Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 204
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте.
Искам да помоля за съвет при кой ортодонт да отида.
Цената трябва да  е до 2400 лв и предпочитам да са безцветни брекетите.  Wink (от София съм)
Благодаря предварително.

# 451
Аз лично на 15 юли ще слагам брекетите и съм при Иванова на Цар Асен.Цената е 2000 лева за керамични.

# 452
Аз лично на 15 юли ще слагам брекетите и съм при Иванова на Цар Асен.Цената е 2000 лева за керамични.
И на двете челюсти ли ? И колко време чака докато се запишеш ?  Wink Мерси !

# 453
  • София
И на двете челюсти ли ? И колко време чака докато се запишеш ?  Wink Мерси !
Има си чакане.. обади се и провери. Ама може и два месеца да се наложи до първа среща. После зависи какво има да се прави, може и по-скоро да ти е часът за слагане Simple Smile
Моите са като бъдещите на мишка - керамични (само на последните зъбчета са метални); и още не съм сложила долните, де  Mr. Green 2000лв. всичко за цялото време на лечение, само ритейнърите после се доплащат.
Успех!

# 454
Днес ще се обадя,но повече от 3 седмици няма да чакам  #2gunfire

# 455
Днес ще се обадя,но повече от 3 седмици няма да чакам  #2gunfire
Може и да почакаш,ако имаш желание разбира се. Иванова е отпуск един месец някъде. Имам час за 03.07 и след това чак за 29.08.

# 456
Аз за първия преглед чаках от началото на февруари до 17 май.След това записах два часа - единия за отливка 1.07 другия зарслаганелна брекети 15.07.  Много е гадно това чакане..на мен нищо не трябва да ми се вади и пак половин година чакане докато се сдобия с брекитете...

# 457
Можете ли да ми препоръчате друг добър и евтин ортодонт в София,защото време за преглед в края на септември нямам .... представям си кога ще ми сложи брекетите ...  Naughty То половината ми лечение ще е минало при други специалисти  Wink
Някакви отзиви за това  http://orthoestet.com/ ???  baby_neutral
http://www.dr-gais.com/bg/ някой да има представа колко струват брекетите в тази клиника ?

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 11:28 от blagovest91

# 458
Да си кажа и аз впечатленията от Иванова (на Иван Асен II ). Естествено и аз чаках 2 месеца и половина за преглед и консултация за поставяне на брекети. За нея научих от коментарите в тази тема и бях останала с добро мнение, да ама това беше само докато отидох в кабинета й.  Stop
Единственото, което ми каза без да я "подканвам" да говори беше, че "мога" да си сложа брекети (много ясно, че мога, що за тъпотия е това Shocked) и ако реша да си сложа при нея, лечението ми ще е около година и половина минимум и 2 год. максимум, показа ми един вид керамични брекети и това беше. Нещо, което знаех и от преди това. После последваха въпроси от моя страна ест., на които получих половинчати отговори, може би не е очаквала да съм толкова добре информирана. Въпроси от сорта на: с какви точно брекети работи (измежду които трябва да реша какви да ми сложи), колко струват, как се плаща, ретайнери - подвижни или неподвижни, колко време се носят и т.н. На въпрос от керамичните брекети дали има значение от кои ще сложа от гледна точка на това дали се оцветяват някои или не, само дето не ми се изрепчи Angry. Странен й се стори също така и въпроса ми дали керамичните често се чупят - е като ще давам 2000 лв.  нормално да искам да знам, ако е така. Все пак после подмяната на 1 брекет е допълнително 50-60 лв. (това тя ми го каза,  не си измислям) ooooh!. Аааа и да не забравя най-важното ( от което наистина бях потресена)  - на средата на "консултацията" другият д-р, който е в съседното помещение изропта нервно Иванова да отиде при него, за да консултира друг клиент, а аз да почакам малко.   Shocked ignore2?????????? WTF?????? Аз въздух ли съм или също пациент?!?
 Еми мерси, ама от към отношение към клиент им давам пълна нула. Не съм си платила преглед, на който да не ми кажат поне 1 нещо, което не знам или пък да ми обърнат половинчато внимание. Ако не могат да смогват от хора, тогава да ми откажат посещение. Но при положение, че са се съгласили да ме "вместят" в графика и си плащам, искам коректно отношение и добро и качествено обслужване!!!

Та, така като гледам, май ще се поразтърся за друг ортодонт, който ще си върши работата професионално и ще обръща нужното внимание на клиентите си.

# 459
@F0xy
Цената определя качеството ! Заплащаш 10 лв за преглед и получаваш толкова. Заплащаш 2к за керамични и получаваш такива. Аз лично ходих при няколко други ортодонти и цената на преглед беше по 3-4-5 пъти по-висока, а керамичните бяха по 2-3-пъти по-скъпи. Цената и многото добри отзиви в този форум основно ме тласнаха към избора ми, за който не съжалявам.
@blagovest91
И аз доста препирах с поставянето на брекетите и съвсем ясно й го заявих и тя каза че има нейна колежка, която може да ми ги постави, иначе лечението си остава при др. Иванова. Така и направих. Др. Лекова ми постави горните и долните брекети, а самото лечение си го наблюдава др. Иванова. Поставянето стана няколко седмици след първото ми посещение в кабинета ( за което чаках около месец - два ). Доверих се на това че др. Иванова я препоръчва, а и самото лечение си остава при нея. Честно казано и не ми се струва кой знае колко сложно самото поставяне / регулиране на брекети, че да е от чак такова значение, освен естествено ако не си по-особен случай. Моите поне са си обикновено и грозно криви и се надявам лечението ми да премине по мед и масло  Wink
Аз ти препоръчвам щом си с ограничен бюджет да запишеш час при нея и да видиш каква дата ще ти даде за поставянето. Имай си на предвид че и при други ортодонти се чака поне 2-3 седмици, поне аз не намерих такъв с под 1 седмица чакане ...
Не мога да дам конкретен отговор дали лечението ми се движи добре ( според др. Иванова и др. Лекова е добре ), тъй като съм само от 3 месеца с брекетите, но за мен промяната е доста сериозна !

