Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 46

• 57 648
  • 775
  •   2
Отговори
# 210
Фен, как добре го каза.. наистина в последните серии е като статист...
А и сериалът не е в камерно изпълнение, та да се вторачваме всички само и единствено в султана!
всички образи около него рефлектират върху ореола му или хвърлят сянка върх величието му, нали?

Така е, но ми се струва, че не бива по този начин да се обезличава образа на главният герой, който освен това е и историческа личност.
Те го докарах до там, че да изглежда като наперен петел, който само заглажда перушина и гледа как кокошките си изкълвават очите заради него newsm78

# 211
  • Burgas
....
 Единственият даден отговор беше... косата. Показателно е, че дори самата Мерием не я харесва, защото беше казала в едно интервю, че би стояла далеч от нея, ако живееха в едно и също време.

подкрипям всичко написано в  защита на Хюрем и още добавям,че  отговора за косата беше писан след като се отчете  факта, че Хюрем е удивителна жена заради силата си да се бори и отстоява победите си ...какво са там за нея разни  Фирузета и тем  подобни, hahaha,  та ако ще и всички миски на Турция да се изредят ....от това ще пострада само образа на султана, но не и самата Хюрем.

цитирам поста си от предишни страници

Цитат
Хюррем султан, не е и не може да бъде най-безгрешната при тая  жестоката борба , защото  там, където й се наложило да живее, действал само един закон: или теб те унищожават, или  ти унищожаваш.

А  опитите да бъде приравнена с ранга на робиня, интригите на хасеки Махидевран и Хафса Валиде султан,  опитите да бъде отровена, пребивана и унижавана,я  правят от  една истинска противничка и техен  враг  до степента на пълното им физическо отстраняване.
 Хюрем е подтикната от инстинкта за самосъхранение на себе си и своите деца в интригите на двореца, затова смятам ,че  личността и е  уникална защото   успява да стане независима със средствата на самия харем, защото силата и е в осъзнатите зависимости, които тя превръща от свои пороци в свои преодолени предимства.

Бих добавила още ,че в нея аз виждам и една много силно обичаща жена способна да изпие отровата подадена и` от любимия човек, една много чувствителна и ранима душа, която умее да прощава на всички, които искренно съжаляват, че са и` сторили зло, и за  която в същото време  важи поговорката Като живееш с вълци, ще трябва да виеш като вълк .  

# 212
  • Варна
Благодаря ketri. Най-после и аз се справих.

# 213
# 214
За да не копирам целия пост,а само това:

Няма какво да напишем повече! Изцяло подкрепям мнението ти!

Подкрепям изцяло. smile3525
+1  Peace и бих искала да допълня,че каквото и да е направила Хюрем е било от любов,а според мен в любовта и на война всичко е позволено  Wink
А и спомнете си първите епизоди каква беше когато пристигна в харема.Най-яркия ми спомен е нейния смях и как разсмиваше султана,толкова бяха сладки  Heart Eyes Така,че сега в каквото и да я обвиняват,еми те я направиха такава  Peace

# 215
Благодаря за отговора, наистина си изясних гледната ви точка!
За външността няма какво да говорим - хубава е, макар да не е точно моя тип красота. За мен лично Валиде султан беше най-красивата от всички.

По отношение на другото - не смятам, че решението й за промяна беше истинско, а само водено от интереса. Но няма смисъл да спорим, отново ви благодаря, че изяснихте недоумението ми.

Сега за характера и. Определено не ми харесва факта, че в последно време е много истерична и я направиха убийца. Но пък да не забравяме какво и се случи. Започнах филма от началото. Никой никога не и помогна освен Нигяр в началото и Хатидже, но после я хвърлиха на вълците (не споменавам слугите и, те не могат да и помогнат). Дори и султана не застана зад нея. Дори и робините, които посегнаха на живота и са още живи. Оставиха я сама срещу всички, но въпреки това тя е още жива и е законна съпруга на султана. Успя сама! Колкото повече я тъпчат, толкова по-силна става. Когато реши да се промени и целуна полите на Махито, се държеше подобаващо, но Валиде се обърна срещу нея.

Какво да ви кажа? Може би повечето от нас в такава ситуация биха се превърнали в престъпници. Всъщност житейските изпитания показват истинската същност на човека. Ако желаете, размислете над тези думи на св. Августин по този повод: "В един и същи огън златото пламти в червено и дими плявата... От значение е не какви нещастия се изстрадват, а какъв е човекът, който ги понася."

------------------------------

По отношение на Ибрахим: видях, че някой беше цитирал френски исторически филм. Наистина умира загадъчно, не е екзекутиран публично.
Със смъртта на Ибрахим паша приключва първият, изключително успешен етап от управлението на Сюлейман.

# 216
  • Burgas

Така е, но ми се струва, че не бива по този начин да се обезличава образа на главният герой, който освен това е и историческа личност.
Те го докарах до там, че да изглежда като наперен петел, който само заглажда перушина и гледа как кокошките си изкълвават очите заради него newsm78

Не бива я !Това не е  интрига, а идиотизъм и издевателство над историята  ! Ако някой си беше позволил подобна волност с  българска историческа личност ? Я си представете  newsm78

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 21:43 от PIPINA127

# 217
  • София

ЛЕКА НОЩ  И ПРИЯТНА НОВА СЕДМИЦА Hug Hug Hug

# 218

Османската империя едва ли е имала по-красив султан!  
....

ooooh! Laughing Joy.......

