Започна да вали и вее, октомврийчето у дома ще подивее...

• 31 712
  • 706
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета,

Да си призная, шпионирам ви поне от година  Blush
Много сте сладки и много ми помогнахте, без да подозирате - с полезна информация, или като съм се паникьсвала за глупости...

Живеем в Германия, мъжът ми е от Украйна, а нашият бонбон се казва Алексей и миналата година хвана последният октомврийски влак - появи се на бял свят малко след шест вечерта на 31 Октомври.
Та понякога ме хваща носталгията и като ви чета се чувствам уютно, като в България  Simple Smile

Дали бих могла и аз да се разписвам от време на време?

# 436
hedgehog in the fog welcome нови попълнения винаги са добре дошли.
Ние се клатим в коша и този път ще съм лаконична  Sad

# 437
  • Пловдив
Да се възползвам и аз от кратката пауза,която ми отпуска Благовест  Crazy
Аз от вчера съм болна  Tired Едвам преглъщам, а днес и носът ми тръгна... Сега треперя да не заразя малчо,ама каквото е  ooooh!
hedgehog in the fog, добре дошла  Hug
Мела,добре завърнала се и ти  Hug
Деси,ако дойдете към Пловдив,звънкай задължително  Hug
Харилка, Ендирка, страхотни питки  Heart Eyes И дечицата са си избрали прекрасни професии  Heart Eyes дано да имат много късмет в живота и да постигнат големи успехи  Hug
Благовест още не ходи... пускаше се преди,ама нещо сигурно и той се уплаши и сега само лази  Rolling Eyes Като му дойде времето ще тръгне и ще видим тогава аз как ще се справя с питката  Mr. Green
Тони,радвам се,че с Тм сте се оправили  Hug И ние онзи ден имахме голям скандал,даже най-сериозния ни досега бих казала  Rolling Eyes Чак си събрах багажа да си тръгвам..толкова ми беше прикипяло,ама май сега и при нас нещата ще се оправят,надявам се  Rolling Eyes
Ради, и на мен вече ми е празнично,ама и аз това си мислих - как ще опазвам украсите и най-вече елхата  Mr. Green Ще бъде много забавно  Mr. Green
Между другото от няколко дни палим камината и учудващо за мен малкия човек добре разбира,че там не трябва да се ходи  Rolling Eyes Дано и за елхата да разбере,ама надали  Mr. Green
За четенето - аз също много обичам да чета  Heart Eyes Но отдавна не ми е оставало време за това  Confused Докато чета и се пренасям направо в друг свят...представям си героите,даже и гласовете им и вечер задължително ги сънува в мои интерпретации  Mr. Green Дано скоро намеря време да почета  Rolling Eyes
За уредите - и нас ни е страх от някои бръмчащи,но мисля че ще го преодолеем  Peace
Много ми е приятно тук с вас,ама трябва и някоя домакинка работа да свърша  Rolling Eyes
Стойте на топличко и гушкайте децата, че в това дъждовно време ... Crazy

# 438
Здравейте,
Да използвам времето докато малката спи, за да се разпиша. Ще съм много кратка, защото мисля да полегна малко, тази нощ ставах на всеки 15-20 мин., много неспокойно спа моята маймунка.  Sad Ние сме добре, но май и този месец ще пропуснем ваксината, защото този път ММ е болен, мен също ме наболява гърлото. Дано само Дари да не се зарази, защото скоро беше болна и много ще й се събере.  Praynig
Хубах и спокоен ден!

# 439
Ето ме и мен Simple Smile

Ники си играе, аз изчистих, проснах и остана време на драсна някой ред преди обяд Simple Smile
Най- накрая изби 13-тия зъб и съм супер доволна. Ники е доста по спокоен, за първи път си спа цяла нощ в леглото и смея да кажа, че съм отпочинала Simple Smile Сега чакаме следващия Simple Smile

Янбибиян- много хубав подарък сте избрали за Яна. Аз още се чудя и накрая ще взема нещо в последния момент. Това с кучето пазач много ми хареса Simple Smile представих си я и се смях с глас. Дано скоро да мине страха й и да успееш да се изсушиш на спокойствие Simple Smile Исках да те питам ако до 30.11 занесат документите ми в НОИ дали през Декамври месец ще ме огрее да имам парички. Че днес ми обещаха края на другата седмица да ги занесат пък ще видим.

