. Green

# 295
Malini, аз трябва да махам долни и то в зародиш- май ще е сложно  newsm78

# 296
  • София
Зависи как е разположен самият зъб. Защото другите ми ги няма никакви, ще трябва да се отваря, а за долните ще трябва и да се пили не знам си какво си, като особено единият е много кофти разположен (той ще е последен за вадене).
Въпросът е, че дори и да не са се показали, може да не е сложна и мъчителна манипулацията, ако зъбът не е много голям, ако корените не са криви, че можело да се счупят и т.н. При мен, хем не съм едра или нещо, зъбите са и големи, и с криви корени  Crazy Хируржката беше повече от доволна, че излезна целият мъдрец, а не се отчупи нещо. Взех го да го покажа на дребната  Joy

# 297
хахах и аз съм така Simple Smile с мъжки зъби в женска уста Mr. Green, а както казваш не съм едра.
Ами при мен е хоризонтално, ще има дълбаене, резане...не мога да се реша още но ще трябва в близките месеци.

# 298
  • Пловдив
И при мен изобщо не са се показали - дълбоко в костта са и все още /пу-пу/ никакви признаци не са дали.
Аз вече направих почти месец и половина с брекети и резултатите са направо страхотни - вторите зъби се издължиха и се доближават до дължината на първите, понаредиха се почти на 70%, захапката се промени - не съм се и надявала на такива резултати толкова бързо  Party
В петък пак ще ходя да ми сменят гумичките и дъгата.
Предстои и слагането на долните, но вероятно след месец-месец и половина

Кали, радвам се, че е минало леко и безболезнено, дани и със следващите е така  Praynig А в болничен ли си сега - може ли да се работи след такива процедури

# 299
  • София
leninka` , ще ти кажа като минат и другите, скоро ще е, сигурно няма да е дошъл твоят момент още. Сега си мисля, колкото по-рано, по-добре..

Змейче, май е задължително да ги махнеш, особено ако има признаци да тръгват. Защото моя колежка не си ги е махнала на времето (не са били изникнали) и зъбите са се поразкривили. Сега пък я е страх от ваденето и не й се слагат пак брекети.
Та следи си положението с мъдреците.
Браво за резултатите, звучи толкова хубаво и обнадеждаващо!
За работа - абсолютно можеш. Само е по-трудно говоренето в началото, фъфлиш леко, и заради марлята, която стискаш. Почнах да усещам лек дискомфорт в устата си сега, но все пак от нея извадиха чудовище, та как не...

Общи условия

Активация на акаунт