Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 201
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря много shadopan  Hug

# 481
Здравейте отново,

искам да питам нещо, ако сте наясно. Понеже като бях на преглед при Иванова и тя много добре видя, че имам големи пломби от външната част на предните ми зъби (точно 2-та в средата) но нищо не ми каза по този въпрос ( в смисъл да не вземат сега да ми паднат пломбите заради брекетите tooth) и сега като чета старите теми мернах някъде, че може да има проблем заради такива пломби с поставянето на брекети. Това, което Иванова ми спомена само беше, че ако избера Деймън малко по-трудно ще се закрепят, не знам каква е логика и разликата за прикрепянето на метални и прозрчни  newsm78

Също така пак от темите разбрах, че при деймън не се слагат пръстени на 6-тите зъби, както при металните - Оффф тази жена, нищо не ми е обяснила така като чета назад ooooh! Close

За какво ходих на тоя преглед, като не съм наясно с нищо? и то не защото не задавах въпроси. Как може изобщо като я питах с какви брекети работи, да ми каже - с всички, които съществуват #2gunfire

Моля, ако някой може да ми обясни каква точно е разликата между брекети Деймън и сапфирени брекети? Чета в интернет, но аз ли съм сляпа нз...? И дали биха били проблем някои от тези 2 вида за предни пломби?  Rolling Eyes

# 482
  • Пловдив
Май няма да мога да ти отговоря на всички въпроси, но ще кажа от моя опит.
На горната челюст са ми сапфирени брекетите - безцветни.
На долната са метални.
На горната нямам пръстени на 6-тите зъби.
На долната имам пръстени, но доколкото  разбрах причината е, че имам точно като теб големи пломби на самите 6-ти зъби от външната страна.
При теб обаче са на предните зъби - там не се слагат пръстени  newsm78 Май само ортодонт ще се изкаже на място

# 483
Сигурно ще ви се стори тъп въпроса ми,но все пак ще го задам.Днес Иванова ми взе отпечатък и на 15.07 ще слагаме брекетите.Аз знам,че трябва да се махнат зъбен камък и плака,но ортодонтката нищо не каза за това?Дано се включи някой,който е при нея.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 484
Сигурно ще ви се стори тъп въпроса ми,но все пак ще го задам.Днес Иванова ми взе отпечатък и на 15.07 ще слагаме брекетите.Аз знам,че трябва да се махнат зъбен камък и плака,но ортодонтката нищо не каза за това?Дано се включи някой,който е при нея.
Благодаря предварително на отзовалите се!

Аз като цяло имам проблемни венци и в момента ходя паралелно на ортодонт и пародонтолог ( не го правете, лоша идея е, първо си оправете венците ) и парадонтоложката вече веднъж ми почиства зъбния камък докато бях с брекети, така че не би трябвало да е проблем  Peace
Естествено можеш да се обадиш и да се консултираш де ( макар че май е в отпуска сега ).
ПП: Въпроса ти е уместен.

# 485
  • София
Foxy,
слагането на пръстени не зависи от системата брекети, които се използва, а от конкретния пациент и случай. При едни е възможно с канюли, при други не. Аз например заради операцията нямаше как да съм с канюли и си имах пръстени и на 6-ти и на 7ми зъби и горе и долу. Бях с деймън.
Аз лично и да можех да избирам пак бих си сложила пръстени. Е, малко е гадно като ги слагат и махат, но това е веднъж в началото и веднъж в края на лечението. Казвам защо: така няма да мислиш непрекъснато дали ако дъвчеш нещо по-твърдо или обемно , няма да ти се отлепи канюлата. А колкото повече време минава, толкова намалява търпимостта и стриктността около лечението. В началото всички чистим зъби всяка вечер със специални инструменти, внимаване как и какво ядем...ноооо след 18 месеца, далеч не е така.