Цеца- успех със зъболекаря. И ние бяхме така снощи, то през целия ден му беше трудно заспиването. Ники вика на котката съъът Simple Smile

Марси- много хубава разходка сте си пратнали Simple Smile аз също го пускам в калта и локвите и той много се забавлява. Веднага схвана как се джапа и голям кеф Simple Smile Нямам търпение да падне снега и да го извеждам да си играе ще бъде супер Simple Smile

За рибита- както казах давала съм пастърва, но Уинди ме подсети че мога да взема някакво филе и да направя супа Simple Smile аз обичам, но рядко готвя и ще пробвам дали Ники ще я хареса Simple Smile

Мела- добре се завърнала Simple Smile Както описваш какво е във вас си представих какво ще е в къщи след една година Simple Smile Да са ни живи и здрави, ще пораснат и ще търсим тези моменти Simple Smile

Деси- като имаш време ще се радваме да чуем вашата история и като човек с познания в тази насока ще се радвам да дадеш някой друг съвет Simple Smile

hedgehog in the fog- добре дошла Simple Smile

Сиин-бързо оздравяване Simple Smile Наскоро ви гледах една снимка пред камината и мислех да пиша ама забравих:) Много ви е хубаво и децата как се бяха заиграли -идилия Simple Smile

Ия- скорошно оздравявене и дано Дари да я подмине Simple Smile

# 440
Привет и от мен Hug Ние с Алина днес излизахме за малко,прибрахме се към 11 ч.,че трябваше да излезем рано по работа Confused и така.Сега си стоим вкъщи на топличко край камината.Алина се е заиграла,та аз да се възползвам от момента и да попиша LaughingСлед малко ще ставам да обядваме и да я слагам да спи,че аз да си свърша и работата вкъщи Laughing
Снощи най-сетне успях да пийна една чашка червено вино и съм много доволна.Отдавна ми се пиеше вино,а все не смеех Simple Smile
Иначе горе-долу съм добре,но съм с лека хрема.Надявам се да не се влошава Praynig
Алина и тя е добре,заиграла се е сега с един конструктор и кротува.Нощеска обаче ми разказа играта...От бебе не е била толкова кисела Confused Цяла нощ се събужда през 15 минути,мрънка,тръшка се,иска да я гушкам,не иска да спи,по едно време такъв рев имаше,че едвам я успокоихме с баща й ConfusedМай я мъчат зъбите все още Cry

Марси,Звездичке,благодаря ви! Hug Чесън и лук не обичам,но пък ще пробвам с мед,лимон и орехи Simple Smile В краен случай ще прибегна и до лука и чесъна Grinning

Хариелка,дано Софи не се зарази! Praynig А ти сега ще я пускаш ли на градина или ще си стои вкъщи? Rolling Eyes Радвам се,че песничките са се харесали на Лизи Grinning И Алина много танцува на тях и им се радва Laughing

И аз след обяд смятам да правя едни меденки,които се причисляват към коледните Laughing,но стават и за Алина,така че ще направя.Вчера отново правих банановите бисквити на Петкова,но този път в огрооомно количество,та още има от тях,но децата ги обожават,аз също,де Wink Искаше ми се пак да направя и от мързеливките на Звездичкова,но ще е утре и този път ще сложа и саламче,освен кашкавала Simple Smile

Ради,зависи Laughing Аз с Боян не съм имала проблеми,никога не е възприемал елхата като играчка,макар че първата му Коледа като по-голям вече,т.е. на година и половина някъде Laughing му беше много интересна,особено лампичките.Но стоеше и гледаше от далеч,явно го е било страх от нещо,знам ли Laughing Ще видим Алина как ще я възприеме елхата,но тя е доста по-буйна от Боян и ми се струва,че елхичката ни няма да оцелее покрай нея Confused Laughing

Уинди,хах,много добре те разбирам.Когато Алина започна да крачи,трябваше постоянно да я държа,аз оставах без кръст и бях с ужасни болки от това постоянно навеждане,та и аз нямах търпение да започне да ходи самостоятелно...Естествено,след това продължи да ми спира тока ежедневно Laughing,няма почивка,но определено самостоятелното ходене се отрази добре на кръста ми Laughing Така че те разбирам и ти пожелавам скоро да се похвалиш и ти,че Макси си ходи сам. Hug

Анбибиан,много хубав подарък си избрала на Яна Wink Ще чакам отзиви като пристигне и й го дадеш Simple Smile

Цеца,успех при зъболекаря Laughing И аз трябва да ходя,но все ме е страх и все не се решавам да звънна да си запиша час Confused А имам една паднала част от пломба и...Ще трябва и аз да отида скоро.

Марси,браво на теб,че си се решила да правиш сама украсата и подаръците.Аз много обичам подаръците,в които е вложен смисъл,за които някой се е постарал да ги направи Heart Eyes Но пък аз хич не съм сръчна в ръцете и не мога ,а и нямам време Confused Успех! Wink

Мела,много се радвам,че се разписа и се надявам да се включваш по-често Wink Hug Не знам как издържаш,а като знам,че и мен ме чака същото,съвсем се шашнах Crazy Дано моите поне наистина се окажат момиче и момче,а не две момчета,че не знам Crazy Mr. Green

hedgehog in the fog,добре дошла! Hug

Сийн,бързо оздравяване и дано да опазиш Благовест здравичък! Praynig Hug Аз също исках да ти кажа,че много ми хареса снимката с камината...Изглежда толкова уютно и приятно,като по филмите Heart Eyes

Ия,дано и вие с мъжа ти да се оправяте бързо,а Дари да не се зарази! Praynig Hug

Толкова от мен,ставам да ядем с Алина и да я слагам да спи,че и без това пак се разкиселиви и ме дърпа да ставам вече.

# 441
Става ми все по-трудно да се включвам, такава активност, такива постове, така докато хапвам пред компа няма да стане  Mr. Green

Ето сега се сетих, че оставих фотосесиите на Петкова и нннн за десерт миналия пост и забравих  Embarassed Много са красиви снимките, децата, родителите - на снимката с тротинетката Даниел много прилича на теб, Петкова  Heart Eyes А Кико май има мама фотограф под прикритие, или сте снимали фотосесия и вие?

Нуриии, скоро не съм виждала твоите сладкишки  Simple Smile

Добре дошли, hedgehog in the fog и Алексей Simple Smile

Мела   Hug

Деси, дано сте добре вече  Hug

Всички болни да наблягат на смърдящите луковични зеленчуци, ако не ги обичате пресни - един ориз с пилешко с мноооого праз. И червено винце Mr. Green За празът скоро една майка - тази с рибата в прясно мляко - ми беше споделила, че след като един месец лекувала сина си с АБ заради ушна инфекция, педиатърката, която е и наша, ги изпратила при някакъв УНГ и той им казал - загрят праз - само бялата част, изтискват сока и със спринцовка в ушите - за три дни се оправили.

Благодаря на всички за комплиментите за моите мъници. Съни, много благодаря, ама за трето дете май няма да имаме скоро нито финансова възможност, нито нервно-психична, нито гръбначно-стълбна  ooooh! Mr. Green

Ще ми загори сладкиша, до скоро, ще се приготвям да излезем.

# 442
Дони и аз ти завидях, обаче за рибата. Толкова много обичам чернокоп, а толкова трудно го намирам на морето  Sad Тази година май само веднъж успях да хапна чернокопче. Тук в София съм виждала на табелката пред един магазин за риба, че продават чернокоп, но магазинът е много далече от вкъщи и не мога да ходя до там. Като се върна на работа ще ми е по-близо и тъкмо ще те питам как се приготвя най-вкусно в къщи  Grinning
Hariela така е, след като се обели кожата е червена, петното ще поседи, но постепенно ще почне да избледнява. Аз мазах с пантенол докато зарасне, после не съм мазала с нищо.
mela и аз се чудих по едно време къде си, но с двама бандита едва ли успяваш да се добереш до компютъра  Hug
Ия бързо да оздравяваш  Hug
Ради не знам дали ще имаш превод, не знам на коя дата правят ведомостите от НОИ, но ако ги правят ден преди превода, може и да те огрее. Аз също не виждам да са ми занесли документи. Справката изглежда по-различно от преди. Виждам старите занесени, а отгоре стои надпис, че сметката ми е представена за последен път на 16.11.12  newsm78

# 443
  • Варна
Аз също не виждам да са ми занесли документи. Справката изглежда по-различно от преди. Виждам старите занесени, а отгоре стои надпис, че сметката ми е представена за последен път на 16.11.12  newsm78
И при мен така беше, после се появи декларация по чл.53 със статус, че по случая са започнали плащания и ето днес имам превод.  Mr. Green
Sunny_Girl мммм меденки..  Heart Eyes Знаеш ли, че точно вчера си мислех за домашни меденки.  Laughing Я дай рецепта, пък да видим дали ще подлежи на корекция.  newsm78
Мела радвам се, че се разписа. Наскоро си мислех за теб и си викам кой знае какво ти е с двама пакостници.  Heart Eyes Дано по-често ти отдават възможност да ни навестяваш.
Зелда мерси за хубавите думи.  Hug И приятна разходка. Дано скоро разкараме бацила и се присъединим към вас, Марси, ннннн. Толкова отдавна не съм ви виждала. Чак Стела ми се стори мнооого пораснала.
hedgehog in the fog  welcome Чак ти се чудя как толкова време не си писала.
И ние сме със сополи...  ooooh! Пак.  Confused Вчера ни прегледаха, но засега нищо притеснително. Пръскам с физ.разтвор и еуфорбиум и смятам да купя повече лук.  Mr. Green

# 444
  • Варна
Здравейте момичета,

Мела, радвам се, че се разписа! Скоро си мислех за вас   bouquet!

Цеца, стискам палци за зъболекаря. Ни обичам и аз техните процедури, ама след бременността и диетата при кърмененто, на финала правих 4 кариеса и съм минус едн зъб  #2gunfire.

Ани, много хубав подарък си избрала за Яна. Аз още не съм решила какво ще е, пък и родата чака да дам идеи за подаръци на дребчо, ама хич нищо не ми идва на ум! newsm78

Съни, преместихте ли се вече в новата къща? Вчера си мислех за вас и колко ще ви е хубаво и уютно - нов дом, пълен с дечица - разкош!!!!

Зелдичке, как е в новия дом? Вече ми е домъчняло за всички от варненската дружина - не сме се виждали отдавна   bouquet И да-а-а мама е фографа на Кирцата! В тази връзка, Дони, прахтих ти още малко снимчици на Анджи по ел. поща. Не зная дали ги видя и тях! момичета зда вземем да се организираме, та да се видим, може в някой детски кът, ако е студено. Марси води папАя в един в Мамс енд ми. Може да го уважим  newsm78

Добре дошли, hedgehog in the fog и Алексей и от мен!

Деси, наболедувахте се и вие. Айде вече да ви изоставят всички неприятности!

Тони, Сийн, дано намерите общ език с мъжете вече. И не ги корете прекалено, те просто "...са от Марс"  Wink

Зелдичке, и аз обичам класика, ама сега здравата се моря с една Мадам Бовари  Wink. Освен, че време не ми остава напоследък и книгата ми дава отпор. Бях забравила, че трудно се чете. Пустите му обстоятелствени романисти на 19 век  Laughing

Марс, ентусиастка си ти! Сега пък ръчна украса за Коледа. Направи ми и на мен  Wink, че нещо хич не съм сръчна, че и въображение ми липсва   bouquet

`Айде, всички болни да оздравяват

# 445
О, като казахте меденки и аз мечтая да направя нещо - кифлички, меденки, сладки, все не остава време, а така искам да пробвам робота ми как ще замеси брашното. В темата за кухненските роботи има една мацка, която има същият като моя и прави чудеса с него има и блог, скоро гледах там меденки.
http://djemmasvetlana.blogspot.com/search?q=%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D … D0%BD%D0%BA%D0%B8

# 446
  • София
Здравейте и от мен, момичета!
Аз всеки път си обещавам да съм по-активна, но все не успявам, за което отново за пореден път се извинявам  Embarassed
В къщи РС - то стои в спалнята и си ви чета редовно докато Нели спи, но все не смея да пиша за да не я събуди тракането по клавишите. Опитите ми да убедя ММ да преместим машината за сега все се провалят  #2gunfire
Добре дошли, hedgehog in the fog и Алексей и от мен!
Windy много се радвам, че отново се включваш в темата Макси е страшен чаровник  Hug
Ще се опитам да се включа малко по темите:
Спрях да гладя лятото в най-големите жеги - реших, че ми стига толкова и аз мразя гладенето.
Риба Нели яде от кухнята - там предлагат скумрия, отделно в къщи си правим сьомга на скарата - обожава я.
Също така като правя кюфтета на скара - идва и иска още докато са на скарата  hahaha (и все се сещам за Алинка и Боян)
Между храненията не давам нищо.
Нели си посуква нощем непрекъснато, като се събуди пак, после към 9:30, 10 хапва попарка или филийка с кашкавалче или кисело мляко с бисквити. Между 12 и 13 ни е обяд - основното меню от кухнята. Като се наспи (почти винаги около 2 часа й се събират следобеден сън) към 17 давам десерта от кухнята, който почти никога не изяжда и на половина. Между 19 и 20 давам супата със сухарче. За приспиване пак суче и така. Готвена манджа яде всякаква, а десертите ми ги отказва.
Нели се страхува от всичко, което издава силен шум- прахосмукачка, сешоар, миксер, бормашина, флекс, но се мъчим да го преодолеем за сега без успех
За къпането- Нели обожава да се кисне и да си играе в коритото, нямам проблеми с измиването и на косата (не че я имаме много де  Joy)

# 447
  • Варна
Какви бисквити давате на дребчовците. Вчера се загледах по рафтовете в Пикадили, ами то във всички има разни емулгатори, стабилизатори, косерватори, захар. Уж бебешки!

По колко пъти на ден акат бебоците ви. Кирил се беше установил по веднъж на ден, но от десетина дни доста зачести. Няма разстройство, Слава Богу, че след болницата ако се беше случило щях да се побъркам! Ето вчера например ме "зарадва" с ПЕТ пълни памперса. Не зная дали да се притеснявам!  newsm78

А,и да ви питам за възстановяването? Килограмите ми вече са що годе в норма, но пустия му корем.....няма и няма прибиране  #2gunfire #2gunfire. Не, че полагам някакви усиля, ама все пак...

Петкова, Даниел е прекрасен! Достоен наследник си имите!

# 448
Много ме зарадвахте, че не сте ни забравили!  Hug
Съни, ти близнаци ли чакаш? Ако е вярно мила направо си ви представям и вас Laughing Да са живи и здрави! Heart Eyes
Е не може да се пише. И двамата са застанали до мен и вдигат ръце да ги взема. Накрая взех и двамата, ама Калоян бута Емил да слиза. Joy
Може ли тази рецепта за бананови бисквитки? Wink

# 449
  • Варна
Mela, nnnnn http://vkuhniata.wordpress.com/2010/05/27/gluten-free-sugar-free-cookies/ .
Аз сега правя тези - http://celiakbg.blogspot.com/2011/06/blog-post.html. За мен обаче, че много захар.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт