Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 410
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте,
От всичко изчетено досега не ми стана от кога се полагат детски надбавки. След изтичане на 2-годишното майчинство или след самото раждане на детето?

От раждането,ако отговаряте на дохода.Като документи се подават в месеца,последващ този на раждането

# 121
Здравейте, нямам време да чета назад за да видя дали е отговаряно на моя въпрос, затова ще го задам: какъв е срока за подаване за детски, моята Мира се роди на 26 ноември 2012г. Благодаря Ви предварително!

# 122
  • Пловдив
Здравейте, нямам време да чета назад за да видя дали е отговаряно на моя въпрос, затова ще го задам: какъв е срока за подаване за детски, моята Мира се роди на 26 ноември 2012г. Благодаря Ви предварително!

Още през декември е можело да подадеш документи.Направи го сега.

# 123
  • София
Здравейте,
От всичко изчетено досега не ми стана от кога се полагат детски надбавки. След изтичане на 2-годишното майчинство или след самото раждане на детето?

От раждането,ако отговаряте на дохода.Като документи се подават в месеца,последващ този на раждането

Много благодаря за отговора, т.е. излиза че сме изпуснали две години  Rolling Eyes Не знам как си бях решила, че детските се полагат след изтичане на майчинството  newsm78

# 124
  • Пловдив
Много благодаря за отговора, т.е. излиза че сме изпуснали две години  Rolling Eyes Не знам как си бях решила, че детските се полагат след изтичане на майчинството  newsm78

Да,изпуснали сте.Подайте документи този месец.

# 125
Здравейте,мами.Предстои ми отново да подавам молба за детски надбавки.На предната заповед пише,че ми дължат до 31.01.2013.Сега януари ли трябва да подам документи с доходи до декември или февруари с доходи до януари.Мисля,че е второто,но пък имам спомен,че служителката ми каза "Е хайде,следващия януари пак!"Благодаря!

# 126
Здравейте,мами.Предстои ми отново да подавам молба за детски надбавки.На предната заповед пише,че ми дължат до 31.01.2013.Сега януари ли трябва да подам документи с доходи до декември или февруари с доходи до януари.Мисля,че е второто,но пък имам спомен,че служителката ми каза "Е хайде,следващия януари пак!"Благодаря!

Трябва да подадете през м.февруари, с доход до м.януари.

# 127
Здравейте!Получаваме детски надбавки, през май месец ще подавам пак документи,но мъжът ми беше в неплатен отпуск до 17-ти януари,а за периода до края на април няма да има документи,защото заминава в чужбина и не може да се запише на борсата!Какъв документ мога да представя за последните 3месеца?Дано да ми разберете въпроса!Благодаря предварително!  bouquet

# 128
  • Варна
през последните 12 месеца имам доходи и от граждански договори, ясно че трябва и те да влязат в декларацията, но коя сума точно, защото нали има нормативно признати разходи и облагаемия доход е малко по-нисък

# 129
през последните 12 месеца имам доходи и от граждански договори, ясно че трябва и те да влязат в декларацията, но коя сума точно, защото нали има нормативно признати разходи и облагаемия доход е малко по-нисък

И аз се включвам със същия въпрос!
Декларира се цялата сума по гражданския договор или се декларира сумата след приспадане на Нормативно признатите разходи? Изключително важен въпрос!

И още един въпрос?
Ако подам молба за детски този месец - то трябва да декларирам всички доходи получени през 2012 година, но например за декември майчинството ми е преведено на 3 януари 2013 година - него трябва ли да се декларира?

Благодаря предварително - въпросите за мен в момента са от изключителна важност!!!!

# 130
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
За гражданските договори - Декларира се брутната сума, преди приспадане на нормативно признатите разходи. (За справка ППЗСПД чл.3)

Относно получените пари през януари - не ги декларирате...те ще влязат в следващата справка...
Декларирате само сумите, които реално сте получили през 2012...

# 131
Здравейте, имам малки притеснения относно документите, които трябва да подам през месец февруари за детски надбавки. Аз съм безработна от 27 март 2012г. и съм регистрирана в бюрото по труда с право на обезщетение.Какви документи ще са ми необходими за подаване за детските, от Бюрото по труда ще ми трябва ли служебна бележка, а от НОИ? Днес ще си получа служебна бележка от бившия работодател за доходите ми от началото на миналата година, но за друго не знам.

# 132
  • Пловдив
Здравейте, имам малки притеснения относно документите, които трябва да подам през месец февруари за детски надбавки. Аз съм безработна от 27 март 2012г. и съм регистрирана в бюрото по труда с право на обезщетение.Какви документи ще са ми необходими за подаване за детските, от Бюрото по труда ще ми трябва ли служебна бележка, а от НОИ? Днес ще си получа служебна бележка от бившия работодател за доходите ми от началото на миналата година, но за друго не знам.

за доходите от БТ не ти трябва бележка.от социалните ги виждат служебно.ти обаче трябва да ги попълниш в молбата тези доходи.от социалните могат да ти направят разпечатка,ако не знаеш кой месец колко си получила

# 133
Здравейте,

Споко, то и аз така като се замисля... може да ви е смешно, но съм изпуснала около 10 години да взимам детски...  ooooh! и то не за друго, а защото всичките ми приятелки постоянно се оплакват, как все ги връщали за нещо... и така аз се отказах да ги искам даже. Сега като ви чета обаче, се замислям да взема и аз да опитам да направя необходимото, пък да видим какво ще стане...

# 134
Здравейте,

Споко, то и аз така като се замисля... може да ви е смешно, но съм изпуснала около 10 години да взимам детски...  ooooh! и то не за друго, а защото всичките ми приятелки постоянно се оплакват, как все ги връщали за нещо... и така аз се отказах да ги искам даже. Сега като ви чета обаче, се замислям да взема и аз да опитам да направя необходимото, пък да видим какво ще стане...

Е не е толкова страшно! Thinking Опитай. Защо да ги губиш а ако  са ти изрядни документите няма за какво да те върнат.

Общи условия

Активация на акаунт