Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 624 505
  • 6 123
  •   2
Отговори
# 4 005
Темата явно е за и против на колите/ГТ, та да се отбележа и аз.
С ГТ транспорт отиване и връщане от/до работа - час и 20 минути, с кола 12-15 минути, най-близкият магазин за пазруване - отиване и връщане - 7 км, с ГТ поне час и нещо, с кола 10 минути

Да, когато има възможност, защо да не ползваме ГТ - при ходене в центъра например, няма смисъл, защото ще се въртя 2 часа да търся паркомясто, но за да спестявам време за да почистя вкъщи или да си доспя, за да ида на работа, както и да отида да напазарувам за седмицата, няма как да стане иначе. Не мога да вдигам тежко, а само като взема прах за пране и омекотител и максимално допустимите кг за вдигане ги достигам. Не мога да чакам и всеки път ММ да идва с мен, за да носи торби, да ходим 15 минути до спирката, да чакаме на студа 15 минути, да се возим 15 минути и  после още поне 15 до вкъщи.

Миналата седмица бях в центъра, чаках трамвай 7 посока Борово 15 минути в 7 вечерта. Ми не ми обяснявайте, че ГТ е много ок.
А за "новите" автобуси, да, има, но например 63 си е от старите. 204 също не е много "нов".

# 4 006
Чудно ми е от къде до къде с кола е 12 мин, а с ГТ час и двайсет?

# 4 007
  • София
204 е много хубав автобус - малки са и винаги се претъпкани  Mr. Green

Ми да кажем от Манастирски Ливади до 112 детска градина - колата е под 10 мин с гт е над час  Wink

# 4 008
Веднага се сещам за маршрута от Гео Милев до Изгрев. По-бързо е да отидеш пеша отколкото с ГТ.

# 4 009
Веднага се сещам за маршрута от Гео Милев до Изгрев. По-бързо е да отидеш пеша отколкото с ГТ.

E, тях ги дели Цариградско шосе...нормално е да е най-бързо пеша.

# 4 010
Най-бързо е с кола, около 10-15мин. Около 50мин е пеша и уж толкова с ГТ, но реално там може да стигне час и двадесет минути с редовните закъснения на автобуса и задръстванията.

# 4 011
  • София

Е, не час и двайсет, но поне час. Младост - Слатина! По едно време работех в инд. зона до Слатина.
С кола се пускаш - Младост-Дружба и си там.
С транспорт - Младост-Плиска- пеша- 72 или ох, не ми се говори.

# 4 012
Преди 6-7 години пътувах Дружба-Бизнес парк няколко месеца с ГТ: 604-88-111. Излизах в 9:50, за да съм в офиса в десетина минути преди 11. Вечер си тръгвах в 20 часа, такова ми беше работното време, стигах вкъщи малко преди 22. По това време и автобусите не бяха често. Изтървеш ли единия, цялата схема заминава. След това си купих кола, излизах от нас в 10:40, респективно по това време няма трафик и стигах за десетина минути до БП.

# 4 013
  • София
88 е мега нелепа линия, дълга, бавна, неудобна. А почти няма какво да я покрие.
72 също.

# 4 014
Ами Студентски град - България мол? Вариантите са или с метрото: 280-метро-604/76/204-трамвай 7, или 102-трамвай 7. И в двата случая няма как по-бързо от час. А с кола се пускаш за 15мин по околовръстното и си там.

# 4 015
  • София
94 до НДК и оттам 204 - спира пред МОЛ-а
Но пак е минимум час.

# 4 016
Симеоновско шосе - мол Парадайс. С кола 5 минути, с автобуси -102-88 сигурно има час ако не ги засечеш правилно или си в час пик. Това ми беше маршрута за работа, никой не би избрал ГТ на мое място.

# 4 017
След 204 пак ти трябва трамвая, иначе е 20мин трамбоване пеша.

# 4 018
  • София
Мола е на един подлез от последната спирка на 204, какви 20 мин.
Аз не мога да разбера какво се опитвате да доказвате с горните примери, ясно е, че когато става дума за големи разстояния с няколко смени на различни транспортни средства, няма как ГТ да е по-удобен и бърз от кола. Странно е единствено при примерите - 1 час с ГТ, пък 15 мин пеша, но да има и такива.
С 88 едно време пътувах адси много и ми беше много даже удобна линията. Wink

# 4 019
204, поне последно като го ползвах, завиваше по Гоце Делчев, а мола е на Каблешков. 2 спирки са това, но ако трябва да вървиш пеша и да се потиш сутрин преди работа - ми не е яко.

Общи условия

Активация на акаунт