CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №26

• 47 408
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте и от мен.Аз също съм от търсещите работа в социалната сфера.Пуснах документи за позиция:"Младши експерт"-активна политика на пазара на туда-София.Одобрена съм по документи.Сега предстои тест!Правил ли е някой такъв тест?За позицията не се изисква опит!Моля ,ако някой има такъв тест или знае от къде да намеря,да ми пише.
Red,къде ще ме посъветваш да търся работа като социален работник освен в джобс и агенцията по заетостта?

# 466
Меги, не знам да ти кажа. Зависи какво ти се прави.

# 467
Red,няма  значение каква е работата.Важно ми е да не е на смени и без събота и неделя.Социални дейности съм завършила,нямам стаж по специалността.Така,че каквото се случи.Ще съм благодарна ако дадеш някаква идея

# 468
Aми при нас има много колеги, които са завършили това. И на стаж идват при нас.

# 469
Здравейте и от мен.Аз също съм от търсещите работа в социалната сфера.Пуснах документи за позиция:"Младши експерт"-активна политика на пазара на туда-София.Одобрена съм по документи.Сега предстои тест!Правил ли е някой такъв тест?За позицията не се изисква опит!Моля ,ако някой има такъв тест или знае от къде да намеря,да ми пише.
Red,къде ще ме посъветваш да търся работа като социален работник освен в джобс и агенцията по заетостта?
Виж в сайта на агенцията и министерството където си кандидатствала. Там ще намериш списък с одобрените и необходимите закони които трябва да знаеш.

Аз се отказах от държавната работа. Като теб бях минала първият етап и като видях какво е необходимо реших да не се напрягам допълнително. Пък и държавната работа не ме привлича.

Между другото днес за първи път бях на лекции в ТУ. Искам да ви кажа, че се върнах в 10 клас.  ooooh! Още не мога да го проумея как хора на по 24 и отгоре се държат като ученици.
Много лошо впечатление ми направиха.  Confused

# 470
И аз го забелязах това, че някои хора имат неизживяно детство в университета.
Що да не те кефи държавната работа? Повечето хора си мечтаят за такава работа, вкл и аз  Mr. Green

# 471
Аз пък не, за тея мижави пари не бих си причинила държавна работа

# 472
Аз съм За държавната работа, но зависи в кой сектор. В моя лично, опита ще ми бъде от голяма полза за в бъдеще, но трябва да дочакам да си взема тъпия държавен изпит, на който не можах да се явя на време по здравословни причини  #Cussing out
Ред, права си, де да беше френско "р"  (и то е част от проблема) ама не е. Но пък и аз си знам дефектите и не кандидатствам примерно за оператор в call център или нещо подобно. Макар, че и търговски представител съм била и продавачка, и никой не се е оплакал от мен. Много често хората с някакъв по сериозен "дефект", се стараят в пъти повече  Naughty
Успех на всички, и дано успеем да намерим мечтаната работа  Hug

# 473
На много хора в по-малки градове държавната работа е мечтаната такава.
Дава сигурност, стабилност и т.н.
А и в София от държавна до държавна работа има огромна разлика.
Едни вземат по 300лв., други по 3000лв. и нагоре. )

# 474
Здравейте, на всички. Чета Ви от доста време, но сега се престраших да пиша и аз. В момента съм 4-ти курс сп. Икономика на човешките ресурси - много искана от мен специалност. Живот и здраве, искам и магистратурата да ми е в тази сфера " Управление на човешките ресурси". Изключително съм доволна от обучението си и нямам търпение да започна да се занимавам с това. Искам да се обърна към вас с един казус и се надявам на някакво странично мнение по моя проблем, защото не мога да преценя сама.
След 12-ти клас, по 1-2 дни в работната седмица и в събота, както и всеки ден в неучебно време ( лятото и по време на сесия) ходя на работа в счетоводната къща на вуйна ми. Там помагам с каквото мога - включително правенето на кафе, чистене, ако се наложи, пазаруване на дребни неща, но повечето ми задължения са свързани с административна работа - връзки с клиенти, изготвяне на оферти и водене на преговори по телефон или ел.поща, вече водя и няколко малки фирми, познавам 2 счетоводни програми, възложено ми е ТРЗ-то, познавам добре нормативните актове, свързани с дейността, ходя в териториалните дирекции на НАП, както и в НОИ, запозната съм с повечето процедури, подхождам доста сериозно и наистина полагам старание в това, което върша. Проблемът ми е в това, че не съм на трудов договор и съответно нямам все още нито един ден трудов стаж. Придобила съм навици и умения, които обаче няма как да докажа. Как според вас е редно да подскажа на евентуалния си бъдещ работодател за тези знания и умения? Малко ме е срам , че на 22 години нямам официален трудов стаж, а не съм спирала да работя от завършването на гимназията.

# 475
maiicheto, малко кофти от страна на роднина да не те назначи на трудов договор, при положение, че ти вече вършиш реална работа.
Говори да те пише поне на 4часа.

# 476
Ами истината е , че тя няма възможност да ми плаща осигуровките. То и поради тази причина започнах преди години - невъзможност да назначи официално човек и да плаща заплата и осигуровки. Клиентите бавят таксите, разходите са огромни, не си позволява да бави заплати и осигуровки на  назначените счетоводителки и аз се съобразявам с това. Не получавам пари, само попивам и крада занаят.Знам, че звучи несправедливо към мен, но все пак сме семейство и ако не аз, то кой друг ще разбере вуйна ми.

# 477
Ами истината е , че тя няма възможност да ми плаща осигуровките. То и поради тази причина започнах преди години - невъзможност да назначи официално човек и да плаща заплата и осигуровки. Клиентите бавят таксите, разходите са огромни, не си позволява да бави заплати и осигуровки на  назначените счетоводителки и аз се съобразявам с това. Не получавам пари, само попивам и крада занаят.Знам, че звучи несправедливо към мен, но все пак сме семейство и ако не аз, то кой друг ще разбере вуйна ми.
Не че нещо, но счетоводна кантора, която не може да се самоиздържа Shocked
Краденето на занаят добре, но това са четири години все пак. Как така не може да ти плаща осигуровки,при условие, че водиш и ТРЗ? Вуйна ти на изпарение ли живее и ако като шеф на кантора не може да се справи, да се хване някъде като редови счетоводител, та да си изкарва прехраната. Супер странно ми е това, ще ме извиняваш.
Не бива да те е срам, че нямаш официален трудов стаж на 22г. И аз нямах-четири години работех като сервитьорка, точно след гимназията, но ми плащаха, въпреки че нямах договор.

# 478
А кой ще ти иска доказателства? Пишеш си го в сиви-то без грам срам.

Разчупете малко закостенялото мислене, иначе никой няма да Ви извика на интервю.  Peace

# 479
Zolka,  не искам да я защитавам, но жената не може да захвърли бизнес граден години наред и да отиде другаде само защото последните 2 години има спад в работата. Да ми плаща на мен осигуровки и заплата означава да намали заплатите на останалите счетоводителки. Не е голяма кантора, 4 жени са, работата намалява, но заплатите им са същите - осигурява ги на реалните заплати, а те никак не са малки. Говоря за суми между 1600 и 2000лв.
Red Velvet, ти като специалист къде би ме посъветвала да го напиша в CV-то - в месторабота името на фирмата и основни дейности или в проф. умения и след това да обяснявам ситуацията на интервю? Защото при първото лъжа, че съм работила официално на даденото място.

Общи условия

Активация на акаунт