С пломбите не би трябвало да имаш проблем, но винаги има вероятност да се случи нещо. Само гледай позитивно напред и предупреди лекуващия ОД да е по-внимателен/лна със силите върху тези зъби. Същото важи и ако имате мъртви зъби. И да паднат или ако се отчупат не си го слагай на сърцето. Касическата пломба е 60лв (или поне при моя стоматолог са толкова) и дали от брекетите или не, пак има възможност да падне/да се счупи.

mishka19992, абсолютно задължително е да си направиш почистване и да решиш проблемите със венците преди да сложиш брекетите. След това и стоматолозите са затруднени да чистят и натрупването на плака е много по-бързо и в по-големи количества. И можеш да си докараш възпаление на венците, което да не можеш да излекуваш докато си с брекети. След 2 години лечение състояниято ще е плачевно. Така че по-добре забави слагането със седмица две докато решиш проблемите, отколкото да чакаш. Дори само зъбен камък да е, с всичките метали, лигатури и сие джаджи в устата си стоматолога не може да направи чудеса и е много трудно.
С носенето на брекети зачестява и ходенето при стоматолог за профилактични прегледи и почистване на поне 6 месеца. В крайна сметка целта е не само прави и красиви зъби, но и здрави венци Simple Smile

# 486
  • София
Момичета, искам да ви попитам нещо. На мястото на единия изваден долен мъдрец ми се беше образувало мехурче, което после май се оказа надут венец. Сега част покрива предния зъб, освен, че има венец и при извадения зъб. Не ме боли, не ме дразни, но се чудя какво е, случвало ли се е на още някого, та да ми каже... Внимавам като мия зъбите, де.

Колкото за промяната - моите зъби не са чаааак толкова криви, имам чувството, че съвсем леко една къщичка (прихлупване) на горните предни зъби почва да намалява. Но реално не виждам кой знае каква промяна.. Ще видим какво ще е мнението на ОД като отида след 2 седмици на затягане.

# 487
  • София
Принципно при изваден мъдрец често се образува джоб и "в повече" венец. Би трябвало с времето да се прибере, за колко време зависи от какъв е бил мъдреца и кой го е вадил Simple Smile Моя джоб се прибра за около  месец и половина, но за безпроблемното му изчезване се грижех стриктно да го чистя всяка вечер с интрадентална четка.
Но може да имаш и възпаление там и затова да ти изглежда като надут венец. Нищо че не те боли, можеш да отидеш да го погледне стоматолог, от проверка глава не боли. Или пък като отидеш на почистване, да му споделиш и това да погледне Simple Smile
Моя позната така и беше останал повече венец, който не се прибра, и го отрязаха, защото създаваше предпоставки за събиране нахрана и плака и последващо възпаление или кариеси.

# 488
  • София
Здравейте, много се радвам, че намерих тази тема.
Искам да запиша час за дъщеря ми, има леко обратна захапка- за консултация и евентуално лечение. Имам препоръки за три ортодонта и се чудя на кого да се спра:
-д-р Иванова- кабинет на Иван-Асен;
-д-р Наджакова;
-д-р Петрунов- до Спортната палата.
 Ще съм благодарна за всякакви мнения и отзиви.
Благодаря  bouquet

# 489
    Здравейте,  Simple Smile
    От три седмици си имам горни сапфирени брекети, а след някой друг месец ще си имам и долни.  Hug И много си се харесваме. Не че имам избор, така ми е по-изгодно.   Innocent 
По отношение на промяната - при мен такава не виждам и нямам търпение за първия ми преглед (след 2 седмици), за да се оплача на ортодонтката.  Joy
И сега съм в много интересен период, в който всичко ми се струва много съмнително. Онзи ден бях по-склонна да вярвам, че съм извънземно и моите зъби не могат да се местят, вместо просто да допусна, че нещата не могат да се случат толкова бързо.  hahaha

Както и да е, ще следя темата с удоволствие.   bouquet 

# 490
  • Пловдив
Triumph., добре дошла!  Hug Ще ни е интересно да споделиш при кой ортодонт си и какъв е твоят проблем със зъбите?

При мен промяната е едва забележима, даже забележима е силно казано. Аз усетих, че има някаква промяна, когато едва успях да пъхна интерденталната четка между брекетите.  Grinning

# 491
Ха и аз да се впиша тук Simple Smile
От Пловдив съм, на 6.08.2013 ще слагам брекети при д-р Джуркова. Горе естетични, долу метални. Цената на цялото лечение ми каза, че ще е 3700 лв. като платих стартовата вноска от 800 лв. вече така че мърдане няма  Simple Smile
Нещото което е специфично при мен е, че почнахме да бебеправим и ще е голямо шоу ако отида за поставянето бременна   Blush

# 492
  • София
А, спокойно Simple Smile едното не пречи на другото, освен ако не ти става лошо докато ти бърникат в устата  Crazy

# 493
СВОБОДАААААА! 706 дни, 1 година, 11 месеца и 6 дни Simple Smile Отивам да ям пържоли!

# 494
Живот и здраве и аз вече имам план за сваляне- края на септември/ началото на октомври  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт