CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №26

• 47 402
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Red Velvet, да, точно за счетоводство ще си го напишеш ей така в СВто и няма да ти търсят никакво доказателство.
Да живее сивата и черна икономика...)

maiicheto, те да бачкат за по 2000лв., а на теб няма пари да ти плаща осигуровки за 4часа работен ден? Хайде стига глупости. Намерила си кой да и върши работата без пари. То занаят хубаво, но не е в това въпроса.

# 481
Аз и затова искам след държавния изпит да си търся вече друга работа - мога да си позволя да работя на ниска заплата или дори някоя стажантска програма като за начало, но все пак да е официално и да е различно. Не ми се работи като счетоводител.Имам се за отговорен човек, а и съм схватлива. Мисля си обаче, че от никоя организация няма да ми обърнат внимание на празното CV. Знам, че има половин година докато започна да търся работа, но исках да събера мнения по моя случай. Темата е изключително полезна за хора като мен.

# 482
Red Velvet, да, точно за счетоводство ще си го напишеш ей така в СВто и няма да ти търсят никакво доказателство.
Да живее сивата и черна икономика...)

maiicheto, те да бачкат за по 2000лв., а на теб няма пари да ти плаща осигуровки за 4часа работен ден? Хайде стига глупости. Намерила си кой да и върши работата без пари. То занаят хубаво, но не е в това въпроса.

Mirama, кажи й ти тогава като специалист как да постъпи.

Ай....моля Ви се.

# 483
Red Velvet, е за какво ми се молиш пък сега?. )
Че си специалист, хубаво....но Вие така ли си ги наемате счетоводителите и другите специалисти при вас?
С едно голо СВ и без никакви доказателства за опит и т.н.?

# 484
И аз го забелязах това, че някои хора имат неизживяно детство в университета.
Що да не те кефи държавната работа? Повечето хора си мечтаят за такава работа, вкл и аз  Mr. Green

Като си се представя след 10 години зад някое бюро на което седя откакто съм започнала .....настръхвам. Така си я представям държавната работа. Плюс ниската заплата  Confused ....започват да ми минават мисли за високи места в района и остри предмети  Crazy
Имам няколко много близки приятелки работещи на държавна работа на които заплата им не надхвърля 500 лв да не кажа 400. Вярно нямат проблеми с болнични и отпуски, имат по 2 деца или са бременни с второ, но никакво развитие, но те и не търсят. И са щастливи.
Преди да си подам документите и аз бях много навита, но като се огледах, помислих и реших, че не съм подходяща. Не ставам за тази работа.

# 485
  • София
maiicheto, в сходна позиция сме. И аз като теб съм работила с години в семеен бизнес, но нямам почти никакъв "официален" трудов стаж. Въпреки това съм си вписала всичко в автобографията, а в имейлите които се изпращат до фирмите наблягам на опита си. И тази седмица бях поканена на 3 интервюта Peace Отделен е въпроса, че отидох на едно, във втората фирма реших да не ходя след като се свързах с бивш служител, а на третото няма да мога да отида, тъй като заминавам извън София.

# 486
  • София
Здравейте и от мен.Аз също съм от търсещите работа в социалната сфера.Пуснах документи за позиция:"Младши експерт"-активна политика на пазара на туда-София.Одобрена съм по документи.Сега предстои тест!Правил ли е някой такъв тест?За позицията не се изисква опит!Моля ,ако някой има такъв тест или знае от къде да намеря,да ми пише.
Red,къде ще ме посъветваш да търся работа като социален работник освен в джобс и агенцията по заетостта?

тестовете обикновено а върху нормативната уредба в дирекцията, както и законовата база, която най - често се използва в работата. Успех!

# 487
  • Пловдив
Цитат
Офис-сътрудник
Описание и
Изисквания:    -Средно/Висше образование
-Компютърна грамотност- Word,Exel
-Работа със складова програма и касов апарат
-За предимство ще се счита опит в областта на застраховането-гражданска отговорност на автомобилите
Ние предлагаме:
-постоянен трудов договор
-работно време от 09 до 18 часа,събота от 09 до 14 часа

Моля,кандидатствайте с автобиография и снимки в цял ръст чрез jobs bg.Ние ще се свържем с избраните от нас кандидати.
Месторабота:    Пловдив / България
Заплата:    500 BGN (Нето)
ooooh!

# 488
  • София
момичета, не знам как се навивате така да работите без пари. Ясно е, че осигуровките ви се покриват от университета, но някак редно е поне едните джобни и едната трудова книжка да ви издадат.

Моят съвет е да си поискате препоръки. Това също върши работа. На интервю изобщо не е нужно да обяснявате бизнеса семеен ли е, как са ви осигурявали, колко са ви плащали, други подробности...

# 489
Майче, препоръка искай, най-добре сама си я напиши и я копирай и на вуйна ти да я прочете и да я запомни, щото може да й звъннат бъдещите ти работодатели. Препоръката и опита който си натрупала са много по-ценни от трудов стаж в книжката и дори и от пари в брой Peace не съжалявай за нищо, имаш бъдеще, винаги в началото е трудно.

Моят съвет е да си поискате препоръки. Това също върши работа. На интервю изобщо не е нужно да обяснявате бизнеса семеен ли е, как са ви осигурявали, колко са ви плащали, други подробности...
много точно  Peace

# 490
  • БГ
maiicheto според мен пиши в CV работата във фирмата . Но няма да мине за държавна работа, защото често искат копие на тр. книжка. Огледай се за програмите от Бютрото по труда, има сега стажантски програми . Вуйната няма да коментирам, но според мен се махай от там и си търси своя работа !Успех!
За това как се работи за без пари или в държавна за малко пари, сме коментирали.Няма избор за друга работа, не сме в София всички за съжаление Whistling

# 491
Аз писах на maiicheto на лични, но нека напиша и тук. Няма нищо по-ценно от това да си научил много неща. Аз силно насърчавам дори неплатения стаж в началото на кариерата. Сега вече има много хубави програми по ЕС, но преди нямаше. При мен са започнали 4-ма стажанти, двама от тях работят при нас. Другите двама в други организации. И си го писаха в сиви-тата.

Никога не съм питала някой фирмата дали е семейна, те сами се прецакват кандидатите като ми го кажат. И като започнат да ми се обясняват как еди какво си и еди що си.

Разбира се, за всички счетоводители има тестове, но в случая потребителката не е тръгнала да става главен счетоводител.  Peace

# 492
  • София
Според мен спокойно може да кажеш, че си била на граждански договор. Или че си помагала в семейния бизнес, без да си имала какъвто и да било договор. Знанията са тези, които ще ти отворят врати, а не само титлите в трудовата книжка. А винаги си личи кога един човек има реален опит и кога само теоритична подготовка.

# 493
Аз да кажа за мен. Получих обратна връзка, продължавам, ще има още един кръг.
Тъкмо сега имам още доста проекти в момента, а и има промени при нас. Искам да съм наясно със ситуацията.
Но е хубаво,че ми дадоха обратна връзка.  Peace

# 494
Аз да кажа за мен. Получих обратна връзка, продължавам, ще има още един кръг.
Тъкмо сега имам още доста проекти в момента, а и има промени при нас. Искам да съм наясно със ситуацията.
Но е хубаво,че ми дадоха обратна връзка.  Peace
Браво, Red! Успех на финала!  thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт