Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 201
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 465
Според мен вече съм готова за сваляне-всичко си е на мястото,но още нямам конкретна дата..имам записани часове до края на август,което означава,че поне до тогава няма да се махат..
Ще се снимам тези дни и ще пусна снимка преди и след..и вие да прецените.Видимо всичко е наред,но задържа Иванова.Аз не бъразм..толкова свикнах,че като махне брекетите не  знам как ще се чувствам:)

# 466
  • София
Супер, хубаво е, че те оставя да задържиш, по-добре ще се "вкоренят" зъбките на новите си места Simple Smile
А като ти ги свалят ще ти е мнооого странно, най-малкото защото нямаш нищо по зъбите и можеш да си ги обиколиш всички с езиче. Пък след това идват опулените очи след погледа в огледалото  Heart Eyes

Аз като гледам старите си снимки и новите....не мога и да си помисля, че съм имала вариант да не реша този проблем.

Така че смело напред на всички, които се чудят, дали да слагат и дали си заслужава инвестицията.

# 467
Извинявай roten, но съм в тази тема от 4 години и до сега винаги съм помагала! Съжалявам но теб не съм те засичала особено и не приемай думите ми нападателно.

Освен това от къде знаеш аз с какви средста разполагам и какви избори съм имала. И да ти кажа, че аз съм точно от простосмъртните, които заради "цената определя качеството" преди 15 години имах скъпо лечение , което нямаше никакъв ефект и даже по-зле. Че ми се наложи да си правя лицево-челюстна операция , за да си реша проблема, който "скъпия ОД" не ми реши преди 15 години, когато му беше времето. Ако беше прочел темите щеше да си запознат и с моя случай и вероятно с повече коментари за въпросната ОД.

Ако се чувстваш лично засегнат от думите ми или постовете ти са евтина реклама, извини ме, но тук всеки има право да изказва мнението независимо дали положително или отрицателно. Целта не е да се нападаме и класифицираме кой бил простосмъртен и кой с какви средства разполагал, а да споделяме опит и мнение.
Прочетох и трите теми, но не съм запомнил проблемите на всеки един участник ( wtf просто !? ). От скоро имам регистрация, но следя тази поредица теми от около година.
Съжалявам за случката ти, но поне в днешно време има интернет и хората могат да се информират за това, което им предстои и се надявам подобни случаи да са по-малко. Поне аз докато търсих информация за моето ОД не намерих нищо подобно, а определено би ме спряло ...

В никакъв случай постовете ми не са реклама, мразя рекламата особено в този ѝ вид. Опитах се просто да обясня на foxy че си има логични оправдания за някои от нещата, които ѝ са се случили при прегледа.

А иначе това че зъбите са наредени и брекетите продължават да стоят мисля че е умишлено. Имам колега, който е с наредени зъби от няколко месеца ( поне видимо де ) и все още не ги е свалил.
Нека и аз да се включа към призива - хора нека да не ви е срам какво ще си помисли някой, ако ви види с брекети, запомнете че в момента може би е по-лошо, ако ви види без брекетите !
Това поне беше моята мотивация и се чувствам много по-добре, като знам че "работя" по въпроса !

# 468
@roten, първо здравей. Второ - какво означава - плащаш 10лв. и получаваш толкова? Те сами са си определили тарифата за КОНСУЛТАЦИЯ, ако ми бяха казали какво разбират те под тази дума, щях сама да им предложа да ми вземат повече пари, ама да ми обяснят всичко от А до Я. Те да не би да тарифират по брой думи, че толкова си ги пестят hahaha
Поправи ме, ако бъркам, но нали затова се ходи на преглед с подобна цел, да ти разкажат всичко и да знаеш какво точно ти предстои. А както казах тези неща си ги знаех и без тя да ми ги казва. Можехме тогава да прескочим тъй наречената "консултация" и направо да преминем към слагане на брекети (пък като държи ще й дам 10 лв. отгоре  Joy hahaha) Не съм за парите, а затова че заблуждават хората относно вида на услугата, която предлагат.
@desideskata , когато казваш, че си й задавала въпроси с нормален тон, не разбрах дали имаш предвид, че аз не съм? Понеже аз също се държах през цялото време дружелюбно и мило, въпреки неистовите усилия да я накарам да говори. Но просто съм възмутена, че й дърпах думите от устата при положение, че е напълно нормално да ги казва и сама.Не смятам, че това е нормално отношение от лекар (ортодонт) към пациент (било то настоящ или бъдещ). А и още нещо - като гледам колко внимание ми обърна на пръв преглед (когато се предполага, че трябва да ме "зариби") си представям колко ще ми обръща, ако й стана клиент и като й платя цялата сума.  newsm78
И също така @desideskata ме подсети много правилно, ако наистина ми се отлепи брекет по средата между 2 посещения - дали ще ме приеме или ще ми кажат пак : ти изчакай малко, за да направя консултация на друг.