Джу, ако зависеше от теб, всички султани щяха да ги избират по красота най-вече и Империята щеше още да съществува  Rolling Eyes

Обаче е имало и грозни бейове  Whistling.... Laughing

Joy

Peace

За Жената на Годината съм доста резерве  Confused

# 219

Цитат на: Fabrizia79
Скрит текст:
Може би повечето от нас в такава ситуация биха се превърнали в престъпници. Всъщност житейските изпитания показват истинската същност на човека.
Да, може би! Но в такива ситуации другият ЕДИНСТВЕН избор е да бъдеш ЖЕРТВАТА!
Е,как да постъпи тогава човек,на който нищо човешко не му е чуждо!?

Обаче е имало и грозни бейове  Whistling.... Laughing
 Grinning А тоз "грозния" от снимката може,може...........

# 220
  • Мюнхен
Благодаря за отговора, наистина си изясних гледната ви точка!
За външността няма какво да говорим - хубава е, макар да не е точно моя тип красота. За мен лично Валиде султан беше най-красивата от всички.

По отношение на другото - не смятам, че решението й за промяна беше истинско, а само водено от интереса. Но няма смисъл да спорим, отново ви благодаря, че изяснихте недоумението ми.

Сега за характера и. Определено не ми харесва факта, че в последно време е много истерична и я направиха убийца. Но пък да не забравяме какво и се случи. Започнах филма от началото. Никой никога не и помогна освен Нигяр в началото и Хатидже, но после я хвърлиха на вълците (не споменавам слугите и, те не могат да и помогнат). Дори и султана не застана зад нея. Дори и робините, които посегнаха на живота и са още живи. Оставиха я сама срещу всички, но въпреки това тя е още жива и е законна съпруга на султана. Успя сама! Колкото повече я тъпчат, толкова по-силна става. Когато реши да се промени и целуна полите на Махито, се държеше подобаващо, но Валиде се обърна срещу нея.

Какво да ви кажа? Може би повечето от нас в такава ситуация биха се превърнали в престъпници. Всъщност житейските изпитания показват истинската същност на човека. Ако желаете, размислете над тези думи на св. Августин по този повод: "В един и същи огън златото пламти в червено и дими плявата... От значение е не какви нещастия се изстрадват, а какъв е човекът, който ги понася."

Да не забравяме, кога се развива действието и че за онова време това е нормално. Едва ли бих убила съперницата си или се борила за мъж, който ми изневерява. Аз дори не знам дали бих простила. Говорим за един султан и за друг период. Сега се развеждаш и започваш нов живот и то с децата си. Но тогава е било друго. Нито да си вземе децата, нито да си вземе друг мъж и т.н. Тогава или убиваш или убиват теб или децата ти. Затова е трудно да гледаме на нещата от наша гледна точка

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 22:28 от bggirl22

# 221
Харемът - какъв е той в действителност?
Летописецът Дорсун бей писал: "Ако слънцето беше мъж, то и на него би било забранено да наднича в харема"

Но пък вижте за какво става въпрос  Embarassed

http://www.fresher.ru/2010/07/01/garem-kakoj-on-na-samom-dele/

# 222
Да не забравяме, кога се развива действието и че за онова време това е нормално. Едва ли бих убила съперницата си или се борила за мъж, който ми изневерява. Аз дори не знам дали бих простила. Говорим за един султан и за друг пепиод. Сега се развеждаш и започваш нов живот и до с децата си. Но тогава е било друго. Нито да си вземе децата, нито да си вземе друг мъж и т.н. Тогава или убиваш или убиват теб или децата ти. Затова е трудно да гледаме на нещата от наша гледна точка

Изпревари ме с отговора, докато гледах картинки Grinning
Същото смятах и аз да напиша ...едва ли бихме могли да се поставим на тяхно място и в онова време, за да можем да ги съдим за действията им. Тогава се е действало така- убийства, отрови и целият подобен арсенал за постигане на целите. Така е било в цял свят. Даже и в днешно време това продължава да е практика. Преди време ми разказваха, че това което гледахме в латино сериалите не е чиста измислица, а реалност...там също съперницата много често биваше отровена Grinning

# 223
  • Мюнхен
Никога не бих посегнала на съперницата си. По-скоро бих резнала на мъжа ми някои части (разбира се в кръга на шегата). Аз лично съм твърдо зад Хюрем, без да бих постъпила по същият начин. За мен мъжа, който се подиграва с мен и чувствата ми, не заслужава дори и минута повече от времето ми. Дори и да ме боли, но какво да прави Хюрем? Няма база за сравнение тук!

# 224
Същото смятах и аз да напиша ...едва ли бихме могли да се поставим на тяхно място и в онова време, за да можем да ги съдим за действията им. Тогава се е действало така- убийства, отрови и целият подобен арсенал за постигане на целите. Така е било в цял свят.

Да, това е абсолютно вярно. Общо взето са били кръвожадни и примитивни, вкл. и българските и западноевропейските владетели. От сегашната си позиция наистина е трудно да ги разберем.

Но къде е обаче "историята на една любов"? Любов ли е да избиваш наложниците на мъжа си и той да наблюдава снизходително отстрани и да кима величествено? Любов ли е да живееш с убиец? Не разбирам на какво толкова се възхищавате в образа на една завършена убийца. Били я горили, тровили и т.н. Тя не прави ли същото? С какво е по-добра от своите мъчители? Ами тя е същата убийца като тях. Щеше да е по-добра, ако използваше разума си, а не кръвожадните си инстинкти. Обаче разум -йок.

Ибрахим например също е убиец, но действа с разум и финес. Премерен и далновиден. Хюррем е елементарна и предсказуема. В тоя ред на мисли, с предстоящата смърт на Ибрахим сериалът ще загуби много, но за мое съжаление, такива са историческите факти.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт