CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №26

• 47 400
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
maiicheto, съвсем ясно трябва да обясниш на вуйна си, че смяташ да си търсиш работа, на която да ти плащат и да те осигуряват, защото това което тя прави не е никак редно. Вярно, че те е научила на занаят, но това продължава вече 4 години доколкото разбирам. Не е редно да работиш без пари и осигуровки толкова дълго време, ти сама трябва да уважаваш труда си, за да го уважават и останалите. Може в най-скоро време да решиш да заживееш самостоятелно или да имаш дете, тогава ще са ти необходими и доходи и осигуровки.  Тя може така още 4 години да те върти ти да и вършиш работата, а тя да се оправдава, че е криза и няма пари да плаща на друг човек, който да и върши работа. Тя кризата няма да свърши утре, ще продължи, но ти трябва да извоюваш финансовата си независимост.

# 496
Хора, тя е още студентка. Аз не съм работила преди да стана на 24 в България, и съответно съм изкарала и няколко стажа преди това. Чак после започнах да работя без пари.
За редно не можем да кажем на 100%, защото по-добре понякога да се научи нещо за без пари, отколкото да е сервитьорка или продавачка за пари, но да не работи по специалността.

# 497
  • БГ
Тъкмо пиша тук днес и ми се обадиха за интервю.Сега забравих какво коментирахме назад за дрескода? newsm78 Костюм е ясно, че ще е но с пола или панталон според вас? То работата е ясна-ще направят подбор за пред протокола и ще назначат техния човек, ама аз все пак да съм на ниво, newsm03
идеи?

# 498
Тъкмо пиша тук днес и ми се обадиха за интервю.Сега забравих какво коментирахме назад за дрескода? newsm78 Костюм е ясно, че ще е но с пола или панталон според вас? То работата е ясна-ще направят подбор за пред протокола и ще назначат техния човек, ама аз все пак да съм на ниво, newsm03
идеи?

Зависи от позицията най-вече.
 Аз бих се облякла така, че да ми е удобно/ в рамките на костюма де/.
Мисля си, че нервните жестове при неудобно облекло се набиват в очи. А за такива, като мен, които не са свикнали да носят поли, панталона е за предпочитане.

# 499
Зависи от позицията и какво ти е удобно най-вече.

# 500
  • БГ
мерси, то пък забравих , че с пола и ботушките ще се гледат ........кой знае как ще тълкуват модела, абе хоря всякакви .май на панталон ще заложа пак, на 2 срещи ходих с панталон и ме поканиха за работа ........все се чудя мая и с панталон отивам. Длъжността е  в офис, нищо особено .
Успех на чакащитите събеседване. Peace

# 501
мерси, то пък забравих , че с пола и ботушките ще се гледат ........кой знае как ще тълкуват модела, абе хоря всякакви .май на панталон ще заложа пак, на 2 срещи ходих с панталон и ме поканиха за работа ........все се чудя мая и с панталон отивам. Длъжността е  в офис, нищо особено .
Успех на чакащитите събеседване. Peace
След като е в офис , защо не сложиш нещо по-неглиже . Тъмен панталон и едноцветна блузка или поло , за мен е ок. Костюм , за мен е твърде официална дреха, или поне за предварително интервю. Разбира се зависи и дали има такова изискване за служителите. Освен в банка, рядко (да не кажа , почти никога) ми се е случвало да вляза в офис и служителите да са костюмирани. За да ти дам пример: пускаме обява за служител в нашият офис и започваме да каним кандидати. Едното момиче дойде в такъв костюм ,че 20 човека я гледахме ето така  Shocked супер не на място беше облеклото и. Освен в нашият офис, като цяло в цялата бизнес сграда в офиса , почти не съм видяла служители с костюми. Риза- да , панталон , дънки , по-разчупено сако -да , ама чак с костюм от две части  Rolling Eyes
Разбира се : за позиция - изпълнителен и генерален директор, нещата са други.

# 502
  • БГ
ау ами аз винаги ходя така, това ми е стила Simple Smile
изобщо съм не на нясто явно.
първия път бях неглиже, защото не знаех че има интервю -панталон , жилетка .
втория - костюм от панталон, риза, елек.
и ме взеха на работа .
Сега затова съм в чуденка. Никога не бих отишла по дънки, ако знам че ще има събеседване, дори за продавачка да е. Малко съм си кипра аз . newsm03

# 503
Пола и поло с висок ток и някакво бижу.

# 504
 Wink ама разбира се. Ето сама го казваш , че така ти е удобно. Значи така си най-добре , с дрехи които са твои стил . Wink

# 505
   ....в пастелни тонове полата  Peace
Звучи страхотно за събеседване за работа!

А на мен не ми се обадиха за мечтаната работа!  Виждам , че отново са пуснали обява за позицията, за която аз се явих .....
Истината е , че не бях чула нищо положително за агенцията, (става въпрос за информац.. агенция Фокус),
но от години това беше първото място , от което ме потърсиха и се развълнувах..
 Завършила съм колеж за тв. репортер и водещ на предавания и новини, сега уча психология (да не вземе да ми закърнее мозъкът), ама досега все по барове работя.
 Много ми дотегна... Cry

# 506
  • Sofia
   ....в пастелни тонове полата  Peace
Звучи страхотно за събеседване за работа!

А на мен не ми се обадиха за мечтаната работа!  Виждам , че отново са пуснали обява за позицията, за която аз се явих .....
Истината е , че не бях чула нищо положително за агенцията, (става въпрос за информац.. агенция Фокус),
но от години това беше първото място , от което ме потърсиха и се развълнувах..
 Завършила съм колеж за тв. репортер и водещ на предавания и новини, сега уча психология (да не вземе да ми закърнее мозъкът), ама досега все по барове работя.
 Много ми дотегна... Cry

БЛИЦ търсеха репортери наскоро, може да им пишеш.

# 507
  • София
maiicheto, напиши си целият стаж и детайлно опиши какво си правила в семейната фирма. Помоли вуйна ти за писмена препоръка, която ще подкрепи думите ти по време на интервюта.
Аз пък смятам, че си постъпила много правилно и човешко и само си спечелила от тази помощ в семейната фирма  Peace

Еlla, с какво се занимава фирмата, в която ще ходиш на интервю? При нас очакването е за костюм, така че наистина индустрията има значение.

# 508
Можете ли да ми дефинирате "търговски сътрудник". Припокрива ли се с търговски представител или длъжностната характеристика е различна?

# 509
  • БГ
мерси момичета Hug , ще пиша след това какво съм измислила и впечатления .Малко се панирах нещо, ама знам че си имат свои хора за мястото та ще е само да отбият номера сигурно . Там  се влиза с някаква здрaва подплатеност . Но пък едно събеседване ще ми е от полза мисля .

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 13:44 от Еlla

Общи условия

Активация на акаунт