Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 089
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 780
# 781

Направо ме побиха тръпки като видях снимките на този "кабинет". Ужас! Не, мерси  Shocked

# 782
Опитах се да си намеря отговорите без да питам, но не успях, а изчетох 10 страници. Затова стрелям.
1-во - Колко излиза да отидеш и да те прегледа само и да ти каже как ще седят нещата и колко пари и т.н.?
2-ро - Възможно ли е да си сложиш брекети само на горната челюст, без долната. И долната ми е за брекети, но предпочитам само горната, заради по-малктоо разправии и пари. Пък горната е най-видима все пак. И колко пари излизат обикновени метални брекети колкото за горната челюст само?
3-то - На куп ли се дават парите или не е добра идея и трябва да се търси на вноски да става начина.
4-то - на 23 години съм. Закъснял ли съм за нещо? Задължен ли съм и аз да нося онези ретейнери за цял живот и т.н.
5-то - Задължително ли ще трябва да ми извадят мъдреците на горната челюст и колко пари струва ваденето им? Те се виждат.

Благодаря и ще чакам отговор.

# 783
1) Цената на прегледа ортодонтът си я преценява. Средно е към 20 лв. При моята ортодонтка е 30 лв.
2) Да, възможно е да се сложат брекети само на горна челюст, но ако проблемът ти го позволява. Понеже като ти сложат само на горната челюст брекети и зъбите се наредят, ще се получат несъответствия между двете челюсти, заради новата подредба на горнтие зъбки.
Не мога да ти кажа колко струват брекетите, понеже това зависи от сложността на проблема, вида брекети, продължителността на лечението и всеки ортодонт сам си преценява тези неща.
3) Мисля, че всички ортодонти предлагат разсрочено плащане. А който желае може и на куп да плати цялата сума. Даже някои ортодонти правят отстъпки ако платиш накуп.
4) Няма възрастово ограничение за носенето на брекети. Ритейнъри се носят с цел задържане на резултата след сваляне на брекетите. Не си задължен с нищо, като не ги искаш няма да ти ги слагат. А това дали ще се носят до живот се преценява от случая.
5) Не е задължително да се вадят мъдреците. Вадят се ако няма място на челюстта и бутат другите зъби, в резултат на което се изкривява зъбната редица.

Дано съм помогнала. Ако те интересува нещо друго, не се притеснявай да питаш. Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 23:28 от Triumph.

# 784
  • Варна
Аз също да добавя нещо към отговорите:
1. За да добие ортодонтът пълна представа за състоянието ти и съответно да ти предложи адекватно лечение трябва да си направиш и рентгенови снимки 2 бр. /във Варна са 50 лв/ и гипсови отливки на челюстта /при моето ОД са 60 лв/. Прегледът си се плаща отделно. Но ако започнеш лечение тези снимки и отливки така или иначе ще трябва да ги правиш.
2. Метални брекети мисля, че за около 800 лв може да намериш. Но гледай цената да не е за сметка на качеството.
3. Ако ОД-то държи да му платиш на куп или в рамките на 2-3 месеца, по-добре бягай оттам.
4. Аз съм на 28 и скоро ще слагам брекети Simple Smile. Ритейнърите се носят мисля няколко месеца, максимум година и вярвай ми наистина е препоръчително. До живот се налага само ако имаш много проблемни зъби и венци или нещо подобно.
5. Аз скоро си вадих мъдрец - цената беше 50 лв, но без ЗК защото си изхабих бонусите за тази година. Иначе това е процедура, която минава през касата, така че е по-евтино със сигурност.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 00:29 от loter

# 785
  • Варна
loter, към кой ортодонт си се насочила?

# 786
Simple Smile Най-накрая и аз се реших за брекетите.. записах си час за консултация за 22 януари  Mr. Green ноооо когато тогава. Та искам да попитам, ортодонтката ми каза да нося панорамна снимка, но не е казвала 2 бр. А тук доста хора споменават че трябва да са 2...? 1 или 2 да правя? Simple Smile

# 787
  • София
едната снимка е панорамна, другата телерентгенография (профилна)..нали все пак трябва да ти изчислят и порпорциите на лицето Simple Smile

Ритейнърите по правило се носят два пъти повече от брекетите, но най-интензивно е първата година..като постепенно намалява честото на носене докато съвсем се махнат. Това за подвижните.
Постоянните може да са " до живот" или поне докато имаш зъби, на които да се държат , или за известен период, след който се махат. Въпрос на случай и години е..при възрастните пациенти, постоянния е за предпочитане по много причини, но всеки сам си решава.
Аз лично няямах право на избор - с постояннен доживот съм. Не ми пречи по никакъв начин и не ми прави впечатление, че е там.

Ваденето на мъдрец също зависи от самия мъдрец. След като не се виждат, значи трябва да се извадят с операция (ако трябва да се вадяр); ;трябва да се види дали има срастване с костта или съседните зъби и може да ти струва от 200 на горе - пак зависи от случая и доктора. Аз лично със ЗК не се занимавам и не знам как стой въпроса - направо си е подигравка с хората цялата система на ЗК, но това е друга тема...

# 788
едната снимка е панорамна, другата телерентгенография (профилна)..нали все пак трябва да ти изчислят и порпорциите на лицето Simple Smile
Супер си! Много ти благодаря за разяснението Simple Smile

# 789
Аз също да добавя нещо към отговорите:
1. За да добие ортодонтът пълна представа за състоянието ти и съответно да ти предложи адекватно лечение трябва да си направиш и рентгенови снимки 2 бр. /във Варна са 50 лв/ и гипсови отливки на челюстта /при моето ОД са 60 лв/.

С теб явно сме при една и съща ортодонтка.  Innocent

# 790
  • Варна
loter, към кой ортодонт си се насочила?

За сега към Севдалина Янева. Още не съм го решила на 100%.

# 791
Ясно. Triumph. - имаш право за горната челюст, че ще се различава после от долната. Моите челюсти са леко издадени напред, повече от нормалното. Заострени, така казано. Но не е нещо видимо без да си отворя устата. И заради тази работа и усмивката и устните са ми леко малки. Вероятно като се изправят горните зъби и се наредят малко по-навънка (те са се огънали навътре лекичко и предните два зъба се разминават. Общо взето това ми е проблема предимно с горната челюст) горната ми устна ще отвори повече най-вероятно. Иначе според вас, след като сте ходили разни кабинети и имате и брекети, нормално колко би струвало според вас едни метални брекети само за горната челюст със среден по ниво проблем, ако трябва аз да го оценявам. Говориме за северозападнала България. Все пак искам да имам някаква представа, за да не ме изпързалят с някакви 2-3 бона. Мерси.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 19:39 от sunbless

# 792
  • Тук
Моля за експресен отговор, ако е възможно  Blush
Утре съм в клиника Валор, за да решим вече как ще се процедира при мен, дали ще се вадят зъби и т.н.
Каква сума трябва да си приготвя за тези разисквания?.....горе- долу

# 793
  • Sofia
Мисля,че нищо....но все пак обади се и попитай....
На 1-та консултация 40лв. ли даде,а на 2-та...

# 794
  • София
Моля за експресен отговор, ако е възможно  Blush
Утре съм в клиника Валор, за да решим вече как ще се процедира при мен, дали ще се вадят зъби и т.н.
Каква сума трябва да си приготвя за тези разисквания?.....горе- долу

Ако си си платила парите за отливки и анализ, никакви. Ако не, ще си ги платиш. Ако им станеш пациент след това - ти ги приспадат. Аз поне така бях.
Задай си всички въпроси, ако трябва си ги запиши, че в такива моменти всичко изчезва от главата. Ако имаш предложен повече от един вариант исках подробно плюсове и минуси на всеки един от тях - така вътешно ще си спокойна,ч е си избрала правилния.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт