Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 386
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
извинявам се, ако вече има отговор на този въпрос, но социалните не си вдигат телефоните.... ако нямам брак с бащата се гледат само моите доходи 12 месеца назад. някъде обаче четох, че се делят на две, така ли е?? в конкретният случая -  ако през половината период съм била без работа и съм се осигурявала сама, а за другата половина съм взимала, например, 600 лв за месец, делено на 2 става 300 и тогава отговарям на изискването?

Само твоите доходи,да
А на колко ще се делят,зависи колко деца имаш?Ако е едно,се дели на две.Ако са две,се дели на три

Гледат се бруто доходите ти 12 м назад.Не се гледат месец по месец,а се събира сумата бруто за 12 те месеца и се дели на две.Ако имаш едно дете

# 151
много благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 152
За месеците,през които не е работил ще попълни декларация свободен текст и ще покаже трудовата книжка за справка
Много ти благодаря!   bouquet

# 153
Момичета , който може нека ми отговори. Значи имам следното питане към вас- Единият ми син на8.01 навърши 4 годинки , а другият на 5.03 ще стане на 1 годинка. Кога трябва да отида да подам документи за детски- сега след РД на баткото  и после след РД на малкия или наведнъж след като мине РД на малкия ми син?  Така няма ли да изгубя нещо от детските на баткото? И другият ми въпрос е подаването на документите за детски трябва да бъде през месеца последващ РД на детето нали или се бъркам нещо? Мерси предварително.

# 154
  • Пловдив
Момичета , който може нека ми отговори. Значи имам следното питане към вас- Единият ми син на8.01 навърши 4 годинки , а другият на 5.03 ще стане на 1 годинка. Кога трябва да отида да подам документи за детски- сега след РД на баткото  и после след РД на малкия или наведнъж след като мине РД на малкия ми син?  Така няма ли да изгубя нещо от детските на баткото? И другият ми въпрос е подаването на документите за детски трябва да бъде през месеца последващ РД на детето нали или се бъркам нещо? Мерси предварително.

РД тата не обвързват подаването за детски надбавки
В момента получаваш ли детски?

# 155
Да, получавам. Нали детските са за една година и документи се подават след като детето се роди . И така вече 3 години подред си вървят нещата за баткото. Затова го свързвам с рожденните дни на децата.

# 156
  • Пловдив
Да, получавам. Нали детските са за една година и документи се подават след като детето се роди . И така вече 3 години подред си вървят нещата за баткото. Затова го свързвам с рожденните дни на децата.

За двете деца или само за едното?
И след като получаваш и си вървят нещата какъв точно ти е въпроса?

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 20:33 от ♥Elfita♥

# 157
Явно аз не се изразих правилно, затова се получи недоразумение. Но както и да е. Simple Smile И за двете дечица получавам детски ,но след като малкия се роди миналата година, отидох и подадох едновременно и за двамата документите . Тъй като малкия е роден март, мисля, че подадох документи април и за двамата си синове, и мисля, че така изпуснах два  месеца пари за баткото- март и април. Може и да бъркам, ако е така поправи ме. Не че са много пари де.  Wink И сега се опитвам да се сетя, бележката от работодателя,  кои месеци трябваше да включва да знам какво да кажа на счетоводителката, че всеки път ми я грешат.

# 158
  • София и там където не се пуши
Явно аз не се изразих правилно, затова се получи недоразумение. Но както и да е. Simple Smile И за двете дечица получавам детски ,но след като малкия се роди миналата година, отидох и подадох едновременно и за двамата документите . Тъй като малкия е роден март, мисля, че подадох документи април и за двамата си синове, и мисля, че така изпуснах два  месеца пари за баткото- март и април. Може и да бъркам, ако е така поправи ме. Не че са много пари де.  Wink И сега се опитвам да се сетя, бележката от работодателя,  кои месеци трябваше да включва да знам какво да кажа на счетоводителката, че всеки път ми я грешат.

Месеца в който си ходила предишния път, в същия трябва да отидеш и сега.

# 159

За да си сигурна, най-добре отиди до социалното подпомагане или се обади по телефона и попитай до кога са ти отпуснати детските.Така ще си сигурна кога трябва да подадеш.

# 160
Благодаря ви момичета! Наистина ще е най-добре да звънна на социалните.

# 161
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, последната година съм в майчинство - справка за доходите пак ли работодател издава? И кое се взима за доход - реално полученото като майчински или доходът, от който са изчислени?

# 162
Имам един въпрос и знам, че не е по темата затова се извинявам предварително! Искам само да попитам къде мога да задам въпрос свързан с пенсионното осигуряване?

# 163
Здравейте, последната агодина съм в майчинство - справка за доходите пак ли работодател издава? И кое се взима за доход - реално полученото като майчински или доходът, от който са изчислени?
Здравей Galactic !
Да удостоверението за доход е от работодателя, като в него пише 0 лв. Справката за то4ните суми се получава служебно в соц. подпомагане и са реално получаваните доходи.

# 164
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, последната агодина съм в майчинство - справка за доходите пак ли работодател издава? И кое се взима за доход - реално полученото като майчински или доходът, от който са изчислени?
Здравей Galactic !
Да удостоверението за доход е от работодателя, като в него пише 0 лв. Справката за то4ните суми се получава служебно в соц. подпомагане и са реално получаваните доходи.
Ясно, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт