Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 624 496
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 050
Кое от горните точно е Луксозен квартал?
Единствено Стрелбище е малко по-добре откъм местоположение и да кажем за това може и да мине за по-луксозен.

Стрелбище е един от малкото квартали в София, който ми харесва като обстановка. Отварям скоба, че и там няма избор от храна като за мен, но поне е красиво и подредено, има така важните ви междублокови пространства и градинки. Кофтито е обаче, че транспорта е скандално зле и там си само с кола по най-задръстения булевард в София.

# 4 051
  • София
Ivan_Mihov, за каква храна става дума?
В Стрелбище няма Манджа стрийт и слава Богу!
Транспортът си е  екстра - тролей 8, автобуси 76 и 74 от едната страна /П.Ю.Тодоров/, 83 и 73 по Г. Делчев, бърз трамвай 7 и от пазара Ив. Вазов - трамвай 1. Центърът пеша е на 20-30 мин.

# 4 052
Иван Вазов, Стрелбище и Гоце Делчев са добре като разположение покрай Южния парк. Вярно е, че се попренаселиха в последните години - много нови строежи, но още има приятни райони в тях.

# 4 053
Тука сега отвориха близо до нас едно заведени от любимата ми верига в студентски - много хубава скара със всякакви салати и гарнитури, може да се изхранваш там здравословно ако отворим скоба, че е не е много ясно от къде им е месото. Също има и супи, всякакви готвени неща като свински джолан с картови, телешко и т.н. И всичко на народни цени Simple Smile

# 4 054
Чудно ми е от къде до къде с кола е 12 мин, а с ГТ час и двайсет?
Ман Ли - Бели брези Wink

Пиленца, на Ралевица ще ви кажа, че имаме асфалт!!! Той пак леко се поразби от всичките бетоновози, циментоносачи или както се наричат там и камиони, ама още го имаме, на парчета, ама нейсе.
До преди 2 години ходех по "козята пътека" и целогодишно бях я в кал, я в прах. Сега е малко по-цивилизовано.
Е, като завали дъжда мирише на канал в кухнята, ама кво да се прави, съдба

Mask Laughing

Майтапа на страна, добре, че сме под наем там. Не препоръчвам никак да се купува, защото всяка зеленинка е строеж. Имаше една полянка, извеждахме едно куче, което гледахме за малко, на нея, вече е строеж.
Имаше една колибка с мини-горичка пред нас - изсякоха всичко, сега имаме кооперация и паркинг. Има една друга колибка с градинка, дървета, особено един огромен кипарис (май), адски красив. Е, вече е продаден терена и почват да строят тия месеци.
Откакто живеем там нямало е ден без строеж, без някой нещо да копае, издълбава, чука, рине, бетонира, циментира, цикли и т.н.
Направо като ида на работа ми е спокойствие и тишина..

едит:
Храна няма около нас, няма и да има. Само един турски ресторант и една малка неугледна сладкарница. Поне ни отвориха "денонощен" магазин, който работи до 12.
Иван, къде има Хляб и мръвка? Grinning
304 вече не спира отдолу под моста, а горе на спирката на 64, ходи и до НИМ.
64 е автобус към Бояна, Драгалевци, Зоопарка, минава по българия, а другият автобус за Витоша е 63, но той минава през Бъкстон и завива наляво по околовръстното.

# 4 055
Това дето ходя не е хляб и мръвка, там не ми харесва храната Grinning Между другото познавам и собственика на веригата, жулнах му чисто новия джип с колата ми и се разправяхме малко Grinning Троши парата човека с тези две заведения за бързо хранене.

Иначе манастирски е много скандален квартал, бях ходил на някаква улица Лъв или нещо подобно, там поне асфалт имаше и изглеждаха добре нещата.

# 4 056
Стрелбище имал междублокови пространства? Open Mouth Верно, че имаше 1-2 мини градинки, но чак пък толкова... Между самите блокове са по има-няма 10 метра, като в джунгла, на ниските етажи слънце не пробива. Освен това пък са с кофти ВиК и през седмица спират водата за по цял ден.

# 4 057
Ако говориш за района между България и Дедеагач съм съгласна, иначе в другите 70% от Стрелбище има много големи междублокови градинки. Може да видиш на гугал мапс.

# 4 058
  • София
В Стрелбище има градинки и междублокови пространства и водата не спира за по ден през седмица. Да, спирала е - 2, 3 пъти на година, но това не е през седмица. Аз си пия вода от чешмата в Стрелбище - чиста, бистра. Няма как да е кофти, щом я пия. Децата си отгледах в Южния парк, който е на пешеходно разстояние с количка. През седмицата в парка е рай. Ако сложат и зона за паркирането, та да се махнат прииждащите коли за работа и да се ограничат автомобилите по един на апартамент - ще стане супер. С трамвай 7 сме за 10 минути до НДК, 20 мин. до Площад Македония. Скоро ще има спирка на метрото на площад Ручей.

# 4 059
Стрелбище си има всичко и на повечето места е спокойно, зелено и приятно. И метро ще има скоро, но друг ГТ има достатъчно. Иван като не слиза от колата, няма как да го знае Simple Smile Гоце Делчев също има добър ГТ, тролеи и автобуси, и е приятен квартал. И Южният парк е плюс, а навалицата е по края, навътре е доста по-спокойно.  Неслучайно цените в тези квартали са високи. За Иван Вазов няма какво да коментираме, той има всички плюсове на центъра, но без много от минусите. Цените му, обаче, са в топ 3 на София.

# 4 060
Странно е, че едни от най-гъсто населените квартали като Манастирски ливади Изток и Запад, Стрелбище, Гоце Делчев и Мотописта - така наречените луксозни квартали на София, - остават завинаги без метро. То и трамваи не минават през тях.
Замислено е 3-тата линия на метрото да има отклонение по Дойран, което да отива към Ман Ли и Бъкстон. Кога ще стане е друг въпрос. Има такова отклонение и за Гео Милев.
http://www.metropolitan.bg/data/uploads/fck/General%20Scheme%202016.jpg
куде към ман ливади отива метрото, ме се ориентирам? Мерси

# 4 061
Увеличи картата и ще видиш една сива стрелка по Дойран.

# 4 062
  • София
Да, в тази част на Манастирски ливади има удобен транспорт - тролеи по Дойран, трамвай 7 - нова и лъскава линия.
Пак в Манастирски ливади, но зад България мол или около Пулс, ще им трябват ботуши, за да походят до Хепи. Там кипи все още и яко строителство. Освен ботуши, трябват и слушалки на ушите. И да не бързат много, много. Това е в рамките на шегата, разбира се. Има подземни гаражи, но броят на местата в тях не отговарят на броя на желаещите да ги ползват. И то с много се разминават!
Освен това те не се ползват само по право от собствениците. Ако отида на гости на улица Ралевица, ще трябва да си намеря място навън и то такова, че да не преча на циментовозите. И ако съм с токчета - кофти! Има много офиси в района. Там сложиха ли асфалт?
Познавам добре района. Преди работех в бизнес сградите зад мол България. Офроуд положение и единственият транспорт нагоре е трамвай 7 и някакъв автобус от сорта на 64??? Или се бъркам за автобуса? Май има нещо, което качва туристи на Витоша, но от къде минава...
Няколко пъти ти гледам постовете и са все против манастирските поля. Не знам защо така, ама ще се опитам да ти го обясня простичко - проблемът е май-малко в квартала, а в хората. Навремето като купихме там паркоместата бяха по 3000к евро -подземни с топла връзка с асансьора. Никой от новите столичани не си купи - предпочитаха да си плащат лизинга на джипа и да го държат в калта. Като станаха повече колите, улиците се задръстиха от двете страни. Строителят увисна и не продаде 40 паркоместа и сега ги дава под наем по 100 лева и им иска по 10к евро. Онези с джиповете изпуснаха момента - пак си купи нов джип, а не паркомясто. И се получава едно наслагване.
И на всичко отгоре кеарталът не е толкова задъстен откъм коли като уважавания от всички Иван Вазов. Израстнала съм там и знам какво беше - сега като стана периферия на платената зона е ужас...

# 4 063
  • София
Иван Вазов нямаше ли скоро да има зона за платено паркиране Thinking? Да му мисли следващата периферия Pensive ...

# 4 064
Увеличи картата и ще видиш една сива стрелка по Дойран.
тя сочи към Борово Бъкстон, от там знаеш ли някъде ще се насочи към ман.ливади?
Аз също съм на мнение, че кварталът е ок, но заради големия брой жители, едно метро в западна, централна и източна част, ще е идеално. Може би по каблешков, еле като стане 6_ лентово?

Общи условия

Активация на акаунт