Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 396
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте.Искам да ви попитам мога ли да подам декларация за детски надбавки,ако нямам бележка от работодателя за доходите.В сайта на НОИ пише всички доходи.

# 136
  • Пловдив
Здравейте.Искам да ви попитам мога ли да подам декларация за детски надбавки,ако нямам бележка от работодателя за доходите.В сайта на НОИ пише всички доходи.

НЕ
ако през 12 месечния период си работила,ти трябва задължително бележка за доход от работодателя.Дори да си била по това време в обезщетение за бр и раждане или в отпуск за гл на дете до 2 години

# 137
Здравейте, аз искам да попитам за удостоверението за брутните доходи - задължително ли е в него доходите да са описани по месеца на получаване, а не по месеца, за който се отнасят? Предварително благодаря за отговора.

# 138
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, аз искам да попитам за удостоверението за брутните доходи - задължително ли е в него доходите да са описани по месеца на получаване, а не по месеца, за който се отнасят? Предварително благодаря за отговора.

По месеца на получаване е задължително.

# 139
Здравейте.Имам следният въпрос : Имам проблем с работодател,по време на болничен за бременност фирмата бива продадена на друга пазарджишка фирма без да прекатява дейност.Нямам никаква връзка с новия собственик и дори подаването и изплащането на болнични и документи за майчинство е почти невъзможно/чрез жалби къде ли не/.Та въпроса ми е -тъй като от социална служба ми отказват отпускане на детски надбавки защото дефакто няма кой да ми даде бележка за брутен доход,може ли бащата на детето /с когото нямаме брак/ да вземе тези 35 лева?

# 140
А да ви попитам колко време след раждане на дете може да се вземе еднократната помощ за раждане, май до 2г беше?

# 141
  • Пловдив
А да ви попитам колко време след раждане на дете може да се вземе еднократната помощ за раждане, май до 2г беше?

До 3 г от раждането

Milena_87 ,ако имахте брак,можеше,но като нямате мисля,че не може той да взема детските.Но в казуса с брак,отново щяха да ти искат бележка от работодателя

# 142
Ееее супер, благодаря за отговора, не съм изпуснала значи още.
А имам и следния въпрос, мъжът ми е на трудов договор от 2 месеца, преди това реално е бил безработен, но не се е водил никъде, в смисъл на борсата например, плащал си е сам само здравни осигуровки. В такъв случай какъв документ трябва да представя за неговите доходи за последните 12 месеца, става въпрос за детските помощи? Ще представя за последните 2 месеца, но какво друго ще трябва знаете ли?
Предварително благодаря за отговорите!

# 143
Не може наистина.От Дирекция Социално Подпомагане ме пратиха да искам бележка за брутни доходи в Нап.Благодаря.

# 144
За дете с ТЕЛК какви документи трябва да подам за да получавам детси надбавки?

# 145

Молба-декларация,към която прилагате ЕР НА ТЕЛК без доходи.Имате право и на 189 лв за това че детето е с ТЕЛК.Към молбата отново прилагате ТЕЛК.Имунизациите не са задължителни.

# 146
  • София и там където не се пуши
Същите и ТЕЛКа - имаше май и процент, но детските са двойни. В деца с увреждания има теми.

# 147
Здравейте.Имам следният въпрос : Имам проблем с работодател,по време на болничен за бременност фирмата бива продадена на друга пазарджишка фирма без да прекатява дейност.Нямам никаква връзка с новия собственик и дори подаването и изплащането на болнични и документи за майчинство е почти невъзможно/чрез жалби къде ли не/.Та въпроса ми е -тъй като от социална служба ми отказват отпускане на детски надбавки защото дефакто няма кой да ми даде бележка за брутен доход,може ли бащата на детето /с когото нямаме брак/ да вземе тези 35 лева?
Старият собственик едва ли незнае на кого е продадена фирмата!
Освен това търговският регистър е общо достъпен!
С малко ровене и ти ще намериш адреса, ако знаеш ЕГН на бившия собственик, пък изобщо няма да се затрудниш! Peace

# 148
  • Пловдив
Ееее супер, благодаря за отговора, не съм изпуснала значи още.
А имам и следния въпрос, мъжът ми е на трудов договор от 2 месеца, преди това реално е бил безработен, но не се е водил никъде, в смисъл на борсата например, плащал си е сам само здравни осигуровки. В такъв случай какъв документ трябва да представя за неговите доходи за последните 12 месеца, става въпрос за детските помощи? Ще представя за последните 2 месеца, но какво друго ще трябва знаете ли?
Предварително благодаря за отговорите!

За месеците,през които не е работил ще попълни декларация свободен текст и ще покаже трудовата книжка за справка

# 149
извинявам се, ако вече има отговор на този въпрос, но социалните не си вдигат телефоните.... ако нямам брак с бащата се гледат само моите доходи 12 месеца назад. някъде обаче четох, че се делят на две, така ли е?? в конкретният случая -  ако през половината период съм била без работа и съм се осигурявала сама, а за другата половина съм взимала, например, 600 лв за месец, делено на 2 става 300 и тогава отговарям на изискването?

Общи условия

Активация на акаунт