# 460
  • София
Аз не съм чакало повече от два дни за записан час! Прегледа и без това не е повече от 10 минути, всеки лекар може да го вмъкне в графика си.
А това, че даваш 10лв какво значи - че нямам право на въпроси ли? или пък че лекаря/ОД трябва и може да се държи пренебрежимо към един бъдещ пациент.

Аз съм го казвала и преди във темата - за мен чакане за преглед от по 2 месеца е НЕ реално. Извършването на прегледи по време на лечението е много важно. Ако ти се отлепи брекет пак ли ще чакаш седмица-две-месец - е то кога ще му дойде края на лечението така.

Всеки сам си преценява кое е важно за него като пациент. За мен едно от най-важното беше отношението, за друг може да е цената!

# 461
Аз не съм чакало повече от два дни за записан час! Прегледа и без това не е повече от 10 минути, всеки лекар може да го вмъкне в графика си.
А това, че даваш 10лв какво значи - че нямам право на въпроси ли? или пък че лекаря/ОД трябва и може да се държи пренебрежимо към един бъдещ пациент.
Казах че цената определя качеството ! @F0xy е написала че й е отговаряла на въпросите ! Това как лекаря се държи към пациента си спада към качеството. Аз й задавах въпросите със съвсем нормален тон и тя ми отговаряше с усмивка и всичко мина съвсем гладко. Ако някой се държи с мен лошо или имам лош ден може би няма да съм в настроение.

Аз съм го казвала и преди във темата - за мен чакане за преглед от по 2 месеца е НЕ реално. Извършването на прегледи по време на лечението е много важно. Ако ти се отлепи брекет пак ли ще чакаш седмица-две-месец - е то кога ще му дойде края на лечението така.

Всеки сам си преценява кое е важно за него като пациент. За мен едно от най-важното беше отношението, за друг може да е цената!
Никъде не видях да се е споменавало че периодичните прегледи са пак проблемни. Те са си средно през 1 месец ( поне моите до сега ) и според зависи кога ортодонта прецени. Не искам да ми се налага да разбирам дали за спешните приемания се чака дълго, но ме съмнява.

Пак ще се повторя - цената определя качеството - ти си имала средства и си имала избор, ние простосмъртните се задоволяваме и с малкото  Peace

# 462
  • София
Извинявай roten, но съм в тази тема от 4 години и до сега винаги съм помагала! Съжалявам но теб не съм те засичала особено и не приемай думите ми нападателно.

Освен това от къде знаеш аз с какви средста разполагам и какви избори съм имала. И да ти кажа, че аз съм точно от простосмъртните, които заради "цената определя качеството" преди 15 години имах скъпо лечение , което нямаше никакъв ефект и даже по-зле. Че ми се наложи да си правя лицево-челюстна операция , за да си реша проблема, който "скъпия ОД" не ми реши преди 15 години, когато му беше времето. Ако беше прочел темите щеше да си запознат и с моя случай и вероятно с повече коментари за въпросната ОД.

Ако се чувстваш лично засегнат от думите ми или постовете ти са евтина реклама, извини ме, но тук всеки има право да изказва мнението независимо дали положително или отрицателно. Целта не е да се нападаме и класифицираме кой бил простосмъртен и кой с какви средства разполагал, а да споделяме опит и мнение.

# 463
Ще се включа и аз по темата.. Наистина първоначалните впечатления от Иванова и за мен бяха подобни- отговаря се на въпросите не най-задоволително и  предвид това,че има страшно много пациенти се налага чакането..да,чакам и на прегледите,рядко влизам точно в дадения ми час,но не е кой знае какъв проблем. Свикнала съм,всички чакат,всички ги бавят в определени моменти. Аз я избрах по препоръка и най-вече заради цените.Не съжалявам. Казвала ми е,че може лечението да е по-агресивно, в смисъл повече да се въздейства върху зъбите,да става по-бързо, но не мисля че това е по-доброто решение.
Веднъж ми се е наложило за 2 години са ми смени отлепен брекет- не ми взе допълнително пари- сега може да е различно вече,нямам информация.Отдавна съм си изплатила вноските, нищо допълнително не ми е поискано. Това,което ще доплатя са ритейннърите, живот и здраве есента.
Първоначално ходих и в други клиники,в лъскави кабинети- да,обръща се много внимание на пациента,но се заплаща твърде скъпо, в пъти повече.Но не мисля,че крайният резултат ще е много по-различен..

# 464
  • София
radi86, как върви при теб лечението?

Общи условия

Активация на акаунт