90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 202

• 36 271
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
GigiBo,  това правило да не се пие вода след 20.00 ч. къде го прочете? Не, не е в книгата!
Както и 2 часа след хранене, а не 30 мин. Би ли посочила източник на информацията?
По отношение на спорта - и в книгата си пише, че е добре диетата да се съчетае с повишена физическа активност за по-добри резултати. Вече всеки сам си преценява как да действа!

От книгата Тони !

".....

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ

Нашият ден е разделен на три цикъла от по 8 часа - храносмилане (20-4ч.), прочистване (4-12ч.), прием на храна (12-20ч.).

Цикълът на храносмилането е през нощта, затова тогава не се яде и не се пие.
Следва прочистващият цикъл, в който трябва да поемате плодови и зеленчукови храни, да пиете много вода и неподсладен чай.
Цикълът на хранене съдържа обяд и вечеря. Между тях трябва да са минали поне 3-4 часа.
90ДД предписва 4 до 5 хранения. До обяда, който в зависимост от работата ви може да е по различно време, можете да приемате на всеки 2 часа витаминна храна. След обяда следва при всички положения вечерята, която обаче да не е твърде късно, не по-късно от 20 часа (само по изключение, когато няма друг начин, може и да е по-късно).
Нашето мото: Храненето трябва да е наслада, енергия и лек.
Нашата умисъл: никакъв глад и 4 до 5 хранения на ден...."

В  увода - "Тяло и душа"

"...Свикнете с това да започвате всеки ден с чаша богата на магнезий минерална вода или чаша хладка (леко топла) вода, подправена с ябълков оцет и/или чаена лъжичка мед. До вечерта изпийте най-малко 2 литра вода. Яжте всяка храна бавно и с наслада..."

"....Във витаминния ден може да си помогнете със сушени плодове, ядки и семена - но внимание, една шепа е достатъчна!

Ако сте гладни може да си позволите на всеки два часа по един малък витаминен прием: плодов или зеленчуков..."

Както виждате , храненията не са 3, ами 4 и даже 5 ! Grinning

А в плодов ден на всеки 2 часа - малък витаминен прием ! Peace

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 23:36 от GigiBo

# 481
hahaha123,ще се радвам да стана 59 кг.-60 кг.
Мерси за куража! Ще продължавам все така,но с по-малко храна:)))

# 482
hahaha123,ще се радвам да стана 59 кг.-60 кг.
Мерси за куража! Ще продължавам все така,но с по-малко храна:)))

Ще стигнеш разбира се !   bouquet Просто имаш още много малко до заветното тегло , а по-малко килограми се свалят по-трудно от повечето ! Flowers Bouquet

# 483
  • Pleven, Bulgaria
Добър вечер,фиданки
Днес съм плодов и справих без прегрешения,даже ми е тежко,по не знайни причини
З:кафе и ябълка
О:банан и орехи
към 15 изпих един фреш
и вечерята ми беше 18:30 киви и банан
Утре съм на белтъчини и мисля да го карам само на млечни продукти

# 484
И аз съм твърдо за спорта. За жалост спрях да ходя на плуване, че все не ми остава време, но пък ходя поне 1 час пеша на ден и поне 3-4 пъти седмично правя упражнения вкъщи. Когато има с кой ходя и на тенис. Така си поддържах килограмите преди 90дд, а сега ми помага в отслабването.

Да се похваля, днес си купих нови дънки. Обикновено нося 12 (по UK-ската номерация), а новите ми дънки са 10  newsm44

днес въглехидрати
З нар
О 2 филии с лютеница
В 2 понички

Лека вечер, фиданки!

браво..аз бях 12 ,но като забременях си купих 16...срамота и сега съм 16 ахахахах

# 485
Интересно ми е , някоя от вас прилагала ли е ускорения режим на диетата, т.нар. TURBO UN , разработен е въз основа на едно изречение на авторките на книгата, на страницата с 29 воден ден в ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕТЕ!:
Цитат
Можете да замените въглехидратния ден със скорбелен или протеинов, или просто да го прескочите.
Ускореният режим на диетата започва на 46 или 75 ден. Той не е предназначен за бърза загуба на килограми, а служи единствено на хората, имащи застой около 10 дена и значението му е да шокира организма с промяна в ритъма на дните. На хората, имащи макар и минимални, но постоянни минуси, не се препоръчва този ускорен режим, защото може да предизвика неадекватни ефекти и много рядко да ускори отслабването, все пак това е шокиране на организма.
Вторият месец на 90 дневната диета е известен със забавяне на отслабването и затова се въвежда TURBO UN 12 дни преди втория воден ден.

Прилагали са я Доброславке тази схема и още я прилагат, при задържане , а някой само по тази схема карат второто си завъртане на режима , точно по тази схема на въртене на въглехидратите ,която описваш и май от същият словенски форум са я взели !

Казват , че са доволни, щото има повече белтъчни дни !  Laughing

И наистина функционирала промяната при задържане !

90-дневната диета използва  ниско- средно -високо- високо ,  а тази е ниско - средно - високо - ниско - високо - високо ,което пак са в крайна сметка същият брой въглехидрати, за цикъл !  Grinning

Просто различна схема на въртене !

Въртенето на въглехидратите е един много известен метод в спортната медицина за едновременно горене на мазнини и правене на мускули  Grinning
Има, най-различни такива схеми на ротация на въглехидратите , в зависимост от поставената цел.

На мен, нашата по ми харесва, защото не обичам белтъчния ден, пък и нямам задържане ! Grinning

Благодаря ,че я публикува Доброславче, че на някого със голямо задържане, може и да потрябва ! Hug

ЗА СПОРТА

За тези, които държат да спортуват по време ва 90-дневната  и искат да продължават да отслабват (а те май всичките искат, щом са на диетата  Thinking) почнете да ядете по-големи порции храна от дадената в диетата - иначе няма отслабване ! Grinning
Питайте си треньорите , ако на мен не ми вярвате , те много добре го знаят този факт, че стават лоши работи, когато приетите калории са недостатъчни за разхода, ама им кажете, точно колко и какво се яде в нашата диета ! Naughty

Аз казвам - за  три месеца, никой от вас тук , няма да умре без спорт, който спорт , повечето от вас, вероятно никога преди не са си и помисляли да правят , пък и не им харесва особено, да си признаят  Crazy  Grinning!

Вреди Ви, и то не само на диетата ви вреди и на организма вреди,  не ви помага да отслабнете и да станете стегнати , напротив  Grinning !
Ако някои се интересува, ще му обясна подробно, защое така !

В почивката, вече, спорта е супер ,за тези които,са го правили преди и искат да го правят  пак Grinning, По-врема на диетата е вреден, точка   Stop !

Не говоря за разходките пеша на чист въздух и за леки гимнастически упражнения , "пилатес"  дето им викат сега  Wink .

Те са отлични, даже!

Правете ги и ходете пеша поне по 30 минути на ден !

Йога е също много добре !

Ама спортове, от които ще се задъхате и изморите - ще ви донесат само вреда ! Stop

Те за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire след диетата !

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 00:36 от GigiBo

# 486
  • Cavan, Ireland
GigiBo, защо си мислиш, че ние не знаем, че не четем, че сме неуки и т.н.????

# 487
  • София
Остави я Виолинка, тя е всьо и вся! hahaha
Аз спорт без да се задъхаш и измориш не знам. Дори и пилатеса и йогата, дето са мега бавни Rolling Eyes

# 488
Остави я Виолинка, тя е всьо и вся! hahaha
Аз спорт без да се задъхаш и измориш не знам. Дори и пилатеса и йогата, дето са мега бавни Rolling Eyes

На йога съм се потила в пъти повече от колкото във фитнеса.
На пилатес също. Това, че са "бавни" не означава, че не са ефективни. Видът на натовареност е друга. Позите са статични, но натоварват също толкова добре мускулите. А когато аз ходих на йога бях 97 кила - няма такова потене просто!

Това, което казва GigiBo е ефекта на разваления телефон. Чела недочела и разбрала не-до-разбрала  обяснява. Винаги в основата на отслабването са стояли калориния дефицит и физическата активност. С 90 дневната не е по-различно. Просто принципа на прием на тези калории са различни и не е дневен, а на 4 ка. Физическата активност от една страна забързва метаболизма, а от друга - не позволява увисването и разплуването на тялото след отслабването. Разбира се, че е строго индивидуално и никой не препоръчва на човек 90-100-120 кила да рипа като откачен с въже за скачане примерно или да прави маратон. Всеки му - според възможностите. Но изключването на физическа активност е голяма грешка Simple Smile

# 489
  • гр. София
В началото GigiBo беше забавна, ама да навиваш човек да прави воден ден при положение, че лекар му е забранил да го прави, ми идва в повече  Sick То самото призоваване, че по-добре купешки бульон с мононатриев глутамат, отколкото никакъв бульон, е ясно за какво става на въпрос. Нищо не оправдава приема на мононатриев глутамат! Всеки има глава на раменете си, така че се предполага, че може сам да си търси информация и да я осмисля. Просветлението вече идва в повече. Моля GigiBo да не отговаря на поста ми, защото така или иначе няма да го прочета.

Иначе аз започнах деня с банан. За обяд смятам да направя ориз с картофи, а вечерята още не съм я измислила.

Пожелавам ви лек и спокоен ден!

# 490
Аз най- здравата мускулна треска някога през живота си, а не е като да съм се занимавала малко със спорт, съм получавала от йога.  Rolling Eyes После ходих като разглобена. Всяко едно мускулче ме болеше, но уви, не е моят спорт.

# 491
  • Бургас
А аз не разбрах ,защо е вреден спорта при диета?

# 492
А аз не разбрах ,защо е вреден спорта при диета?

и тя не знае Simple Smile)))) Не е вреден разбира се.
Аз съм медицинско лице.Работя в кардиология и пациенти на по 80 год ги караме да въртят вело ,(велотест) за издръжливост ,та какво остава за нас тук на по 30 да ни вреди.Просто ако имаш проблем кардиологичен -казваш на инструктора и програмата ще бъде съобразена със твоят проблем.Не помня кой по-горен пост каза''за всеки има даден спорт''.Така че спортувайте си Simple Smile))ТОВА Е ЗДРАВЕ:)

# 493
Анализирайте моля:

Принципно се меря сутрин на гладно, след посещението на тоалетната. Днес нещо ми се забави перисталтиката и реших да се премеря въпреки това и че няма да има кой знае какъв ефект. Премерих се 56.8. След половин час без никаква промяна (нито яла, нито пила) ми се доходи и отидох. Любопитството ме провокира да проверя с колко олекнах и кантара показа 57.3.    #Crazy

Нормално ли е Да съм качила тези 500 гр. или да купувам нов кантар? Кантара беше много хубав преди малкия син да "играе" с него, мереше и мазнини и мускулна маса. Сега само кг, но допускам възможността да не е верен изобщо след летежите, в които участва. Thinking

# 494
БебОле, не мога да го анализирам, но да ти кажа, че не си сама  Laughing С приятеля ми се шегуваме, че това е антиматерия  Mr. Green Ще се радвам да чуя по- логична причина.

Общи условия

Активация на акаунт