Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 631 128
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 855
  • София
За Гео Милев има мнения в темата за квартала и възпитанието в Клюкарника-31 стр., има за училищата и градините. Не особено ласкави.

# 856
За Гео Милев има мнения в темата за квартала и възпитанието в Клюкарника-31 стр., има за училищата и градините. Не особено ласкави.
[/quote
Благодаря за отговора, не познавам особено квартала, бих се радвала на повече подробности, защото сме пред избор, който почти е направен за там , аз нещо се дърпам още newsm78 newsm78

# 857
Здравейте,

Ще съм признателна, ако споделите впечатления за карето между 22 гимназия и градинката на Баня Мадара - общо взето блоковете между ул.Тунджа, ул.Бузлуджа, ул. Свиленица, ул. Княз Борис и Доспат.

Намерихме интригуващо предложение за по-голямо жилище старо строителство от 70те години и сега обмисляме дали ще имаме сили да се преместим. Мисля си че навика и привързаността към мястото, на което човек е свикнал да живее са от много голямо значение.

В момента всички недостатъци на квартала ни, започнаха да избледняват при мисълта, че ще го напускаме  Wink Най ми е трудно да се разделя с детската площадка, която е пред блока ни в момента. Заради нея като че ли съм готова да живея в по-тясно и неудобно жилище   Rolling Eyes

Не знам сега в кой район сте, но няма да сгрешите с новия.  Laughing
Вече е описан района, аз ще добавя още нещичко.
Като минус добавям и липсата на големи магазини - само един Фантастико в района и Пикадили в подлеза на НДК.
Целия район е зелена зона и паркирането вече е малко по-лесно, отделно доста сгради си имат вътрешни дворове, в които може да се паркира.

# 858
  • Sofia
Момичета много благодаря !!!   bouquet Имах нужда от окуражаване.
В момента живеем в Гоце Делчев, много сме свикнали с квартала и ако не ни трябваше апартамент с повече спални - нямаше и да си помисля да се местим.

Като съществен проблем пред мен стоеше да намерим старо строителство с три отделни спални. За съжаление старото "тоталитарно" строителство, към което сме привързани не предлагат често повече от 90 кв.метра.

Само да вметна, че вследствие застрояването с ново строителство в нашия квартал през деня паркирането е много затруднено. След въвеждането на синята и зелената зона, вече в Центъра паркирам по лесно  Wink

# 859
Щом е Гоце Делчев - недостатъците на двата квартала са сходни, надявам се да откриеш и оцениш предимствата на новия.

# 860
  • На земята, която е всъщност звезда.
....
Като минус добавям и липсата на големи магазини - само един Фантастико в района и Пикадили в подлеза на НДК.
...

Аз се сещам и за една Била по- нагоре, към Центъра по хигиена. Но пък е пълно с малки магазинчета във всички посоки, а и транспорт да искаш. За най- добрите медицински заведения да не говорим /МА, ВМА, Иван Рилски и пр./. Хубав район, ако те устройва жилището и цената, взимай и не питай за друго.  Peace

# 861
....
...

Аз се сещам и за една Била по- нагоре, към Центъра по хигиена. Но пък е пълно с малки магазинчета във всички посоки, а и транспорт да искаш. За най- добрите медицински заведения да не говорим /МА, ВМА, Иван Рилски и пр./. Хубав район, ако те устройва жилището и цената, взимай и не питай за друго.  Peace

Така е, освен това има на Скобелев Lidl, и в София мол има голям Пикадили  Peace

# 862
Е, аз говорех за магазини в които отиваш "по чехли" т.е. без транспорт.  Laughing
Lidl-а на Раковска е по-близо от този на Скобелев.  Grinning

# 863
  • София
Наистина в квартала има много малки магазинчета, но цените в тях са значително по-високи отколкото в търговските вериги. Това и паркирането са единствените минуси за мен. Ако аз трябва да избирам между него и Г.Делчев, не бих се поколебала да го предпочета.

# 864
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз отскоро смених квартала и от само себе си промених и пазаруването. В предишния квартал пазарувах един път в седмицата от големи хипермаркети, с колата ходех, пълнех цял багажник. Сега имам много малки специализирани магазинчета наоколо и започнах да пазарувам всеки ден - отивам и купувам в малко количество това, което ми трябва непосредствено за вечеря. Наоколо има големи хипермаркети, но не ми се занимава да ходя до тях.

# 865
  • София
Здравейте,
Ще съм признателна, ако споделите впечатления за карето между 22 гимназия и градинката на Баня Мадара - общо взето блоковете между ул.Тунджа, ул.Бузлуджа, ул. Свиленица, ул. Княз Борис и Доспат.

Аз съм израснала в квартала - 23 години от живота ми са прекарани там, всеки път като слизам "надолу" при родителите ми ми става едно такова, хубаво.
Според мен няма да сбъркате.
Г.Делчев е хубаво място, но завси в кое каре и много го презастроиха, транспорта също не е много уреден, но пък имаш парк наблизо.
Но и аз съм малко пристрастна към центъра и тази част, която сте избрали. Повечето кооперации имат вътрешни дворове, имаш детски парк наблизо, НДК ти е на 5 минути, парка зад Хилтън. Може навсякъде да се отиде пеша, има детска градина, гимназия.
На бул. Прага има едно страхотно магазинче за млечни продукти, домашни =)

# 866
Старите квартали са си стари квартали. С инфраструктура, дето се вика, можеш да идеш пеша до магазина, до аптеката и тн. В новите настроени квартали не става работата, всеки път палиш колата, за да пазаруваш, да не говорим, че няма къде да паркираш. винаги е удоволствие за мен да си пазарувам в кварталния магазин. Едно време ходихме и пълнихме количките в Карфур, хем купувах един куп ненужни неща, хем оставях големи суми. Квартала не си го давам за нищо, ама се говори, че щял да става Зелена зона.  newsm78 Сега не знам, дали живущите трябва да плащаме, иначе четох, че за една кола на година таксата е 100лв. Как е ситуацията в центъра след обособяването на зоните, ще се радвам ако някой сподели. Сигурно сутрин и вечер, като не важи зоната пак е пълно с коли. newsm78

# 867
Старите квартали са си стари квартали. С инфраструктура, дето се вика, можеш да идеш пеша до магазина, до аптеката и тн. В новите настроени квартали не става работата, всеки път палиш колата, за да пазаруваш, да не говорим, че няма къде да паркираш. винаги е удоволствие за мен да си пазарувам в кварталния магазин.
Да, и аз това харесвам - не одобрявам придвижването на къси разстояния с кола и пазаруването и услугите от "американски" тип - със запасяване и специална подготовка. Свършила съм млякото - излизам, купувам, нищо, че е 10 вечерта.

За зоната - зависи. Ние сме зелена и въпреки че сме на границата със синята (демек по-скъпата) винаги има места буквално пред входа. Денем, когато работят министерства, учреждения и т.н., е по-зле, макар че това са платените часове - но все пак едно място винаги ще се намери. Вечер е спокойно - няма високи блокове с много апартаменти, ниски къщи и кооперации са, доста възрастни хора, малко коли.

Има части на центъра обаче, в които по всяко време е трудно да се паркира. Все пак, аз намирам огромно подобрение в сравнение с периода, когато не беше платено паркирането по централните улици и например на Солунска се спираше в два реда.
Сега в кварталите се спира много по-трудно. Гъсто застрояване, много хора, две коли на семейство...  

# 868
  • На земята, която е всъщност звезда.
... Как е ситуацията в центъра след обособяването на зоните, ще се радвам ако някой сподели. Сигурно сутрин и вечер, като не важи зоната пак е пълно с коли. newsm78

През деня е кофти, може да се наложи да паркираш през 3-4 преки. Разбира се, непрекъснато се освобождават места, но за минути се заемат и трябва да дебнеш, което е изморително да се прави всеки ден. Но вечер, след 19 часа, си има места. Впечатленията са от района на Попа.

# 869
  • София
В Зелена зона съм и паркирането е много по-лесно, отколкото преди да я направят. За живущите има годишен абонамент, но трябва да отговарят на определени условия. На сайта на "Паркинги и гаражи" ги има.

Общи условия

Активация на акаунт