Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 190
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 540
дъщеря ми носи брекети 2 години и половина, никога не сме пасирали, всичко си ядеше нормално, никога не е усетила болка....Защо е толкова различно? От брекетите ли зависи, от ръката на ортодонта ли  newsm78 Чак ми е странно като ви чета през какво сте минали

# 541
  • София
много зависи от годините и прага на чувствителност. С годините състоянието на венците и зъбите се влошава и съответно се появяват разни хронични неща, на които често не обръщаме внимание Simple Smile стават по-чувствителни и с по-изострена болка.

А прага на чувствителност и търпимост на болка си е до човека.

Е, това е моето обяснение Simple Smile

# 542
Според мен болката най-много зависи от това колко са криви зъбките и от психическата нагласа.  Wink

# 543
много зависи от годините и прага на чувствителност. С годините състоянието на венците и зъбите се влошава и съответно се появяват разни хронични неща, на които често не обръщаме внимание Simple Smile стават по-чувствителни и с по-изострена болка.

А прага на чувствителност и търпимост на болка си е до човека.

Е, това е моето обяснение Simple Smile

съгласна съм с теб

# 544
# 545
  • София
Момичета, и аз най-сетне събрах смелост и имам възможност да си оправя зъбките.
Проблемът на мен ми е, че съм с вампирски кучешки зъбчета. Навремето носих шини, защото растяха накриво. Нямам и няма да имам мъдреци, което много се харесва на ортодонтите. Преди години обаче нямах пари да си направя шини, бяха по 2000 долара.

Сега как са цените?
Видовете?
Някой да ме светне набързо?

# 546
  • Пловдив
В последните 10-ина страници доста се коментират цени - зависи от ортодонта, от това дали искаш естетични, вида на системата и т.н. Грубо казано - между 1800 и над 3000 има.

# 547
Много се притеснявам..

На 6.08 ми е часът за поставяне на брекети, а преди няколко дни установихме, че съм бременна Simple Smile и сега се чудя дали няма да има някакви проблеми...

# 548
Много се притеснявам..

На 6.08 ми е часът за поставяне на брекети, а преди няколко дни установихме, че съм бременна Simple Smile и сега се чудя дали няма да има някакви проблеми...

Според мен няма проблем, виждала съм доста бременни жени с брекети, но не рпечи да се консултираш с ОД- то.   bouquet

# 549
Много се притеснявам..

Според мен няма проблем, виждала съм доста бременни жени с брекети, но не рпечи да се консултираш с ОД- то.   bouquet

Ух дано... въпреки, че със сигурност ще ми дойдат много промените.. брекети в устата, бебе .. хахаха

# 550
  • Пловдив
Честито!
И според мен няма проблем да си с брекети - а и докато се появи живот и здраве бебето вече ще си свикнала с брекетите.  Peace

# 551
Честито!
И според мен няма проблем да си с брекети - а и докато се появи живот и здраве бебето вече ще си свикнала с брекетите.  Peace

Hug притеснява ме само болката и това, че няма как да приемам болкоуспокояващи и също така ограниченищ прием на храни... Но ще се обадя и на ортодонтката си да се консултирам Simple Smile То пяри мен всичко винаги е откачено, та предполагам и с бременността ми ще е така.. Ще съм тийн мама хаха

# 552
  • Пловдив
За храните не е така - още след първите 2-3 дни вече си ям всичко с изключение на ядки, но и ядки съм хрускала внимателно.
От 6 месеца съм с брекети и досега съм пила 2-3 пъти нурофен и 1 път Диалгин - като когато пих Диалгин впоследствие се оказа, че болката не ми е била само от брекетите, а е имало и друга причина.

Парацетамол и нурофен може да се пият при бременност, ако няма други противопоказания /като например алергия към някое от тях/

Мен даже ме е яд, че не си ги сложих докато бях в майчинство - сега на работата ми е мъъъничко по-некомфортно, защото работя с хора, но вече не ми пука

# 553
Болката при сина ми бе 3 дни и след това направи опит с меденка, последва хляб и до края на деня се хранеше нормално. 3 седмици е с горни брекети и при следващия преглед (след още 2) ще му поставят и долните.Като ви чета, не би следвало да го боли, още повече че при него нищо не оправяме засега.Зъбите са му идеално подредени, но проблема е, че последните му млечни зъби падат, а отдолу няма зародиши.С брекетите трябва да запълним дупките които ще останат след вадене на млечните, но те ще бъдат премахнати след поставяне на брекетите. Надявам се наистина да не изпитва болка след тяхното поставяне!
Препоръчаха ни единствено тази четка за зъби и вода за уста.

# 554
Супер е, че ви намерих. Искам да сложа брекети и в момента си търся добър ортодонт в Габрово или Търново, за да съм спокойна, че всичко ще е наред Simple Smile връщам се да чета

Общи условия

Активация на акаунт