П.П. извинявам се, ако съм се сторила много крайна в предния си пост, но бях наистина много афектирана от случката. Не искам да развалям добрия тон в темата.

# 469
  • София
F0xy,  не се притеснявай, не видях къде съм писала нещо, което да прозвучи така...а и аз не съм ходила лично при нея, защото няма начин да чакам толкова з а начален преглед тип консултация. Нещо не сме се разбрали Simple Smile

roten, peace Wink добре дошъл в темата, макар че сме малко рязки с новопопълненията Wink

# 470
А и още нещо - като гледам колко внимание ми обърна на пръв преглед (когато се предполага, че трябва да ме "зариби") си представям колко ще ми обръща, ако й стана клиент и като й платя цялата сума.  newsm78

Хората казват "Не питай старило, а патило", няма значение кой на какъв етап е и от колко време следи и пише в темата. Най-добронамерен съвет - НЕ ДАВАЙ ВСИЧКИ ПАРИ ПРЕДИ ДА СВАЛИ ПОСЛЕДНИЯТ БРЕКЕТ ОТ УСТАТА ТИ.
Не познавам ОД, на която си се спряла, може да е най-коректната на света, но тази въртележка, на която се качих преди 2 години (и още се возя ли, возя) ми е адски неприятна и само като се сетя за това ми се приисква да рева и да се бия едновременно.

# 471
Привет на всички! Във връзка с плащането, аз си платих на части в първата година от лечението. След това моята лекарка не ми взе никакви допълнителни пари. Вече ми ги свалиха и сега имам само ритейнери залепени от вътрешната страна (каза ми че за хора на 18 години се носят 3-5 години), но не се виждат и това не е проблем. Освен това ми даде и силиконова отливка, която слагам като спя. Много съм доволна и се радвам, че се наех - 2,5 години, но си заслужаваше.  newsm76 newsm76

# 472
  • София
mimoza23, за ритейнърите плаща ли отделно или ти бяха включени в цената? Също и за силиконовата отливка ме интересува.
На мен ОД директно ми каза, че поне 5г. ще си ги нося тези от вътрешната страна. Слагат ли ги и на горните зъби, че не я питах моята? Аз съм едва в началото на лечението, де, имам много време до тогава.  
Благодаря!

# 473
Здравей, включени бяха в цената, както и силиконовата отливка. Както писах, не съм доплащала за нищо след като платих лечението. Имам ретейнери на предните 4 зъба долу и горе. Лекарката ми каза, че се носят 3-5 години, ако са сложени след 18г. възраст, както е и моят случай Simple Smile

# 474
А, сега се сетих, че само доплатих за рентенови снимки, които направих след като ми махнаха брекетите. Оставих ги в кабинета, може би трябват за сравнение с предишната картинка.. не знам... успех с лечението!

# 475
Започвам обратното броене. Другата седмица по това време вече ще съм си изгризала ноктите до дъно от вълнение (какво като нямам контакт на предните зъби, и какво като резултата от лечението е плачевен). Някак си самата мисъл за това да бъда  без брекети ме вълнува приятно. 2 години, вече съм забравила какво е да ги няма... 9 дни още... baby_neutral

# 476
  • Пловдив
Здравейте!  Simple Smile

В понеделник ми сложиха и долните брекети.  Долните ми зъби са толкова криви, че доста ще ме боли докато се наредят.

Чудя се, вие кога забелязахте първите промени?

# 477
Здравейте!  Simple Smile

В понеделник ми сложиха и долните брекети.  Долните ми зъби са толкова криви, че доста ще ме боли докато се наредят.

Чудя се, вие кога забелязахте първите промени?

Веднага Simple Smile Отначало всичко върви с толкова бързи темпове, особено ако са ти много криви зъбите, както бяха моите, че всеки ден като се погледнеш виждаш по нещо ново.

# 478
Здравейте момичета до преди 1 година носех апарат (незнайно защо не си сложих тогава брекети) в продължение на 3 години и зъбите ми се изправиха имах силно издадени напред зъби година след като ми ги махнаха пак се изместиха напред.Решението ми е да си сложа брекети моля да ми дадете съвети за специалисти в София и също така искам да попитам ако може на разсрочено плащане по колко г/д са вноските? Благодаря ви ще следя с удоволствие темата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 479
Здравейте момичета до преди 1 година носех апарат (незнайно защо не си сложих тогава брекети) в продължение на 3 години и зъбите ми се изправиха имах силно издадени напред зъби година след като ми ги махнаха пак се изместиха напред.Решението ми е да си сложа брекети моля да ми дадете съвети за специалисти в София и също така искам да попитам ако може на разсрочено плащане по колко г/д са вноските? Благодаря ви ще следя с удоволствие темата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Здрасти Marchi! Бях писала в темата преди време, когато аз си сложих брекетите. Аз съм на разсрочено плащане с месечни вноски при д-р Наталия Иванова. Ако искаш й звънни да те види и да ти предложи нещо. Тел: 0889 586453
Късмет  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт