Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 624 481
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 080
Има ли днес квартал в София, който да не плува в киша, локви и кал? Кажете ми кой е и се местя да живея там!

# 4 081
Е как, Младост и Лозенец сигурно Simple Smile

# 4 082
Има ли днес квартал в София, който да не плува в киша, локви и кал? Кажете ми кой е и се местя да живея там!

Тцъ!  Naughty

# 4 083
Площад "Журналист" е с отопляеми  плочки. Simple Smile)

# 4 084

Около НДК.

# 4 085
  • София
За нсшата улица в Младост специално съм си купила гумени ботуши за дни като тези. Никога не се чисти. А сме на 20 м от булеварда.

# 4 086

Около НДК.

Е, то е инцидентно! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 4 087
Шегата настрана, днес е леш навсякъде.

# 4 088
Аз мисля, че Ив.Вазов е зона...поне по Витошка не е ли така? Зона или не, паркирането там е мисия невъзможна

Само по Витошка е зона, ела да видиш какво е навътре по улиците, особено покрай ТБГ и по Петко Каравелов.
Ами Лозенец в момента е много по-добре, отколкото беше без зона, не виждам защо Иван Вазов да е различно.

Ходя си пеш без проблеми, с кожени ботуши. Има на Семинарията плюещи плочки, по останалите улици си е ок, мокро е, но кал няма.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 14:56 от Анонимен

# 4 089
Кал по уредени с инфраструктура квартали има и там, където излизат строителни камиони, коли, паркирали в кални площи и покрай местата, където граждани си "съкращават" пътя като решат да минат през калната градинка. То не че е такав дълбока кал, да затъваш като по Елин Пелин, ама миналата седмица, в мокри и безснежни дни, излизам от нас, движа се само по тротоар, метро, пак тротоари и накрая се прибирам с кални обувки. Има един слой прахоляк, който не се мие и става кална киша или лятото се разнася на облаци.

# 4 090
  • In the shadows of my mind
Витоша Вю къде се намира? Човек трябва да има предвид, че близостта до планината има и недостатъци. Аз съм живял известно време в Симеоново, но  мен лично студа и липсата на слънце ме отказаха.
https://www.youtube.com/watch?v=6YR-khjFKrE

Каква е тази метростанция дето са я заболи по средата между мол Парадаис и Околомръсното?! Тази станция въобще не е в планираните за следващи разширявания метродиаметри (7+ години напред)! Пълна лъжа, не ги ли е срам?! Anguished
Този комплекс се намира на метри от Околомръсното, по-близо до Драгалевци, отколкото до града. До метрото на мола са поне 20 минути ходене с добро темпо, а всичко, което ще дишаш по време на този преход си е за твоите дробове... Има 2 автобуса май там, колко са редовни не знам. Обаче шумът и мърсотията от Околомръсното и Черни връх ще се равняват на това да захапеш ауспуха на колата. Не бих купила там въобще!

# 4 091
  • София

Каква е тази метростанция дето са я заболи по средата между мол Парадаис и Околомръсното?! Тази станция въобще не е в планираните за следващи разширявания метродиаметри (7+ години напред)! Пълна лъжа, не ги ли е срам?! Anguished
Този комплекс се намира на метри от Околомръсното, по-близо до Драгалевци, отколкото до града. До метрото на мола са поне 20 минути ходене с добро темпо, а всичко, което ще дишаш по време на този преход си е за твоите дробове... Има 2 автобуса май там, колко са редовни не знам. Обаче шумът и мърсотията от Околомръсното и Черни връх ще се равняват на това да захапеш ауспуха на колата. Не бих купила там въобще!

Наистина се обсъжда поне още една станция в посока Драгалевци - именно от нея трябва тръгне разклонението към Студентски град, - но вярно няма как това да стане до 6-7 години, а още по-малко до 2019-а, както твърдят в клипа.
http://gradat.bg/news/2017/11/22/3083491_eksperten_suvet_shte_ob … ie_na_metroto_ot/

И с всичко останало съм напълно съгласна - и за мръсотията, и за шума... Като се погледне колко е близо до пътя, веднага става ясно колко е кофти мястото. Единствен плюс би била евентуалната гледка към планината, ако няма място да се застроява още до Околовръстното.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 16:57 от Beretsheri

# 4 092
Каква е тази метростанция дето са я заболи по средата между мол Парадаис и Околомръсното?! Тази станция въобще не е в планираните за следващи разширявания метродиаметри (7+ години напред)!

Не знам до колко може да се вярва на тази  статия, но наистина точно между Парадайс и Околовръстното има планирана спирка. Включена е и в трите варианта...
https://www.dnes.bg/sofia/2018/01/12/tri-varianta-za-trase-na-me … ntski-grad.364840

# 4 093
Само гледката към Витоша е добра, но засега, не се знае какво ще изпляскат отпред. Иначе прах, шум и мръсотия колкото щеш. Има два автобуса....аз ги ползвам за Драгалевци, не са редовни, и не са и нови. Магазин - Фантастико на разклона за Драгалевци, а ако не направят още някакъв този ще се пръсне по шевовете, щото и сега на моменти няма място къде да се спре, за да се напазарува.

# 4 094
  • In the shadows of my mind
Аз за ново продължение по Черни връх посока Околомръсното четох още преди 2 години. Общо взето същите неща, които се пишат и сега Simple Smile Обмисляхме покупка горе-долу в района на 'предполагаемата' метростанция, но тъй като всичко беше толкова неясно, се отказахме (наличието на вече съществуващ удобен транспорт (и най-вече метро) беше решаващо за нас). В статията си пише, че няма нито срокове/предполагаеми бъдещи дати, нито финансиране. Аз поне не го виждам следващите 5-6-7 години, а и много зависи какво правителство ще дойде на власт, кой ще стане кмет...

Общи условия

Активация на акаунт