Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 331
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Може ли някой друг да подаде моите документи за детски? И още нещо - мога ли да подам документи, в които ще се застъпва един месец от миналото подаване? Биха ли приели ? /т.е. ако съм подала документи от 03.11-02.12. сега може ли за 02.12-01.13?/

Благодаря!  bouquet

Няма пречка друг да ви занесе документите, ако вие и съпруга ви сте подписали молба-декларацията и се носят двете лични карти за справка и всички останали документи.Втората част за месеците не  я разбрах.Ако питате дали може да подадете молбата един месец по-рано, значи не.

# 256
  • София
Благодаря на Dorothy и bisera75 за отговорите!   bouquet
Проблемът е там, че нямаме брак и за това само аз подавам документи за детските. В такъв случай ще пробвам таткото да ги занесе или бабата и дядото, мен едва ли ще ме пуснат от работа... а иначе за месеците - да, това имах предвид 1 месец по-рано.

# 257
При изчисляване на брутните доходи, само сумите по Т21 ли се вземат.Ако има суми по Т19 суми за социални разходи, те прибавят ли се към Т21 по месеци, та да се получи средното?

# 258
на 31 01 2013г.подадох документи за еднократна помощ за второ дете,но още нищо не съм получила.това нормално ли е или да ходя в социалната служба?за първото дете помня че доста бързо ми ги изплатиха newsm78 мерси предварително

# 259
на 31 01 2013г.подадох документи за еднократна помощ за второ дете,но още нищо не съм получила.това нормално ли е или да ходя в социалната служба?за първото дете помня че доста бързо ми ги изплатиха newsm78 мерси предварително

Ако е заведена молбата в м.януари то вече трябва да са преведени.Обадете се и питайте.

# 260

Ако е заведена молбата в м.януари то вече трябва да са преведени.Обадете се и питайте.
мерси,ще звънна  bouquet

# 261
Здравейте,
синът ми скоро ще навърши една годинка. кога трябва да подам отново документи за получаване на детските надбавки? благодаря!

# 262
  • Пловдив
Здравейте,
синът ми скоро ще навърши една годинка. кога трябва да подам отново документи за получаване на детските надбавки? благодаря!

Детските не вървят по години.Кога е последния месец,за който имаш право на детски

# 263
Ами подадох документи след раждането му... все още съм по майчинство. Не зная честно казано, има ли как да проверя онлайн например?

# 264
Ако детето ти е родено през месец март 2012та година, и ти си успяла да си вземеш акта за раждане на детето и всички документи за доход и си успяла да подадеш миналата година документи през март, то и тази година трябва да подадеш през месец март.
Ако не успяла да направиш това през март и си подала документи през април, то и тази година трябва да подадеш документи през април.

# 265
  • Пловдив
има ли как да проверя онлайн например?

Не,няма.
Трябва да си пазиш заповедта или да си запишеш някъде кога си подала.Щом е след раждането си подала месец април и последния месец,в който имаш право на детски е март 2013 г.Трябва да подадеш април 2013 г.Но това е само условно,защото нито пишеш кога е родено детето,нито кога си подала документи за детски

и си успяла да подадеш миналата година документи през март, то и тази година трябва да подадеш през месец март.

Ако е родено март,детски за март 2012 не е взела.Молбата й се счита от април,ако е подала март или април.Често даже март не искат да приемат документите,при дете родено март

# 266
разбрах принципа, ще проверя. детето е родено на 18.03.2012г. Благодаря отново.

# 267
  • Пловдив
разбрах принципа, ще проверя. детето е родено на 18.03.2012г. Благодаря отново.

Първата възможност за подаване е април.Ако си подала тогава,отново април 2013 подаваш

# 268
Здравейте,
трябва да си изясня следния казус: Разведени съпрузи, детето живее при жената, но е записано на името на мъжа. То не фигурира в съдебното решение за развода им, т.като тогава жената е била бременна още. Има ли право на детски надбавки и как може да докаже, че тя се грижи за детето и то живее с нея, а не е при баща си?

# 269
  • Пловдив
Dani*mama na Amy and Peter,пробвала ли си да подадеш за това дете по общия ред?

Общи условия

Активация на акаунт