Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 109
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
Изчетох доста информация по форумите за ортодонти в София и реших да се консултирам с д-р Галина Димова. Повечето публикации за нея са от минали години. Има ли нови пациенти тук, които да споделят мнение?
Също така ми препоръчват д-р Гайдарова. От това, което срещам за нея като информация ми прави впечатление, че работи повече с деца ?
Ако може да ми дадете информация за тези ортодонти ще съм много благодарна!

# 601
Здравейте,   
искам да попитам какво представляват ритейнърите и за постоянно ли се слагат или за определен период от време.Аз съм от скоро с брекети и все още не се вижда края, но ми казаха, че моята ОД работела по такъв начин, че след като ти махне брекетите, ако не носиш ритейнъри веднага ти се разместват зъбите #Crazy, и даже положението ставало още по- лошо и затова трябвало да ги носиш нощем доживот. При всички ли е така или аз просто съм попаднала на такъв ОД?

# 602
Здравейте,   
искам да попитам какво представляват ритейнърите и за постоянно ли се слагат или за определен период от време.Аз съм от скоро с брекети и все още не се вижда края, но ми казаха, че моята ОД работела по такъв начин, че след като ти махне брекетите, ако не носиш ритейнъри веднага ти се разместват зъбите #Crazy, и даже положението ставало още по- лошо и затова трябвало да ги носиш нощем доживот. При всички ли е така или аз просто съм попаднала на такъв ОД?

Така е по принцип.

# 603
Здравейте,    

Чак пък доживот. Винаги след като се махнат брекетите ти слагат ритейнъри, за да не се върнат зъбките в старата позиция. Те са два вида - постоянни и сменяеми. Първите са една малка тел, която се залепя от вътрешната страна на зъбите. Знам, че ако си над определени години може да се носят доживот, те по никакъв начин не пречат и не се виждат. А сменяемите са едни шинички, с които вечер се спи. Та мисълта ми е, че едва ли ако трябва да се носят доживот ще ти дадат сменяеми. Иначе знам, че попринцип ритейнърите се носят някъде колкото са носени и брекетите. Но всичко зависи от конкретния случай.  Peace

# 604
Здравейте, от доста време следя темата във форума, защото и аз се присъединих към групата на носещите на брекети в края на миналия месец. Имам обаче един въпрос, забелязвам(или си внушавам), че един от зъбите ми леко се клати. Чудя се това нормално ли е или трябва да се притеснявам? На някого дали му се е случвало?? Ще се радвам, ако някой ми отговори Wink))

# 605
  • Варна
Не ви се струва. Нормално е по време на ортодонтското лечение, зъбите да са леко подвижни.

# 606
Не ви се струва. Нормално е по време на ортодонтското лечение, зъбите да са леко подвижни.
Благодаря, олекна ми. Малко се бях стреснала да не стане някоя беля Simple Smile

# 607
  • София
Благодаря, олекна ми. Малко се бях стреснала да не стане някоя беля Simple Smile

На мен всичките ми се струва, че се клатят и че при по-силно друсване, като нищо ще изпаднат  Joy

# 608
Здравейте.Имам нужда от помощ.С керамични брекети съм от месец и малко и днес ми се отлепи металното нещо не знам как се казва,което е на предпоследния зъб.Утре ще отида при ОД,но сега възможно ли е да се отлепи още нещо след като това го няма...Доста се изплашх..

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 15:30 от mishka19992

# 609
  • Варна
Здравейте, най-вероятно е разлепена канюла. Внимавайте с по-твърдите неща при хранене и минете при ортодонта ви да я залепи.

# 610
Здравейте, искам да попитам всичките които търсят брекети Деймон с ккво те превъзхождат другите брекети ? Сложиха ми брекети  на фирма  Forestadent  и също са самолигиращи и се казват Quick .
Името им говори само за себе си -бързи.  Сложиха ми и за горна и за долна челюст и лечението мина за 8 месеца, което е по важно от цената. Моят доктор е Иван Бъчваров - Варна - 0888886530 , няма да съжалявате , а и доста по-евтино от прочутите Деймон.

# 611
Някой може ли да даде мнение за Палмира Алагьозова.Тук в темата видях едно мнение за нея,но е от преди много време..?

# 612
  • София
Здравейте Simple Smile

Влизам да кажа, че от вчера съм и с долни беркети.. така болят зъбите... и така не мога да ям  Joy ако не друго, сигурно ще се вталя (дори и с Нутелата, и сладоледите, които хапвам).

Вечерята ми беше варени картофи и разтопен сладолед за десерт.

Хубавото е, че имам вече една дупчица между два зъба, които преди бяха плътно прилепнали.  Mr. Green на какви неща се радвам само  Mr. Green

Да попитам - на всички ли слагат брекетите до 5тия долен? Защото последните ми два зъба (мъдреците са извадени), нямат брекети.

# 613
  • Пловдив
Кали, честито  Hug Ще отмине - след 2-3 дни няма да боли така
Моите брекети са до 6-ти вкл.

Аз пък от вчера съм обзаведена с ластик от едната страна...
Сложи ми го сутринта и ми показа как да го сменям, както и ми даде пакетче резервни  Laughing
И докъм 12-13 ч си виках - ха , егати смешната работа то нищо не се усеща....
И след товаааа ох мале.... Не съм вярвала, че едно такова малко ластиче може да докара такава болка  Confused
Днес половината челюст и горе и долу от страната на ластика е ужас - дано скоро отминава  Praynig

# 614
  • Пловдив
Malini, скоро се бях сетила че трябва да ти слагат долните брекети. И мен ме боляха доста първите няколко дни. Даже след последния преглед пак 1 седмица се чудех какво да ям.  Laughing На мен пък ми сложи на няколко зъбчета тел вместо ластичета. Само докато се прибера вкъщи и ми бяха разранили устната.   Sad
 А сега пък ме наболява венеца там дето ми извадиха горния мъдрец. Струва ми се подуто. Някой имал ли е подобни оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт