Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 316
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив

Разлика в заплащането на майка ти няма.За програмата в социалните ще ви искат повече документи.
За да й прехвърлиш майчинството като на работеща,трябва да има един отработен ден.

# 286
Благодаря ти от сърце.  bouquet

# 287

Разлика в заплащането на майка ти няма.За програмата в социалните ще ви искат повече документи.
За да й прехвърлиш майчинството като на работеща,трябва да има един отработен ден.
[/quote

Само внясам малко уточнение.Програмата вече не е към социалното подпомагане, а към Бюрата по труда.

# 288
Здравейте, искам да попитам нещо:
1. Имам ЕТ на мое име, допреди месец съм била по майчинство в друга фирма, в момента съм регистрирана в Бюрото по труда. Трябва ли да нося бележка от ЕТ-то в социалните, при положение, че фирмата не е действаща и не се водя на договор там.
2. След няколко месец ще сключвам брак и семейния доход ще се повиши. Трябва ли да уведомявам социалните след сключването на брака или чак следващата година при подаване на документите?

# 289
  • София
Момичета дойде време за документите за детските и аз пак с питания  Blush
1. За Ева и Рая виждам, че на 21 Март миналата година съм подала документите, т.е. трябва сега до края на месеца да ги подам. А на Дария документите ги занесох на 27 Май, въпреки че се роди края на март, изпуснах април месец да ги подам....и сега на нея чак тогава, не може сега на трите накуп, така ли ?!?
2. От декември месец миналата година мъжът ми е съкратен и е на борсата. Бележка с доходите 12 месец назад...една част от социалните(няма ПИК код така че на място ще ходи), една от фирмата му, но ме притеснява, че те ще го замотаят, защото без това ги съдят колективно за неправомерно съкращение. Ако има ПИК кода може ли така да ги видя сумите и напиша или става само със справка от фирмата...
 ooooh! много мразя като дойде момента с документите

# 290
  • Пловдив
Момичета дойде време за документите за детските и аз пак с питания  Blush

1.На Дария док не ли прикрепени към молбата ти за другите две деца?За нея си носила само акта и мед бележка,без бележки за доход.Април подаваш за трите деца наведнъж
2.За месеците,през които е работил само бележка от фирмата върши работа

ПП Кога пораснаха тези деца.Помня,още не беше родила и коментирахме нещо за майчинството ти.А сега вече са големки и трите

# 291
  • София
 Hug Elfita и аз точно се чудех кога се търкулна 1 годинка, тя и Дария се търкулва, все още не ходи  Grinning
Дария е родена н 28Март, докато получа документите април месец се забавих и не успях април месец нищо да подам....и накрая на 27 Май носих само акта, мед бележка, без бележка за доходите. Защо Април месец и на трите едновременно да подам newsm78 ... няма ли да е късно за Ева и Рая, а рано за Дария , или пък трябва Май месец на трите да подам

# 292
  • Пловдив
Да,сега преброих месеците щом си подала март мин год сега пак подаваш март месец и за трите госпожици.Документите на третото са прикрепени към другите и детските му свършват с тези на другите две деца.

# 293
  • Русе
Здравейте!!!! ИЗВИНЯВАМ се аз пак не разбрах ....аз съм бремена в 4 месец с моя мъж не сме женени....но ще си припознае детето ни:)
 Аз,съм безработна съкратиха ме и бях бремена на непостоянен трудов договор  в 6 седмица
имам стаж около 9 месеца ще имам ли право на еднократна помощ след раждането ми...притеснява ме,че моя взема над 350 лв на месец...като не сме женени трябва ли да му декларирам дохода newsm78 newsm78 newsm78 или само моя стаж ....
И една фирма ми предлага да ме запише както съм бремена на работа ...но условието ми е да си плащам осигуровките...не съм говорила още с него,защото една позната ще ме свърже с него...но се притеснявам дали ще са посилни тези усигоровки за на ,защото ако са над 50 лв  Confused Tired Cry Cry Cry Cry

# 294
  • Русе
Моля,някоя мама която е минала през това ...да сподели и да ми пише
благодаря ,ви предварително
аз много се тревожа,защото незнам дали ще ни стигат паричките .. с моя ..много неприятно ,че ме махнаха от работа аз нямам трудна бременост и щях да си работя поне до 4-5 месец
сега само с една заплата на моя ни е доста друдно да си поемаме къщните нужди Sad
особедно с този ток които всеки месец се вдига със светлинна скорост

# 295
  • Пловдив
harikliq_222,отговорих ти в другата тема

Не пускай едно след друго мнение,а използвай бутона редактирай

# 296
Преведоха ли детските, преди малко проверих - моята сметка е празна!

# 297
Преведоха ли детските, преди малко проверих - моята сметка е празна!

Все още не.

# 298
  • Западен парк
Здравейте! Имам питане: Има ли страница на която мога да виждам кога и колко детски надбавки ми се превеждат. Нещо подобно на сайта на НОИ със справката за майчинство, осигуровки и т.н.?

# 299
  • Пловдив
Има ли страница на която мога да виждам кога и колко детски надбавки ми се превеждат

Не

Общи условия

Активация на акаунт