Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 624 481
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 065
Увеличи картата и ще видиш една сива стрелка по Дойран.
тя сочи към Борово Бъкстон, от там знаеш ли някъде ще се насочи към ман.ливади?
Аз също съм на мнение, че кварталът е ок, но заради големия брой жители, едно метро в западна, централна и източна част, ще е идеално. Може би по каблешков, еле като стане 6_ лентово?

Когато Каблешков стане 6 лентов, ще имаме връзката до Парадайз. Тогава и там ще е невъзможно за живеене от шум и прах.

# 4 066
Не, той май никой още не знае на къде ще се насочи след като стигне Каблешков .

# 4 067
Не, той май никой още не знае на къде ще се насочи след като стигне Каблешков .
Да извадя кристалната топка, да видя 2040-2050 какво ще покаже  Joy

# 4 068
Като се има предвид, че Каблешков разделя 5-6 квартала, и че ако метро мине по него
1. Ще се казва, че и южните квартали имат метро
2. Ще се свързват метролиниите не само в пресечната точка на центъра
3. Да не забравяме за проблемите по отчуждаване - веднъж оправили Каблешков, повече пари за отчуждаване няма да дадат никога.

Та...аз съм на мнение, че ще мине по Каблешков
Simple Smile

# 4 069
  • SF
Няколко пъти ти гледам постовете и са все против манастирските поля. Не знам защо така, ама ще се опитам да ти го обясня простичко -

Мммммм спирай да ги гледаш по няколко пъти, защото няма файда. Не съм против Манастирски ливади. Пиша това, което НА МЕН ми прави впечатление и описвам самата действителност, пречупена през моя поглед, моя вкус и натракана с моите пръсти по клавиатурата. Да, ако бяха квартал на Париж, евентуално щеше да четеш друго мнение за тях и щеше да ме обвиняваш, че им правя реклама.

Манастирски ливади не са облагодетелствани с градски транспорт и метро поне докъм 2035 година май няма да има. Откъм метро, както вече си прочела, заедно с Гоце Делчев и частта на Стрелбище около Южен парк и ул. Бяла Черква, остават "в нищото".

Ето ти и написано "за" Манастирски ливади - топ място, в полите на Витоша, излизат от входа, тръгват нагоре и вече са сред природата. Уникални гледки към планината и към града. Луксозни сгради с подземни гаражи, макар и недостатъчни. Няма съборетини, всичко е лъскаво, модерно, иноксово. В района има болница, хотели, фитнеси, едни от най-луксозните СПА центрове, страхотни модни ресторанти, прекрасен Южен парк, макар и през уикендите малко нагъчкан, еко, био, органик магазини, козметични центрове, Билла, 2 помпозни мола с всички екстри и удобства, населен е предимно от млади хора, семейства с възможности, затворени комплекси. Всичко това го поставя сред едно от най-предпочитаните места за купуване на нови модерни имоти в София. Инфраструктурата ще се подобрява, сигурна съм в това.
И най-накрая няма какво да ми обясяваш на мене простичко. Спокойно можеш да ми го усложниш, защото съм изключително детайлно информирана. Нали ми четеш постовете - имена, улици, минути, километри. Не личи ли колко съм наясно с обстановката?

Просто по-нагоре коментирах калта, липсата на тротоари и асфалт. Е, да, против калта съм в който и да било софийски, варненски, пловдивски и даже парижки квартал. Сори, ако това те разстройва.

# 4 070
Няколко пъти ти гледам постовете и са все против манастирските поля. Не знам защо така, ама ще се опитам да ти го обясня простичко -

Мммммм спирай да ги гледаш по няколко пъти, защото няма файда. Не съм против Манастирски ливади. Пиша това, което НА МЕН ми прави впечатление и описвам самата действителност, пречупена през моя поглед, моя вкус и натракана с моите пръсти по клавиатурата. Да, ако бяха квартал на Париж, евентуално щеше да четеш друго мнение за тях и щеше да ме обвиняваш, че им правя реклама.

Манастирски ливади не са облагодетелствани с градски транспорт и метро поне докъм 2035 година май няма да има. Откъм метро, както вече си прочела, заедно с Гоце Делчев и частта на Стрелбище около Южен парк и ул. Бяла Черква, остават "в нищото".

Ето ти и написано "за" Манастирски ливади - топ място, в полите на Витоша, излизат от входа, тръгват нагоре и вече са сред природата. Уникални гледки към планината и към града. Луксозни сгради с подземни гаражи, макар и недостатъчни. Няма съборетини, всичко е лъскаво, модерно, иноксово. В района има болница, хотели, фитнеси, едни от най-луксозните СПА центрове, страхотни модни ресторанти, прекрасен Южен парк, макар и през уикендите малко нагъчкан, еко, био, органик магазини, козметични центрове, Билла, 2 помпозни мола с всички екстри и удобства, населен е предимно от млади хора, семейства с възможности, затворени комплекси. Всичко това го поставя сред едно от най-предпочитаните места за купуване на нови модерни имоти в София. Инфраструктурата ще се подобрява, сигурна съм в това.
И най-накрая няма какво да ми обясяваш на мене простичко. Спокойно можеш да ми го усложниш, защото съм изключително детайлно информирана. Нали ми четеш постовете - имена, улици, минути, километри. Не личи ли колко съм наясно с обстановката?

Просто по-нагоре коментирах калта, липсата на тротоари и асфалт. Е, да, против калта съм в който и да било софийски, варненски, пловдивски и даже парижки квартал. Сори, ако това те разстройва.
Абсолютно. Некоректно представяне на кварталите от страна на брокери.

# 4 071
...
И на всичко отгоре кеарталът не е толкова задъстен откъм коли като уважавания от всички Иван Вазов. Израстнала съм там и знам какво беше - сега като стана периферия на платената зона е ужас...
Не е целият толкова ужасен, най-страшно е към ТБГ и Петко Каравелов, защото там го ползват от зоната на НДК. В парка паркират!  Към стадиона е една идея по-добре (добре, че болшинството ги мързи  да ходят от там до НДК, много им се вижда), ама само една идея. Но си права, че спешно се нуждае от зона.
Иван Вазов нямаше ли скоро да има зона за платено паркиране Thinking? Да му мисли следващата периферия Pensive ...
Имаше предложение заедно с Лозенец и Яворов, ама в район Триадица не го приеха. Тотални кретени! Сега ще чакаме да видим дали ще се сетят каква глупост са направили.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 10:02 от Анонимен

# 4 072
Аз мисля, че Ив.Вазов е зона...поне по Витошка не е ли така? Зона или не, паркирането там е мисия невъзможна

# 4 073
Това е много странно как "брокерите подвеждали клиентите" за Манастирски ливади. Все едно клиентите нямат очи да видят за какво иде реч. Това не само, че е не "престижен" квартал, това е сигурно най-кофти квартала в София. Даже в Европа не знам дали има толкова трагични градоустройствени изпълнения.

# 4 074
Аз не бих се доверила на ничие мнение за квартал преди да ида и да обикалям поне час из уличките да огледам какво къде има и как изглежда. И през цялото време си представям как бих се чувствала, ако живеех тук. Така отхвърлих Дружба 1, когато ние търсихме.

# 4 075
Подкрепям напълно. Усещането дали един квартал е твой или не е чисто субективно - един харесва шум и динамика, друг уединение и спокойствие. Е, кални улици и натъпкани с коли тротоари не зная на кой биха харесали.....ама това е друг въпрос
А за брокерите...напоследък гледам някакви PR изпълнения чрез съставяне на видеоклипове относно определени конкретни проекти НС леле мале, то направо раят на земята ти се обещава и една стимулираща музика - мечта. А и близост до метростания, която още не е почнала да се изгражда /Драгалевци например/ и се обещава пешеходно разстояние до планина и мол, и двете на поне четири-пет спирки с автобус и невъзможност да се ходи пеша, поради липса на всякакъв тротоар. Ама който гледа клипчета и картинки, може и да се върже. Конкретно за Витоша вю става въпрос, но и за сграда Алба и Тинтява гардън в Дианабад може да се каже същото.

# 4 076
Витоша Вю къде се намира? Човек трябва да има предвид, че близостта до планината има и недостатъци. Аз съм живял известно време в Симеоново, но  мен лично студа и липсата на слънце ме отказаха.

# 4 077
Ха, пише, че било на 2 км от лифта, същевременно мястото, на което е сложено на картата е на поне 4-5 км от долната станция на Драгалевския лифт. Сравнително близо е до мола, но не и до лифта. Също да се каже, че е в полите на Витоша е доста пресилено при все, че е още преди околовръстното.

# 4 078
Витоша Вю къде се намира? Човек трябва да има предвид, че близостта до планината има и недостатъци. Аз съм живял известно време в Симеоново, но  мен лично студа и липсата на слънце ме отказаха.
https://www.youtube.com/watch?v=6YR-khjFKrE

# 4 079
Чудя се в една нормална държава тези дали няма да ги глобят за заблуждаваща реклама.

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 14:02 от jedinait

Общи условия

Активация на акаунт